- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Egérpad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekimenne a HBM-nek a Saimemory
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #39553 üzenetére
1. eredeti 1db 31cm-es 15VA, 8ohm, (140/70/35W) 100dB
Ez így elég értelmezhetetlen. 15VA vagy 140/70/35W, vagy micsoda?
2. 2db 20cm, 8R, 50/80W, 80-12000Hz, 83dB
2 egyforma hangszórónak nincs sok értelme, pláne, hogy még az impedanciaértékkel is konfliktusba kerülsz. Nem is lehet kettőből sehogy kikombinálni.
Egyik se fog neked magas hangokat produkálni, már a méretei miatt sem. Ugyanakkor, ha választanom kellene (csak) a két feladvány között, az elsőre szavaznék. Nem megvetendő 17dB érzékenységkülönbözet a hangszórók esetében se. Ez 3dB-enként duplázódó teljesítményt jelent, majd a dB-eket átszámítva 50-es arányt eredményez.
Ez csak a számítás. Nehezen hiszek el ekkora különbséget. Ugyanakkora leadott hangteljesítmény az elsőnél mondjuk 1, a másiknál akkor 50W kimenőteljesítményt igényel.
-
moha21
veterán
válasz
darvinya #39553 üzenetére
Nem igazán tudunk itt olyat értelmezni, mint, hogy 8R. Az R az egyenáramú ellenállás, a hangszórónak meg inkább impedanciája van ( persze van egyenáramú "R"-je is ).
A másik dolog meg, hogy eleve 1 db 31 cm-es hangszóró ami 15 VA ( de 35W !! elég paradoxon, hogy a látszólagos teljesítménye kisebb, mint a hatásos kb. nonszensz. ) 2 db fizikailag teljesen más méretű hangszóróval helyettesíteni.
Én mondjuk már az R222-őt sem tudom, hogy micsoda, lehet én vagyok alulművelt, de tényleg nem tudom.
Ráadásul a megadott hangszóró paraméterek információtartalma is elég vegyes ( leginkább a nulla felé konvergál ).
Az megint elég necces, hogy 2 helyett ( ami eredetileg 1 volt ) 4 hangszóróval akarod "felújítani" ( nem teljesen átépíteni ??) a hangfalat, pedig az impedancia transzformátor sem mai találmány pl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED monitor topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ASUS ROG STRIX 1200W Gold Aura Edition Tápegység!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest