Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Speeedfire #83453 üzenetére

Én kipróbáltam egy itthoni server gépet, ami gyakorlatilag irodai PC alkatrészekkel fut, tehát normál alaplap, i3-8100, iGP-vel+HDMI, 2x4gb ram, 2,5GB hálókártya, x4 gen 3-as SSD bővítés, meg háttértárak.
    Nem volt még akkor fogyasztásmérési lehetőségem, így csak lakatfogóval tudtam méricskélni.

Eredetileg egy sima 230-ról üzemelő FSP 450W 12 éves normál PC tápegységről futott, ami még a 80+ korszak előtti, így hivatalosan nincs hitelesítése.
    Majd "spóroloni" akartam és vettem egy ACDC téglatápot rákötve PICO-PSU-t.

A lakatfogó szerint ez utóbbi kombináció magasabb áram erősséget igényelt ugyanazon terhelések során mint amikor még a rendes PC tápról futott a teljes konfig.

Ez már nem neked szól, általánosságban írom:
    Most hogy már van online kettős konverziós tiszta színuszos szünetmentesem, beépített mérőkkel, majd újra megvizsgálom amint átesett végre az aksi cseréken.
    A munkaállomásomat teszteltem vele 1000W-os táp van benne, amikor még terheletlenül a PC csak a windows hátteret mutatta, rendesen kijelezte a szünetmentes a "hatásfok" helyzetet, 120 W kiírt teljesítmény terheléshez összesen 160 kVA-t jelzett, de amikor meghajtottam a GPU+CPU-t és felkúszott 450W-ra a teljesítmény, ott már 470kVA érték körül maradt a történet, igazolva a platina tápegység hatásfokát.
    AZ a gond hogy a munkaidőm legjavában 200W alatt terhelődik az a gép, bár ez az én lustaságom hogy még mindig nem tértem át a kisebbik gépemre.

#83460rednifegnar

A 106+6 -os kapcsolók közül rengeteg van, ahol egyáltalán nincs közösítve a betáplálás, tehát valóban, ha szerzel hozzá megfelelő fedő billentyűt, simán tudod egyszerre kapcsolni a két külön áramkört. Amúgy csak kapcsolni szeretnéd, vagy veszélyessé válhat ha egyszerre jár a két áramkör? Tehát szembe találkozhat fázis? Mert ha nem akkor tényleg ez a legolcsóbb módja.

Ha veszélyessé válhat, akkor nem javaslom, mert előfordulhat hogy az egyik elmenő vezeték még épp áram alatt van 1-2 pillanatig, mikor a másikra már megérkezett a fesz.

A másik opció a 2(vagy 3) pólusú 1-0-2 átkapcsolók tárháza, van abból is mindenféle, + kapni már falba süllyeszthető szerelvénydobozba szerelhető moduláris kialakításokat is, bár azok csillagokba kerülnek.

#83470Barret001

Szerintem az érdekelné hogy a fotók és a rajz alapján melyik vezetékre rakja. : O

#83439And

Köszi a tapasztalatokat hogy nem muszáj századpontosság ilyen művelethet.
    Azért a lidl-is lakatfogóm még nem elegendő, mert pl DC áramot nem tudok vele mérni...cserébe csak 5,5k huf volt, de AC áramban és feszben elég pontos, de DC feszben már nem vagyok biztos benne, szerintem ott van +/-2 tized is benne, ami már azért sok.

• tordaitibi

veterán

válasz Speeedfire #83453 üzenetére

Nem lehet megválaszolni.
    Én harcolok minden watt megtakarításért, ráadásul több saját akkus táplálású projektem is van ezért beszereztem egy hálózati fogyasztásmérőt és egy DC 0-100V/20A (sönttel akármennyi) mérésére alkalmas, wattot, wattórát stb. kijelezni és tárolni képes műszert.

Eléggé érdekes a kép.
    A laptoptápok a legvegyesebb, üresjárásba 0,2-3W.
    Terhelve én még olyat nem láttam ami a fennen hangoztatott 92-95% hatásfokkal dolgozna, jellemző a 75-85%
    Viszont... mivel 10 éve száműztem a hagyományos pc-t, ezért a pc tápok méricskélése kimaradt.
    Ha van konnektorba dugható fogyasztásmérőd, azzal pillanatok alatt választ kapsz a kérdésedre.
    Ha közel laksz Pécelhez, kölcsönadom az enyémet szívesen, egy mérés miatt ne vegyél.
    Bár nagyon hasznos, én végigmértem az otthoni készülékeket és néha elég megdöbbentő eredményeket láttam.

A nagyobb táppal akár kevesebbet is fogyaszthat a projekted, HA a nagyobb táp üresjárási teljesítményfelvétele nem többszöröse a most használtaknak.

Új hozzászólás Aktív témák