Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Autóvásárlás előtt állok, a kiszemelt pedig a 8.generációs (ufo) Civic. Napi 200-240 km-t ingázok, ezért gondolkodok, hogy dízelt vegyek e, vagy az 1.4-es benzinest. Elég horribilis alkatrészárakról hallok a dízelnél (kettőstömegű, turbó, injektor, stb.), emiatt kételkedek abban, hogy a dízel picivel kedvezőbb fogyasztása megérné a vele járó szervízköltséget.
Mi a véleményetek ?[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
hülyegyerek
addikt
válasz demars #36726 üzenetére
Számolgattam egy kicsit, és arra jutottam, hogy évi kb. 60 ezres futással számolva a dízellel kb. 350 ezret spórolok az 1.8-as benyáshoz képest, cserébe 2-3 éven belül a turbó, -illetve kettőstömegű cseréjét szinte biztos, hogy meg kell ejtenem, ami elég horribilis. Ezért vagyok jelenleg tanácstalan, mint egy kisközség.
Dízel autóm idáig még nem volt, csak a hsz-ek alapján tudok mérlegelni.hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
hülyegyerek
addikt
válasz szőröscica #36733 üzenetére
Pont ez az, amiért félek a dízelektől. Se én, se a párom nem tehetjük meg, hogy nem megyünk be dolgozni, mert éppen elfárad a technika alattunk.
Azt hiszem, inkább szétnézek inkább az 1.8-as benzinesek között. Azok mennyit esznek amúgy pályán ?hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
hülyegyerek
addikt
válasz szőröscica #36736 üzenetére
Ez jogos, csak abban szerintem kevesebb a hibalehetőség.
-
hülyegyerek
addikt
Köszi mindenkinek. Holnap megyek Pestre megnézni egy párat (9 db maradt fent a rostán), elsősorban 1.8-asokat nézek, de ha minden kötél szakad, akkor marad az 1.4, aztán majd maximum lecserélem, ha tényleg annyira gyenge.
-
hülyegyerek
addikt
-
hülyegyerek
addikt
Találtam egy 1.8-as Civicet elég szép állapotban, de a kereskedő nem hajlandó márkaszervízben átnézetni velem, csak a saját szerelőjénél. Szerintetek ez kóser így ?
-
hülyegyerek
addikt
Megvan a sárkány. 1.8-as FK1. Hasít, mint állat, és BP-Győr sok városi tötymörgéssel 7,8 liter lett. Nem rossz.
-
hülyegyerek
addikt
válasz !Overdose! #36867 üzenetére
1.8 Comfort.
-
hülyegyerek
addikt
válasz !Overdose! #36873 üzenetére
Ez igaz. Én is szívesebben vettem volna EX-et, csak b@szhatom a tempomatot meg a tolatóradart, ha széthullik alattam az összetákolt autó. Igaz, hogy ez csak Comfort, meg randa lemezfelni van rajta, de perpill. ez az egy volt az, aminél stimmelt minden, és le is van minden papírozva.
-
hülyegyerek
addikt
Hondás fórumok közül melyik a legaktívabb ?
(ph-n kívül )
[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
Telefon kihangosításra van valami olcsóbb módszer, mint megvenni a műszerfali elemet, a beszerelő keretet plusz egy 2dines bt fejegységet ?
Mindenképp a gyári hangszórókra szeretném küldeni a telefon hangját.[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
Olajokat (motor, fék) és szűrőket (olaj, pollen, levegő) szakszervizben érdemes cseréltetni, vagy mehetek a Kwikfitbe is nyugodt szívvel ? A szakszerviz 80 körüli összeget mondott, a Kwikfit meg 45-öt.
-
hülyegyerek
addikt
válasz tboy93 #36908 üzenetére
Az a baj, hogy a meló miatt eléggé kevés időm van, Bp meg nem a szomszédban van
Amúgy eddig még nem lelkendeztem itt, de most megteszem : Szóval eddig vezettem Puntot, Corsa-t, i30-at, Swiftet, de valahogy egyiknél se jöttem rá, hogy mit értenek vezetési élmény alatt. (jó, azért a Punyesszal volt pár izgalmas menetem a Bakonyban)
A tegnapi óvatos hazahozatal alatt (bizti nélkül...) már éreztem, hogy ez egy baromi jó autó, de ma végre kiszabadultam egy kicsit próbálgatni, és azt kell, hogy mondjam : ez kurvajó ! Kormányozni olyan nehéz, mint a Puntot, amikor elszállt benne a kormányszervó, viszont iszonyatosan stabil és precíz. Kacskaringós főúton sem éreztem azt, hogy két kézzel kell tartanom a kormányt, hogy nehogy leessek az útról. A motorja eszméletlen erős (legalábbis az eddigiekhez képest) 185-nél hatosban 4800-as fordulatnál még húzott. (persze forgalomtól elzárt magánpályán próbáltam ), csak kijött elém egy furg...izé...másik versenyző, és le kellett lassítanom. Szóval a fék is jó.
Egyszerűen fantasztikus az autó, tiszta szerelem.[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
Van valami katalógus a gyári alkatrészekről ? Van alkatrészkereskedő ismerősöm, nála valószínűleg sokkal olcsóbban be tudom szerezni a hozzávalókat.
-
hülyegyerek
addikt
válasz bandus #37007 üzenetére
Ezt is megnéztem. N-es rendszáma van, a szervizkönyve olasz. Tiptop kívül-belül, de a díler nem volt hajlandó márkaszervizben átvizsgáltatni, csak "ismerős" szerelőnél. Hagytam is, pedig nagyon szép.
[ Szerkesztve ]
-
-
hülyegyerek
addikt
Úgy tűnik, hogy kifogtam az egyetlen UFO-t, aminek nem annyira hazudós a fedélzeti computere.
Az elmúlt 2 Győr-Bécs túra 525 km volt, és tankolás alapján számítva 7,4-et evett meg százon (kevés város, sok autópálya 140-el), a műszerfal 7,2-es átlagot mutat. A 0,2l-es eltérést meg megbocsátom neki.hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
hülyegyerek
addikt
-
hülyegyerek
addikt
Van valakinek ötlete, hogy honnan lehetne 8.gen Civichez krómozott fém tanksapka fedelet ?
-
hülyegyerek
addikt
Kb. 10 perce belémtolatott egy idióta, de hál'istennek egy 2 cm-es horzsoláson kívül nem lett baja a gépnek, én viszont öregedtem 5 évet. Hogy rohadna meg a vaksi fajtája, a visszapillantó tükör nem csak azért van, hogy rontsa a légellenállást...
-
hülyegyerek
addikt
válasz Snoop-y #37377 üzenetére
Városban a Puntot használom, szóval az nem lényeg.
(#37376) tboy93: Megláttam az iratait, aztán inkább mondtam neki, hogy húzzon el a retkesbe, majd a karcot megcsinálom én (van a kocsiban eredeti gyári javítófesték).
[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
Semmiféle flamet nem akarok kelteni, de szerintem a régi Swift autónak katasztrofális. Az én termetemmel kínzással ér fel minden megtett kilométer benne, ha választani kellene Swift vagy lovaskocsi között, akkor erősen elgondolkodnék...
Nade kinek a pap....hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
hülyegyerek
addikt
Egy hónapig se bírta a szélvédő, ma kapott egy kavicsot az utasoldal szélére, és szépen el is indult a közepe felé....na ilyen kiadás végképp nem kellett most.
-
hülyegyerek
addikt
Mennyire normális, hogy a vízhőfokmérőnél nem megy a mutató még a feléig sem 1 óra pályázás után ?
-
hülyegyerek
addikt
8. gen. Civicnél normális, hogy a vészvillogó gombja nem világít ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Robotporszívók
- Politika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mobil flották
- E-roller topik
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest