Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ezzel az ismerős óriással megint jó találkozni
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
fgabor87
üzenetére
Csak az a gond – ezért is írtam tegnap, hogy zárlatot kellene keresni –, az elkón mért 26 ohm túl kevés.
Az igaz, hogy amikor például egy dióda, illetve zener zárlatos, az 0 ohm körül szokott lenni, de ez alól lehetnek kivételek is. Vagyis előfordulhat éppen, hogy a Z-dóda adja a 26 ohmot (elkó ritkán szokott zárlatos lenni).
A műszerzsinór, illetve kontaktok, ha nem is 0 ohm, de 26 ohmot az nem tesz hozzá.
-
fgabor87
tag
válasz
fgabor87
üzenetére
Ha jól értem Lompos48 hozzászólását, jelenleg az lehet a gond, hogy a 0,33-as kondi hibás, így az áram a vele párhuzamosan kötött, 1Mohmos ellenálláson át érkezik meg a Graetz-híd AC-bemenetéhez. Itt jelenleg 1,6V AC van, az egyenirányító diódák után pedig 0,44V DC, ami század annyi, mint kéne. Az ellenállás pedig pont 100x akkora, mint a kondi váltóáram ellenállása.
Ez arra utal, hogy hibás a kondi.
Lehet-e olyat csinálni, hogy kiforrasztom az 1Mohmos ellenállás, és utána mérek feszültséget a Graetz-híd AC-bemenetén. Ha helyes a gondolatmenetem, akkor azt várnám, hogy itt 0 V-ot kellene mérnem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3712, 97% AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold