Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
válasz EmberXY #47642 üzenetére
Én egy ilyen párost vettem, ha még nem vettétek meg a tiéteket, tudom ajánlani ezt! 6km-t írnak rá, szerintem ez max tiszta rálátással, tiszta időben lehetséges, de amit biztosra mondhatok, mi 1-1,5 kilométert simán átkiabáltunk vele úgy, hogy én fenn voltam a hegyen, haver meg a faluban, és mindketten épületek mögött voltunk, tehát semmi rálátás - teljesen jól lehetett érteni a másikat!
A készülék nagy előnye, hogy a gyári akksi helyett 4db AAA-s elemmel is használható.
A 8 csatornán kívül vannak alcsatornák is, szóval elég nagy a választék, jó eséllyel találtok olyan csatornát, ami szabad.De azt tudni kell, hogy ezek szabad hozzáférésű sávok, bárki belehallgathat, bárki belebeszélhet, de ez persze részletkérdés.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
And
veterán
válasz EmberXY #47642 üzenetére
Igen, de ez a szabad csatorna csak virtuálisan lesz szabad, hiszen ha bárki adásra használja, akkor a csatorna foglalt lesz, csak ha más felhasználó eltérő CTCSS / hívóhang frekvenciát állít be (vagy egyáltalán nem is ad hívóhangot, nálad viszont annak figyelése aktív), akkor a te rádiód zajzára nem nyit ki, és nem hallod a forgalmazást. A rádiók általában az LCD-n vagy egy led segítségével jelzik is a csatornán zajló háttérforgalmat, hogy a felhasználó lássa a csatorna foglaltságát akkor is, ha nem hallja azt, lehetőséget adva a kölcsönös zavarás elkerülésére. Ha ketten egyszerre beszélnétek, akkor egy harmadik vételi pontban a két adás térerősségének függvényében kivehetetlen zavar lesz az eredmény. Vagyis egy adott csatorna ettől a trükktől nem lesz kevésbé foglalt, csak az 'idegen' forgalmazást lehet elfedni vele. Mondjuk bizonyos zsúfoltságig az eredmény elfogadható marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest