- Milyen széket vegyek?
- Ehhez a mini PC-hez egyszerűen csatlakoztathatunk külső videokártyát
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- PLC programozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
hotkar
üzenetére
Ezeket úgy tervezik, hogy lemerült akku esetén, ha sürgős az embernek, akkor is azonnal tudja használni hálózatról.
Amelyik nem ilyen, sokkal gyengébb tápegységéről ismerhető fel, ami csak az akku töltőáramát biztosítja 100-200 mA nagyságrendben (C/10 nagyjából), 12-14 órás töltést igényel. Itt már nem tudunk sietni, mert egy rövid töltéstől nem sokáig működik.
1,5 A-es tápegység már a motort is elviszi, ezt egyszerűbb esetben úgy oldják meg, hogy van egy töltőellenállás a táp és az akku között, de gép kapcsolója azt áthidalja és olyankor direktben megy a motorra a betáp. Valahol még pár tranzisztorral is megvariálják.
Csak amikor az akku átvezetős / zárlatos lesz, leszívja a tápot, azt már nem bírja. Akkut általában lehet forrasztani érzéssel, minél gyorsabban, "erős" pákával.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
hotkar
üzenetére
Sikerült szétszedni némi barmolással. Később találtam egy leírást, ami szerint nem is kellett volna leszedni a külső héjat. Na én ezzel a külső héjjal kezdtem, ami a belső héjra van passzintva, de a belős héj belső felén meg is vannak olvasztva ezek a lábak. Így nem csoda, ha letörtek.
Találtam egy videót, ott is eltörte a fickó. Persze az pont nincs a videóban, hogyan jutott a szétszerelésig
https://www.youtube.com/watch?v=NEwnEimoDhkNa szóval a később talált leírásban van benne, hogyan kell szétszedni, a tápcsatlakozónál kell bedogni egy csavarhúzót és ott szétfeszíteni.
https://www.manualslib.com/download/126361/Philips-Hqc482.htmlUgyanolyan NiCd akku van benne, mint a videóban.
Elcsíptem a vezetéket, aztán rádugtam az adapterre és forog a motor, mint az állat.Aztán a kiiktatott gyári akku helyére odafogtam egy 1,2V NiMH akkut. Úgy is vitte. Tök jó! Csak a vezetéket nem tudtam ehhez az akkuhoz forrasztani. Csodálkoztam is volna, ha sikerül. Nincs valami praktika, hogyan lehet ilyen esetben a vezetékett odaforrasztani?
Most összeraktam akku nélkül. Remélem, nem megy tönkre így a motor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Áramszünet küldte betegszabadságra a robotaxik hadseregét
- Milyen széket vegyek?
- LEGO klub
- Ehhez a mini PC-hez egyszerűen csatlakoztathatunk külső videokártyát
- Synology NAS
- Napelem
- Tesla topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Macbook Pro M3 Max 14CPU/30GPU 36GB RAM 1TB SSD Magyar bill. - 2027. májusig AppleCare+ garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Asztali PC , i7 7700 , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Asztali PC , i5 9500T , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Xiaomi 15 Ultra 5G 16/512GB Dual SIM Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ekkold