-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DigitXT #38181 üzenetére
Másfélszerest nehezen tudok elképzelni. A kristály frekvenciáját a méretei/geometriája adja. Még 1%-os eltérés is ritka. Ha pedig gyújtással jobb, az már furcsa, mert elképzelhető, hogy a gyújtás parazita impulzusokat termel egy rosszul kivitelezett elektronikában, de fordítva nem magyarázható. Valami más gubanc lehet ott. Lehet órát készíteni kvarc nélkül is, de nem szoktak, mert egyéb komponensek sokkal inkább hőmérsékletfüggőek mint a kvarcoszcillátor. Robogónál pedig ez hatványozottabb.
Kiszerelve kellene megnézegetni, ha mód van rá. -
Kernel
nagyúr
válasz
DigitXT #38181 üzenetére
Hibás, illetve kontakthibás rezgőkvarcnál én olyat tapasztaltam, hogy leállt teljesen, ütögetésre reagált. Ez egy mechanikus rezonátor, épp az a lényege, hogy tápfeszültség (gyakorlatilag) nem befolyásolja. Főleg ennyire.
De egy kínai kvarcnál én már azon sem csodálkoznék, hogy meghibásodás miatt csinál ilyet, vagyis cserére szorulna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest