- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
CPT.Pirk #3217 üzenetére
Mondanám, hogy megnézem itt, aztán lepostázom, de nem tudom, mikor megyek legközelebb piacra
Amit tudok esetleges megoldásként: a conrad (www.conrad.hu) utánvéttel is szállít és van náluk napelem ezrestől felfelé.
Pl. [link]
UiUi.: pufferkondi nélkül semmiképpen se úszod meg.
[Szerkesztve] -
SEK3
tag
válasz
CPT.Pirk #3206 üzenetére
Hát majd próbálok óvatos lenni,
''Egyébként a hangja sem volt annyira meggyőző, szolt, csak a minőség lehetett volna jobb is..'' Ezt most hogyértsem?
Soha nemtudom eldönteni ki mit tart jónak..Nálam: ne búgjon, súgjon, illetve bírja az erőteljes basszusokat......Valaki dicséri, valaki fújjog
Vagy valakinek sikerült jól megépíteni, valakinek nem? ezért a sok különböző vélemény?
...
Szerintem 100-200LED-del már tudnál elemet tölteni...
...
Ha tudnátok valami jókis kapcsolást 12V-os erősítőhöz az jólenne. Énis találtam, de vagy kisteljesítményű volt, vagy nincs sehol olyan alakatrész.
pedig 4Ohmos hangszóróknál a 12V-on 36W a max teljesítmény..... Azért lenne jó mert 12V-os tápom már van -
And
veterán
válasz
CPT.Pirk #3207 üzenetére
Végülis ''visszafelé'' fotodiódaként működik, de sok energiát azért ne várj tőle
. Van nekem ilyen tizenvalahány éves szolár töltőm 4 ceruzához. Még 500mAh-s NiCd-cellákhoz adták, de még merőlegesen beeső napfényre se nagyon produkált 50mA-nél nagyobb áramot összesen. Szal' szerintem felejtős ötlet. Normális töltésre nem lehetne megbízhatóan használni, mert a környezeti megvilágítással együtt a töltőáram is állandóan változna, ezért korrekt szabályozó elektronika kellene még mögé, vagy olyan, amely legalább számítja a már bevitt töltést. A Ni-xx akkuk inkább az állandó töltőáramot szeretik.
Tényleg ennyire meleg van? -
-
kuki
tag
-
Dufresne
addikt
válasz
CPT.Pirk #2852 üzenetére
Azóta már megvan a megoldás
Azt meg gondoltam, hogy programozás nélkül nemfog menni, jah és persze közben eszembejutott, hogy simán lekapcsolom a feszt magáról az LCD-ről és akkor a kikapcs meg is van oldva
Szóval a megoldás, hogy kell egy PIC hozzá, ez a leke, erre lesz megírva a progi, amit haver van olyan kedves és vizsgák után meg is csinál (mire jó a haverok ugyebár), azt még nemtudom menniyre fogjuk ezt túlbonyolítani, lásd sima óra lesz-e, amit mondjuk 1 gombbal be lehet állítani, vagy kap valami komojabb menürendszert dátummal, stb...
Aztán kell hozzá ey feszstabilizátor természetesen, mert egy úgy nagyjából működő órának nem sok értelme van
Meg kell hozzá egy viszonylag erős kondi, ami kibírja az indítózást, amikor ugye pillanatnyilag leszívjuk az aksit és ilyenkor könnyen resetelődhet a beállítás.
Hogy mikor kezdünk hozzá, még nemtudom, de az eredményről majd beszámolok mindekképpen. De hogy jól elleszünk, az biztos, lásd progi megírása ( nem az én hatásköröm)Aztán nyák tervezés és kitelezés, amit énis megtudok csinálni és az alkatrészek beforrasztása. Aztán persze a kocsiban a megfelelő hely kialakítása, ami már más tészta.
Na majd jelentkezem valamikor -
-
Ja no
aktív tag
-
Csaba_20_
őstag
válasz
CPT.Pirk #1450 üzenetére
LC7818 - Bővebben: link - 567 Ft+áfa
Kerekes utca - HQ Video -
Batman2
őstag
válasz
CPT.Pirk #1446 üzenetére
Hi
Az a ''csöves kapcsolás'' előerősítő funkciójú, vagy teljesítmény erősítő, tehát a kimenetéről nagyobb hangszórót lehet meghajtani és ahoz vannak csatlakozások, vagy valami tuheles csati van rajta, vékony érintkezőkkel?
A végfok elé előerősítőt lehet rakni, vagy pl. hangszínszabályozós modult, vagy keverő modult.
Üdv.: -
Csaba_20_
őstag
válasz
CPT.Pirk #1405 üzenetére
Erről a témáról itt egy szerintem remek topic:Bővebben: link
Ennél sokkal többet nem nagyon lehet hozzátenni szerintem.
Egyébként én a nyákokat inkább céggel legyártatom, mert vagy olyan bonyolult, hogy kézzel macerásabb lenne és rondább, vagy lustább vagyok és kifizetem érte a pénzt. -
djyuri
őstag
válasz
CPT.Pirk #1386 üzenetére
Ioncserélt vízzel van felhigítva fagyálló hűtőfolyadék...mostanra már sajna 10-ed olyan keverésü,mert állandóan utántöltésre szorul és már benne van 20-néhány liter plusz desztvíz,de a képen látszik,hogy szivárog (kék szigetelésnél)...
A fagyálló az az eredeti tervekhez lett véve,mert eredetileg két Renault hűtőm volt és azokból egyiket kintre akartam tenni párhúzamosan a bentivel...
Azért kellett egy benti is,hogy ne kapjon a gép minuszt,mert lecsapódik rá a pára és a poros gépen már vezet a víz áramot....
Most Wartburg hűtőm van sapka nélkül....azért is van a fiókomon,mert ugye kifolyna,ha lenne a teteje felett folyadék.... -
biker
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #1380 üzenetére
elnézést, nem hivatásos diszkós, hanem maszek de nagyban bulit rendezős tornatermes verzió.
van két quad405 sztereoban, ez ugye 4x100W, meg a rák tudja még mi, egy 4x70W körüli valamije.
a kompresszor nekem jönne jól itthon, mert az erősítőmnek az előerősítője 100mV hivatalos bemeneti szinten ad le 1V kimenetet, de torzítás nélkül 2V bemenő jelig túlvezérelhető, ekkor 9V jön ki a végén
mikor a magnó vagy a rádió a 100mV jellel 5-6 állásban épp kezdi rezegtetni az ablakot, akkor a CD-m 1V-os, vagy a mac-em 1V-os (max 1.42V, s/n > 90db) már 3-as fokozaton kegyetlen.
és mindíg figyelni kell, mit lehet és mit nem -
djyuri
őstag
válasz
CPT.Pirk #1381 üzenetére
Köszike a HSZ-t az előbb.....
A fázis leválasztó azért kell,mert nem bízok a 230V-os pumpákban,amik a procimmal vannak kapcsolatban...és ha egyszer átmarja a folyadék a tekercsekig a szigetelést,akkor nem szeretnék meglepetésekbe ütközni és százezrekért új gépet venni.....
Nincs fázi így nincs rázás..... -
djyuri
őstag
válasz
CPT.Pirk #1347 üzenetére
Előszőr is felvettelek MSN-ben,ha nem nagy baj
Amúgy de jó,hogy azonnal írtál,mert így a kihagyott dolgot is le tudom írni
Szal:
A több trafós megoldást azért javasoltam és kiviteleztük,mert már két darab TDA2052-vel,ami +-25V-os tápfeszről üzemel,azokon már volt ez tesztelve...
Vagyis inkább kényszer használva,mert akkor még azoknak nem volt tápjuk
Így TV-trafókból...számszerint 8 (vagy 12) darabból összeraktam a +- 24V-ot..
És tökéletesen ment....kb 5 hétig járattam mindennap és még csak sistergés sem volt,pedig ott még a trafók közel is voltak...
Itt meg királyul csináltuk és semmi jó eredmény....Kivéve annyi,hogy a hűtés az nagyon király és az eredeti fa szín megtartása kiemeli az egészet....
A fényképező gépet megint elfelejtettem,de az eszem sem járt akörül
Nos visszatérve a te esetedre:
Tehát 240W
És akkor a tiéd FET-es is....Ezért csak 26% a veszteség..
De mivel processzoros technológia sok extráva,ezért ilyen kis teljesítmény mellett ez visszavezeti 20%-ra...
Így marad 192W
Na ezt osztom el 10-el (most egyenlőnek tekintve az összes végfokot és jelszintet)
Akkor kijön 5*19.2W....Ez persze 50Hz és folyamatos...
Ha azt is nézzük,hogy egy 5.1 rendszerben a center és a két első (front) hangszóró dolgozik,akkor már is átalakul az összkép az össz teljesítményről...
És mivel rendes buffer van kialakítva ezekben a házimozi erősítőkben (lagalábbis,amikkel én találkoztam) és persze a végfok túlméretezés a FET rendzser miatt ,ezért hírtelen effektusok erejéig simán kiszedhető a kimenetenkénti 25-35W...
Ami azt si jelenti,hogy akár 150W összteljesítmény jöhet ki egy pillanatra,.de ekkor mind az 5 kimenetet számoltam...
És mivel a fejlett processzormag figyeli a tápkialakítást (feszültségek. ,néha utántöltési áram is) ezért autómatikusan leszabályoz egy ilyen nagy effektus után vagy ha hosszabb,akkor közben....
Erre egy példa:
Ha egy filmben tök kuss van...És jön egy baromi nagy villámcsapás a filmben,akkor veled eggyütt a szomszédok és kutyáik is megugranak
Nálam még a fogad is kiesik ilyenkor (most már)
Jah...azt mondanom kell,hogy közben MSN-en már meg is beszéltük a dolgot
Meg azt is,hogy a szubvófert nem kell számolnom,mert az teljesen külön van...
Jah,amúgy az RMS teljesítményt nemtom átszámolni.....
Jaj!!! Majd elfelejtem....A mi MNC mélynyomónknak is olyan közepe,van,mint a tiédnek...Csak a miénk papír.... -
djyuri
őstag
válasz
CPT.Pirk #1327 üzenetére
Na ennyi király HSZ-t már rég láttam itt a ph-n...Semmi felesleges
Szal...A ládádra:
Amúgy a lakásbéli hangzársa semmi panaszunk.... Hihetetlen érzés,hogy ilyen háttér motyogásos zene mellett is már rezonál a radiátorom én néha kb 45-50Hz-en a szekrény is rázendít és ezt mind úgy,hogy nem kellnek fel az ősök
Visszatérve az erősítőnkre:
Sajna bebizonyítottuk,hogy igenis egyszerre a környékünkön el tud romlani az összes műszer
De szerencsére a Zoli barátomén csak állítani kellett és akkor már nagyjából jót mért....
Most jöhetne a kérdés,hogy mihez állítottuk
Nos: az én műszerembe sikerült a váltóáram szempontjából pontos értéket kicsalni (227V a 230) ,szal ehhez bekalibráltuk a műszerét és most nagyjából jól mér....
Bár így sem 1.41 az 1.41,de nem is 1.338(kb 49.5V-ból lesz 64V)
Amúgy emellett még sikerült egy féltett dolgot is bebizonyítanunk
---Sajna a több trafós feszültség összetétel nem műkszik ennél...
Ha bekapcsoljuk az egészet,akkor egy 0.7Vos nagyfrekis jel jön ki a hangszóróra,de egy gyenge ütés a hanghszóróra és abból mindjárt kb 80-100Hz leszÉs ez oda-vissza....
Amúgy meg +-42V-ról meg nem idnul el,szal egytrafós megoldás sem jöhetett szóba....
Idáig csináltuk két napon keresztül az egészet és semmi eredmény a pozitív oldalra.....
Még annyi,hogy a hangszóró védő áramkör műkszik...
Izé....
Megtod mondani az erősítőd áram felvételét,amivel hajtod a te újdonsült hangfalaidat?....Csupán kíváncsiságTHX
-
DDL
őstag
válasz
CPT.Pirk #1340 üzenetére
E88CC Rádiovilágnál 1.900,-Ft
Bővebben: link
Üdv: DDL -
DDL
őstag
válasz
CPT.Pirk #1337 üzenetére
kommentezve a rajz!
Üdv: DDL
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
válasz
CPT.Pirk #1333 üzenetére
Az egyik rendszeremben közel 2 éve ehez hasonló szól. Más végtranyókkal, (meg a hozzá szükséges módosításokkal) nincs benne FET (helyette is cső van).. Nincs a rajzon (mert 10 perc alatt hajigáltam össze), de a végtranyóknak 100-120mA nyug. áram kell minimum! Egész jól szól. Szépen kivitelezve jó alkatrészekkel sok embert meg lehet lepni a hangjával
DDL
őstag
válasz
CPT.Pirk #1328 üzenetére
mondjuk:
LukE
veterán
válasz
CPT.Pirk #1249 üzenetére
hat passz, erositokben (sem) vagyok igazan otthon.
De probald meg itt: Bővebben: link -
LukE
veterán
válasz
CPT.Pirk #1245 üzenetére
en se. Esetleg merdd meg a bemeno aramot. ha gyanusan nagy, akkor lehet, hogy valami valami zarlatba megy.
Vagy nem zarlat, de tul nagy aram meg at valamin/valahol. A ledek kialvasa es a fesz. leesese miatt gondoltam erre.
De ez csak egy tipp volt, nem ismerem azt az erositot, vagy ugy altalaban az erositoket...
ja, van egy erosito epitos topik is itt valahol, ott talan tobbet tudnak mondani.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
CPT.Pirk #1243 üzenetére
csak tippelek: nincs valahol beljebb rovidzar? Vagy ha nem is pont rovidzar, de polo a teljesitmenyfokozat megkattant, ami akar okozhatta is az eredeti trafo halalat?
Az elozo tulaj nem szedett ki belole semmit? Mondott arrol valamit, hogy mitol egett/eghetett le a trafo?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest