Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
És igen, itt az egyszerű de nagyszerű megoldás
Egy váltókapcsolás, aminek az egyik ágában az eddigi villanykapcsoló-rendszer van (most az ebből a szempontból kb. lényegtelen hogy ezen belül milyen kapcsolók vannak és hogyan kötve). A másik ágában pedig az új, rádiós kapcsoló.
Ami a tényleg fontos hogy a rádiós tudjon bistabli módot (ahogy gondolom a komolyabbaknál ez elég alap lehet már).
Illetve hogy váltórelé legyen a kimente (NO és NC is kivezetve). Ezt szerintem már jobban meg kell nézni, mert még az okos-otthonos eszközökben sem biztos hogy annyira alap, hogy te fizikailag a relével csinálj meg egy bontókapcsolást. Ha jól sejtem ott már előfordulhat, hogy azt csinálják, hogy SW-ből oldják meg ez a feladatot. Ha te bontót akarsz, akkor csak annyit csinálnak, hogy annak megfelelően lesz a SW-ben az "alapértelmezett" üzemállapota beállítva a relének. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Baszki! Köszi!
Azért ennyit nem kellett volna rajta agyalnod. Remélem nem volt álmatlan az éjszakád!

-
törölt tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Váltó kapcsolás vezérel 1-et, a kettő a váltó kapcsolásba kötött reléből

Az emberi elme gyönyörei

Új hozzászólás Aktív témák
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED monitor topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Mobilinternet
- Hálózati / IP kamera
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- További aktív témák...
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold