- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reno7
senior tag
válasz
csabyka666 #62831 üzenetére
Apám vett ilyen szemetet, szerintem nem egy ajánlható termék! Miután összeraktam és beakartam állítani a lámpa irányát, viccesen rángatni kezdett a karom mikor hozzáértem...kíváncsiságból szétszedtem, és mint kiderült, a földelés nem volt a lámpatesthez rögzítve! Csak úgy lifegett benne...és mivel a LED panel csak úgy rá van csavarozva, mindenféle szigetelés nélkül, így a kb. 30-40v DC amit a panel kapott, szépen megkapta a burkolat is. Félelmetes.
Nem személyes btw.
(#62832) (jan) Ahogy látom az általad linkelt cikkben is hasonlóan jártak, ez gyárilag ilyen igénytelen...
-
Reno7
senior tag
"Ettől függetlenül nem is a piaci akkuk a legveszélyesebbek..." Egyetértek, kb. 1 hónapja írtam hogy majdnem felgyújtotta a házat egy ilyen töltő, hordóalakúvá vált egy téglalap LiPo akku
.
BTW megjött a TP4056 lapka is, amit ennek apropóján ajánlottatok a topikban, egyet ugyan kinyírtam, de a második eddig szépen működik.
-
Reno7
senior tag
válasz
Kernel #59226 üzenetére
Ahogy látom ez 18650-es akkuhoz van, vagy az nem számít hogy lítium-ion vagy -polimer?
(#59227) PHM: Ezek után én is szétkaptam az enyéimet, és azokban sincs védelem, se az akkukban sem a töltőkben. Ezért akarok venni egy normális töltőt ezekhez.
-
Reno7
senior tag
Van itthon néhány piacos fejlámpa, LiPo akku van bennük, viszont nincs bennük töltésvédelem, semmilyen. A héten majdnem felgyújtottam az egyikkel a házat, kb hordó formájúra dagadt az akku közvetlenül a függöny mellett
. Ha vennék egy ilyen töltőt, elvileg mindegy lenne hogy 30/50/90% töltöttség mellett dugom rá, nem fog kigyulladni? Van valakinek tapasztalata ezekkel az olcsó töltőkkel? Van 3 ilyen lámpám és ezt leszámítva elégedett vagyok velük.
-
Reno7
senior tag
Üdv
Átalakítottam egy régi PC tápot egy sima egyenáramú táppá, ami annyit tesz hogy összeforrasztottam a külön 12 voltos ágakat és külön a negatív vezetékeket, mindezt azért hogy elektrolízishez használatos tápot kapjak, ami működik is, a táp és a kábelek sem melegednek. Azonban, amikor megszeretném mérni az áramerősséget, akkor a multiméterem(Maxwell 25201) túlterhelést jelez, a kábelei pedig 2mp alatt olyan forróak lettek hogy kellemetlen volt fogni, mindez azért érdekes mert a táp elvileg 18A-t tud leadni a 12 voltos ágakon, a multiméterem pedig 20A-ig képes mérni. Na most vajon a táp ad le erősebb áramot a kelleténél, vagy a multiméterem túl gagyi? Mindez azért lenne fontos mert egy hosszabbítót akarok csinálni a masinához, hogy mégse 15 centire legyen egy láda víztől, a 18A-hez elég kellene legyen a 2,5mm-es, de ha netán 20A fölött ad le a táp, akkor ez már vékony lenne igaz?
Kicsit hosszú lett bocs
-
Reno7
senior tag
válasz
tordaitibi #56384 üzenetére
És erre nem lenne megoldás egy ipari dugalj?
Érdeklődnék hogy találkozott-e már valaki Axiomet márkájú multiméterekkel? Ajánlott márka?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Formula-1
- RAM topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 1 / 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest