Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerleimarci
aktív tag
válasz darvinya #61147 üzenetére
Nem sokat mond? Konkrétan ott van a kommunikációs protokol. Vagy te arra vagy kíváncsi, hogy milyen szabvány, mert arra csak azt tudom mondani, hogy semmilyen. És ez vonatkozik a fizikai felépítésre is.
Raktak rá egy ilyen kivezetést, gondolom debug vagy mérési pontosság ellenőrzésre, de voltak olyan szemfüles emberek, akik rájöttek, hogy ezen keresztül ki lehet nyerni a mért értéket. Semmi több. -
gerleimarci
aktív tag
válasz csubuka #61143 üzenetére
Nem tudom mért félsz ennyire a hálózati feszültségtől. Építtess be FI relét, akkor nyugottabban szerelgethetsz. Én inkább megépíteném azt a panelt ¼ árban. Azzal tanulnál is. És amit megspórolsz+még egy kicsi, abból vehetsz egy leválasztó trafót. És ugye a kínai panel is ugyan úgy ki tud nyiffantani, ha rossz helyre nyúlsz, fel tudja gyújtani a házad, ha valami nem jól sikerül.
FI relé+fém műszerdoboz+olvadóbiztosíték+rendes földelés kombóval én nyugodtan alszok -
gerleimarci
aktív tag
válasz harlyngton #61134 üzenetére
Ez pl. olyan. Ha jól látom a tiéd furatszerelt, ami annyit tesz, hogy az SMD-nek kihajtod a lábát, és ha úgy ha rövid lenne, akkor azt a műanyagot is leveheted az aljáról. Van eleve THT is ilyenekből, csak az általában valamivel drágább.
Ha nem valami kapcsolóüzemű cucc(vagy alaplap), akkor mehet oda sima 100uF 16V-os elektrolit kondi is.[ Szerkesztve ]
-
gerleimarci
aktív tag
-
gerleimarci
aktív tag
válasz szabifotos #60422 üzenetére
Én ilyet rendeltem. Jó erős fénye van, de elnéztem, mert ez hideg fehér. Itt három soros ledből van két csoport párhuzamosítva.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz szabifotos #60419 üzenetére
Miért akarsz olyat csinálni, amit készen olcsóbban és jobb minőségben meg lehet kapni
-
gerleimarci
aktív tag
válasz geotigris9 #60414 üzenetére
A VCC és MCU megy az 5V-ra, GND gondolom egyértelmű. A kontaktnál pedig a COM-ra mehet a fázis, NO-ra a szivattyú és még adsz a szivattyúnak nullát.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz szabifotos #60413 üzenetére
Nem igazán vezeti a hőt. Használj alu hordozó felületű nyákot,ahogy a kínaiak is teszik.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz szabifotos #60311 üzenetére
Mind a kettő felállás működhet, de mind a kettőnek meg van a hátránya is, ami az akkuk kapacitás különbségéből ered. A párhuzamosnál egyszerűbb a védelem és a töltés.
És igen, a DC-DC konverter lényege az, amit írtál. De azért az a semmi nem teljesen igaz. Ott is van egy bizonyos hatásfok, jellemzően 90%-feletti[ Szerkesztve ]
-
gerleimarci
aktív tag
válasz csabyka666 #60289 üzenetére
Nálam van egy philips, azt szívesen oda adom, de gondolom azzal nem vagy előrébb.
Szerintem állj át te is a ledre. Az a baj, hogy ezek a kínai körte formájú vackok kb. semmire nem jók. Vacak a hűtésük, emiatt hullanak is, mint a legyek és még fényt se olyan sokat adnak.
Én inkább abban hiszek, hogy lecserélem a csillárokat saját építésűre, mert az eredetiben nehéz megoldani a ledek hűtését (meg egy kis modernizálás ). Venni kell led modult, csinálni hozzá kapacitív meghajtást, amik nem döglenek meg, mint a kínai kapcsolóüzemű tápok. -
gerleimarci
aktív tag
válasz csabyka666 #60287 üzenetére
Soft izzó néven keresd.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz Kernel #60283 üzenetére
De úgy nem tudom, hogy hogy fogja balancolni az akkukat. A rendes töltőnél én pl. egy imax b6 klónra gondoltam, amihez nem kell túltöltésvédelem, csak a fogyasztó és az akku közé a túlmerítés védelem miatt.
De szerintem neki egy olyan panel kellett volna, amin van balancer is és akkor egy áramgenerátoros dugasztápról tölthetné 2 szál vezetéken keresztül. -
gerleimarci
aktív tag
válasz szabifotos #60270 üzenetére
Vagy kigyilkolod a tápból a többi ágat (dupladiódákat kivesz), és csak az 5V visszacsatolását hagyod meg meg. 494 és ka7500 IC-vel gyártott tápnál már csináltam ilyet, annyi különbséggel, hogy én a +12V-os ágat hagytam meg, így stabil lett.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz gyenesmartin #60234 üzenetére
Szerintem két dolgot lenne érdemes kipróbálni: kerámia kondi a fet meghajtók 1-4 lába közé(lehet, a hosszú átkötések miatt nem megy) és a fetekhez ellenállást rakni a gate és a source közé. Bár szerintem az előbbi eset áll fent.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz gyenesmartin #60232 üzenetére
Ha motor nélkül próbáltad, és úgy csinálja, akkor valószínűleg összenyit a két FET.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk