Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Milyen házat vegyek?
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz tordaitibi #95598 üzenetére
"A szeparátorfólia mellett képződő kristályok nem tudni mennyire gyengítették el a leheletvékony fóliát."
Ezek szerint ezek a fajta aksik tartósan lemerült állapot miatt is válhatnak zárlatossá? Mert Li-ion akkut simán vissza lehet hozni az életbe, minap is 8 db 0V-osat sikerült úgy, hogy kb. 1 évre elfelejtettem őket, de így is 1700 mAh kapacitást mértem rajtuk a gyári 2200 helyett, és már nem először merültek le.
-
baly81
aktív tag
válasz tordaitibi #95598 üzenetére
"egy nulla voltra merült cellát már nem illik visszahozni az életbe"
Teljesen egyetértek ezzel! Tuti hogy sérült a cella, de ha Ő vissza szeretné hozni (próbálkozni vele) akkor tegye, tapasztalatszerzésre jó lesz. Bár ha valakinek már ilyen készüléke van, úgy gondolom ezeken már fejben túl van, vagy túl kell(ene) lennie. Amúgy a leírás szerint szerintem zárlatos.
"épkézláb cellánál ez nem igaz, ha 4-5% töltöttségnél..."
Az általam leírtakat nagy belső ellenálással rendelkező (elhasználódott) cellára értettem. Tapasztalataim szerint ez az általános jelenség amit leírtam.
"Oda elég nagy csúcsáramokra képes táp kellene bár megvalósítható."
Nem vagyok benne biztos, de szerintem itt munka nagy részét az elektronika végzi, a kisülés (ponthegesztés után) az akku "csak" feltöltést végez. Vagy tévedek?Nálam is van 100-120 db 18650, új és bontott vegyesen. Én sem tartom meg a 2,5V alá merülteket (ugye ez lenne a Li-ion alsó fesz határa). Már nem próbálkozok, tesztelek mint korábban. Már a belső ellenállásból határozom meg mit tartok meg. Elég a " jó lesz a karácsonyi fényfüzérhez"-ből. Már annyi színváltós LEDet forrasztottam, 18650 boxal a vezeték végén, hogy Debrecen város önkormányzatát is ki tudom szolgálni lassan a belváros dísz kivilágítására!
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
Új hozzászólás Aktív témák
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2020 - Használt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest