-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az update később jelenik meg OTA-n.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
Bocsi tényleg csak a 2160p-hez lehet kiválasztani a 24Hz-et, azt tudom hogy próbáltam a 24Hz-et de nekem nagyon darabosnak tűnt a menüben való navigálás. A DVD és Blu-Ray színtere YCbCr 4:2:0 8bit tehát elvileg ez a natív beállítás, egyelőre csak YCbCr 4:4:4-et lehet kicsikarni a lejátszóból valószínű az Android miatt.
A színtérnek semmi köze a képfrissítéshez. -
SunMount3r
Topikgazda
Ha be tudod állítani a 4:2:2-őt 8bit-re az mindenképpen javallott, minden 4:2:0 és 8bit-es forrás esetén.
Minél közelebb vagyunk a "natív"-hoz és minél kevesebb az "felkonvertálás" annál jobb... (Legalábbis elviekben...)->De ezt leginkább a képminőségre értem, hogy ez hogyan hathat az lejátszás folyamatosságára, az passz, de ilyenről még nem hallottam...(#2292) Joshi: 4:2:2 8bit-et is be lehet állítani, ami azért cseppet mégis csak jobb...
(#2293) sebgutkopf: Ha gyakran csinálja és zavar ez a Pause jelenség, akkor esetleg próbáld meg az "Update gomb benyomós", biztos módszerrel újrarakni a fw-et...
-
SunMount3r
Topikgazda
A 3D frame packed (iso) 23.976 helyett 24Hz-en megy, ez a jelenlegi összes fw-el azonos bug.
A TV-dtől függ, hogy ezt mennyire fogod érzékelni. Speciel én a H6400-as Samumon egyáltalán nem érzékelem (jól kompenzálja a TV és ez nem placebo, hanem tényleg), de itt is vannak, akiknek másik TV-vel érzékelhető a meg-meg röccenő kép.
HiSilicon SDK-s (kb. "alap fw")-es probléma, amit a chipgyártónak kellene korrigánli, elvileg már le van nekik adva a lecke, de a Himedia ezzel nem is tud mit kezdeni, amíg ők nem javítják. Szóval lutri, de azt ígérik meg lesz oldva.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
-
SunMount3r
Topikgazda
Összefoglaló: FHD kijelzővel a legtöbb és a legelterjedtebb 23.976fps-es video forrás esetén a YCbCr444 8bit, vagy a "sima" YCbCr422 beállítás javasolt. (Itt mindig "szemre" derül csak majd ki igazán, hogy melyik beállítás produkál kedvezőbb képminőséget és, hogy kinek melyik teszik majd jobban, ha egyáltalán észreveszi a különbséget).-> Ez 4K anyagok lejátszására is érvényes. Amúgy próbáld ki mind kettőt, de a 444 talán gyakrabban szokott jobb lenni egy kicsit. Sok különbség amúgy nem szokott lenni.
De miért akarsz 4K-t lejátszani FHD TV-n? Szerintem Kb. semmi értelme és a gyakori HDR->SDR konverzió miatt, még az is előfordul, hogy a színek rosszabbak lesznek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs