- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csigaciusz
csendes tag
válasz
SunMount3r #9597 üzenetére
Az új projektor videofeldolgozása késlelteti a vetített képet.
Most visszakötöttem a med600, azzal szépen szinkronba lehet hozni. -
gulyasa
őstag
Helló!
Egy 8 év használat után végleg elhalálozott Egreat R6S-t (RTD-1186DD) leváltva, újdonsült Q5 Pro tulajként tegnap felfrissítettem az eszközt a himedia.hu-n elérhető legfrissebb (2.1.6) firmware-rel, plusz a Play-el rátelepítettem a Kodi v18.8-at...
Több dologban nem tetszett.
A himedia.hu fóruma nem túl pörgős, viszont annak a Beast nevű adminnak a stílusa is - enyhén szólva - nem mindig túl segítőkész. Többnyire abból állnak a válaszai - már ha válaszol... : "Nincs közünk hozzá", "Nem mi csináljuk", "máshol érdeklődj", ... stb.Ezután találtam ide...
Végigolvastam a téma összefoglalót.
Most már v2.1.1 van a Q5-ön (és a vele települő Kodi v17.0).Első kérdéseim:
1. Továbbra is fennáll az a vélemény, hogy a hivatalos firmware-ek közül eddig a v2.1.1-es sikeredett a legjobban? A többi kuka?
2. A custom fw-k között létezik-e olyan "ajánlott" verzió, mint a hivatalosak között a v2.1.1?
3. Még mindig a Kodi v16.1-es verziója az ajánlott?
3.a. És ide kapcsolódva: Megtaláltam az "old" verziók letöltési mappáját a Kodi oldalán. Két fájlt találtam v16.1 verziószámmal. Az apk fájl gondolom maga a telepítő. De a másik 11MB-os fájl az micsoda? ("kodi-16.1-Jarvis-symbols-armeabi-v7a.tar.bz2") Azzal mit kell csinálni.4. Létezik-e az eszközre a MovieBar-hoz hasonló egyszerű média böngésző alkalmazás, ami működik is stabilan?
Megmagyarázom: Már az R6S-en sem jött be a jukebox nézet és a Kodi-énak a működése sem igazán tetszik. Olyan szolgáltatásra lenne szükségem, mint amit az R6S sima böngészője alapból tudott, hogy ha a külön-külön mappába helyezett videó és ISO fájlok mellé beraktam egy JPG borítóképet, melynek a neve megegyezett az ott lévő videó vagy ISO fájlnevével, akkor az látszott a mappa és a fájlok ikonjaként is.
A MovieBar már-már majdnem olyan, csak éppen az esetek többségében azt írja, hogy "No File!" és nem látszanak a filmek. Ezután el kell kezdeni gépészkedni és csak néha talál a filmekre és kirakja őket a borítókkal együtt (átneveztem mindet egyenként "cover.jpg"-re).
Ez így nem túl jó, mert az lenne a lényeg, hogy a kislányom is önállóan tudja használni, de ne kelljen vele kínlódnia. Csak bekapcsolja a Q5-öt, végigböngészi a meséket, amelyik megtetszik neki, elindítja, öröm-boldogság. Az R6S ezt pont úgy tudta, ahogy kell. Egyszerre 4 sorban, soronként 8 film (mappája) látszott a "cover"-jével. -
Netudki666
lelkes újonc
válasz
Csigaciusz #9596 üzenetére
Nincs rá szükség!
Tökéletesen működik. -
SunMount3r
Topikgazda
Ha ez alatt azt érted, hogy a látott videó képhez képest késleltetni/előretolni lehetne az audio-t (tehát "szinkronizálni") a gyári lejátszóval, akkor az kizárt. És az is, hogy ez valaha is meg lesz oldva.
Mert amúgy miért lenne rá szükség?
-
Csigaciusz
csendes tag
Valaki meg tudja mondani, hogy a gyári lejátszóban megoldották-e már a hang időzítését? Vagy ez csak 1 állom marad.
Köszi. -
captainnemo
aktív tag
Sajnos még mindig nrm tudom melyik a himedia adaptere mert van két ugyanolyan.
Képet akartam betenni ide de nem olyan triviális, mert fel kell töltenem valahova.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
captainnemo #9592 üzenetére
A gyári szerintem 2A-es,-> Így van.
-
captainnemo
aktív tag
Meg tudja valaki nézni a himedia adapterén a kimeneti paramétereket. Széthuzigáltam a dolgokat és összekevertem a tápokat. Azt látom 12V, de az áramerősségben bizonytalan vagyok. A gyári szerintem 2A-es, de kérlek erősítsetek meg ebben.
-
coreska
aktív tag
válasz
Shokkolo #9580 üzenetére
A Kodiban a Sorozatok alól videó hozzáadása. (kiválasztva a sorozatokat tartalmazó mappát)
Nálam a mappaszerkezet:
Tv series/sorozat név/Season 01...02/sorozat név S01E01.....02 (értelem szerűen)Preferált nyelv hu, és sorozatokat választva létrehozza minden sorozatra.
Ha valamit nem talál a megnevezéssel lehet gond.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #9589 üzenetére
Az elején újraindult párszor, főleg az után beállítottam a sötét témát. Aztán miután frissített stabil volt, a fiaim is most néznek a chrome browserben már órák óta valamit és semmi gond nincs. Én is néztem délelőtt filmet és ott sem volt gond. De persze majd idővel tudok olyat mondani, hogy nem fagy. Az előző firmware-ben a kodi fagyott ki a lejátszás mögül gyakran.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
captainnemo #9588 üzenetére
Itt a 13-as-14-es hsz. problémákról számol be: Gyakori navigáció és app installáció közbeni fagyások. Te erről mit tudsz mondani? (Talán nem véletlenül lett törölve a himedia.hu patch-os linkje?)
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #9553 üzenetére
Feltettem az új firmware-t a patchel együtt. A netflix valóban működik, de csökkentett felbontással, mint az tudott. A youtube app tényleg jó ami google tv-hez van, de gondolom azt fel lehet varázsolni másképpen is persze. Az biztos, az alap android rendszer is változott, mert most már megy a tidal app is simán, ez nekem előrelépés. A 17-es kodival nem ment a borító letöltés, csak amikor frissítettem 18-ra. A feliratletöltést nem csekkoltam, de amikor bementem a letöltésbe, engedte a kereső szöveget átírni, ha nem talált, ami alapból a film címe, nem tudom ez régen működött-e így. Ha este lesz időm kicsit jobban megnézem ezt a funkciót.
-
Shokkolo
addikt
válasz
captainnemo #9585 üzenetére
Legfrissebb Kodi, de sosem volt jó.
Forrásként fel van csatolva a megfelelő NAS mappa, beállítva, hogy a tartalma is sorozatok.
Kodiban is ott a kategória, de össz vissz 1-et ismert fel... -
Shokkolo
addikt
válasz
captainnemo #9583 üzenetére
Nem ez a gond, hogy egyértelműen fogalmazzam meg:
Nem ismeri fel, hogy az a bizonyos tartalom sorozat.
Lehet, hogy a névkonvenció nem stimmel? -
Shokkolo
addikt
válasz
captainnemo #9581 üzenetére
A-a az megvolt...
Le van töltve 3-4 sorozat 3-9 éveaddal, és mindösszesen 1-et ismert fel tényleges sorozatként.
Valami más árulás van a dologban. -
Shokkolo
addikt
Uraim,
Tud esetleg valaki segíteni sorozatügyben?
Beszerzem a néznivalót, NAS-on tárolva, Kodiban felmappelve eddig szép...
...de:
- videók / file -ok alól hibátlanul megy,
- viszont a sorozatok alatt nem jelennek meg.Mit csinálhatok rosszul?
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #9578 üzenetére
Köszi "utána mentél" ennek az egésznek.
Nekem azért fura az, a hivatalos fórumon semmi nincs erről, és amikor ezt felvetette valaki a hazai fórumon, picit furcsa pikírt válasz volt ez a hivatalos csatorna és nem az.
Ezt amúgy úgy érdemes flashelni, hogy felteszem fogpiszkálósan a 2.1.6-ot, megvárom míg szépen rendesen felmegy, és utána egyből ugyanazon módszerrel a patch-et?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #9577 üzenetére
Innen letölthető elvileg ugyan az a patch, ami ehhez az új FW-hez való (a file nevük egyezik).
(Ellenőriztem kitömörítve és a "korábbi", ami még 2.1.4-hez volt kiírva a himedia.hu-n és e között kb. 2MB eltérés van, tehát nem (teljesen) ugyan az a kettő. Tehát biztos van valami eltérés, és ez az újabb, ami ehhez az új FW-hez való).
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
captainnemo #9576 üzenetére
Megkérdeztem a Futeko-n, hátha ott többet tud valaki...
-
captainnemo
aktív tag
Nekem picit most zavaros ez az "új" firmware. A hivatalos futeko oldalon nyoma sincs, vagy én nem látom?
Elvileg itt a legújabb firmware 2.1.6, de a google app kii van szedve belőle. A dolgot tarkítja az is elvileg 2.1.5-öt mond magáról.
http://himedia.hu/forum/viewtopic.php?f=5&t=377
Itt a patch is letölthető elvileg, a google app használatához, de a link nem működik.
Ugyanakkor van egy másik link ami a patchet tartalmazza elvileg, de ez ugye 2.1.4 patch
http://himedia.hu/forum/viewtopic.php?f=5&t=376
Ez kellene a 2.1.6/2.1.5.höz?
Tiszta káosz nekem ez.
-
WaterWave
veterán
DD van baj
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9573 üzenetére
Najóvannakor, erre én nem érek rá, szerintem vegyél be nyugtatót. Szevasz.
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9571 üzenetére
KÉRLEK, IDÉZD, HOL VOLTAM LEERESZKEDŐ ÉS SÉRTŐ!
(Ma nem először ugrasz össze valakivel, de nyilván ott is a másik volt a hibás!) -
SunMount3r
Topikgazda
A leereszkedő, felháborodott, sértő és beidegelt stílust te kezdted itt. És ezzel a hsz.-eddel folytatod. Bocs, hogy segíteni próbáltam a legjobb szándékom és tudásom szerint, csak éppen nem ny@ltam ki a s@gged közben kisköcsögcsicska stílusban,, lehet ez zavart téged annyira. És szívesen, nem kell megköszönöd...
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9569 üzenetére
Jézusom, hagyjuk inkább. Te hülyének nézel, ember. Elhiheted, hogy mindent jól csinálok, ez nem atomfizika. Írtam, hogy más lejátszóim is vannak, azokkal simán elérem a PC-t, továbbá a Q10 Pro-val is elérek minden mást, csak a PC-t nem. De nyilván egyedül itt írok be valamit rosszul, máshol meg mindent jól írok be...
Továbbá attól, hogy nekem nincs szükségem a Kodiban hálózati megosztásokra, és világosan leírom, hogy miért nem, még nem kell felkapni a vizet, és leereszkedő, sértő stílusba átváltani. Mindjárt megmondom, ki az, aki SZAJKÓZIK valamit, haver. Az efféle segítségből nem kérek, felejts el. -
SunMount3r
Topikgazda
De értem, ezt eddig is értettem. Te nem érted, vagy nem akarod amit írtam, miért könnyebb a Kodi-val (de ez preferencia kérdése) és főleg, hogy semmi köze ennek a Scrape-eléshez, amit most is szajkózól, pont ezt írtam az előbb!!! Ha nem tudnád, akkor közlöm, hogy a Kodi-ban minden egyes mappához/forráshoz be lehet állítani, hogy Scrape-elje e vagy sem. Ennél világosabban már nem lehet elmagyarázni.
Mint ahogy azt se nagyon, ahogy leírtam hogyan csináld meg a Shortcut-okat. Ebbe én nem láthatok bele, hogy úgy és jól csináltad e, vagy sem és még mindig user error van e a dologban. Írhatnám, hogy tegyél be fotót arról, ahogyan be vannak írva az adatok, de érzem, hogy tök felesleges. Ahogy azt is folytatni, hogy legalább próbáld meg Kodi-val is (mert az máshogy kezeli és lehet ott menne), mert te nem akarod ehhez a Kodi-t használni és kész.
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9567 üzenetére
Nem érted. Amit meg akarok tartani hosszabb távon, azt bemásolom a Q10 Pro belső vinyójára (4 TB), és ezeket scrape-elem be a Kodi médiatárába. Amiket csak átmenetileg tárolok, azok vannak a PC-n. Ez utóbbiakra nincs szükségem a Kodi jukebox-ában sem, mivel ezeket nem Kodiból játszom le, és egyszeri lejátszás után törlöm is.
Na de a lényeg: akárhányszor próbáltam megadni a megosztott mappa elérését, mindig “new server error”-t dobott, és nem hozta létre a shortcutot. Végül beírtam a teljes elérési utat, és akkor végre kiírta, hogy “shortcut added”, majd rögtön ezt követően azt is, hogy “network error”... Az új shortcut létrejött, de ha rákattintok, azonnal dobja, hogy “network error, please check network state”. Természetesen a hálózatnak semmi baja, hiszen a többi hálózati meghajtót simán elérem a korábban létrehozott shortcutokkal (többek között a Dune lejátszómban lévő HDD vagy a routeremre kötött külső HDD tartalmát is látom a Media Centerből).
Szóval csak a PC-n megosztott meghajtó ill. mappa tartalma elérhetetlen továbbra is.
És részemről most egy darabig megint be is fejezem a próbálkozást, mivel csak minden alkalommal felb@om az agyam ezen, és a gyári távval navigálva a virtuális billentyűzeten rohadt idegesítő hatodszor is kitölteni ugyanazokat a mezőket... -
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9565 üzenetére
Köszi, majd este próbálkozom.
A Kodit én csak jukebox-ként használom, és nem akarok hálózati mappákat scrape-elni, szóval az számomra nem érdekes. Csak a HiPlayernek kellene néha elérnie a PC-n lévő néhány file-t, amiket megnézés után egyből törölnék is, ezért nem érdemes őket átmásolni a Q10 Pro belső merevlemezére. -
SunMount3r
Topikgazda
Nem, hanem így: Legfelülre csak az ip cím, simán, magában. Alatta a mappa rovatba csak a megosztott fő mappa neve magában, de azon a néven, ahogy a géped megosztásában szerepel (a Win-es File kezelő Network része alatt láthatod kilistázva a megosztott főmappákat), semmi más elérési út, meghajtó stb. nem kell.
KODI-ban ugyan így, de itt elég megadnod az ip címet és berakja az összes megosztott mappát hozzá. (De hozzá adhatod mappánként is külön-külön őket, ekkor minden beírt mappához külön forrást fog létrehozni).
(Az MC-be és KODI-ban vagy Mappa/Folder, vagy Share a neve a mezőnek, ahová a mappa nevét kell írni, most nincs épp itt előttem, de erre könnyű rájönni).
(A telós dolgot csak a letesztelés miatt írtam.)
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9563 üzenetére
IP-cím és mappa megadása alatt a teljes elérési utat érted? Ha nekem egy D: jelű meghajtón van egy Filmz nevű mappa, ami meg van osztva, és ezt akarom elérni, akkor mit írjak be a gép IP-címe után?
Soha nem akartam még Androidos mobilról elérni a PC-t, és ES Explorer sincs a telómon, nincs ezekre szükségem.
-
SunMount3r
Topikgazda
Most végül sikerült!
LAN Autosearch-el továbbra se jó, de ip cím és mappa megadásával működnek a Shortcut-ok.
KODI-hoz meg előbb kitöltöttem a Wrapper-t, majd KODI-ban a Média forrás hozzáadása->SMB->itt csak az ip címet írtam be és az admin/jelszót és voila, a PC összes megosztását egy kalap alatt hozzá adta és a lejátszás is működik rendesen a Wrapper-el.
------Más Android-os cuccról, pl. telóról, pl. ES Explorer-el sem éred el a Win10-es PC-t?
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9561 üzenetére
Nincs. Nekem amióta Win10 van a PC-men, a Q10 Pro-val nem tudok hozzáférni a megosztott mappáimhoz, akárhogy próbálkozom. A jelenség kb. ugyanaz, mint nálad.
(Eközben van egy Dune HD-m és egy Oppo-m is, amelyek simán látják ezeket a mappákat a PC-men.) -
SunMount3r
Topikgazda
Most én akadtam meg. A Windows 10-es SMB megosztásaimba sehogy sem tudok bejutni a Box-ról. LAN auto search-el csak a gépet listázza ki, amint rákattintok, majd beírom az admin/jelszót és OK, de csak egy fekete képernyőt dob.
Shortcut->ip cím és a többi adat->itt meg Server Error-t ír ki.SMB v1 be van kapcsolva a Win10-ben.
Van valakinek ötlete?
-
powerup2
addikt
válasz
SunMount3r #9550 üzenetére
Nekem nem sikerül feldobni az fw-ét usb drive-ra rátettem a zip fájt kikapcsolt állapotba nyomom a recovery-t bekapcsolom megjelenik a szines karika majd eltelik egy perc és bejön a régi fw-vel. Hogyan lehet akkor felvarázsolni ?
-
Q
senior tag
Köszönöm a segítséget!
-
SunMount3r
Topikgazda
Synology NAS-ról van szó? Mert akkor egy és kettő.
Bár ha ezeket megcsinálod akkor lehet SMB-vel is próbálkozhatsz, de akkor a NAS beállításaiban kellene engedélyezni az SMB v.1-et valahogy (már ha van ilyen benne), mert a Box csak azt tudja.Ha nem Syno NAS, akkor esetleg az SMB-re is több az esély. Ekkor lehet automatikusan nem tud csatlakozni, ekkor a Shortrcut-ok létrehozásával kell hozzáadni a NAS mappáit az ip cím és a megosztott mappa nevével.
-
Q
senior tag
Sziasztok!
Rég elfelejtett és a fiók mélyén alvó lejátszómat beüzemelném. Kodiból wrapperrel használnám, NAS-ról, ami tudom, hogy alapból nem működik. Tudom, hogy volt mód a beállításra, de sajnos nem emlékszem, magamtól meg soha nem fogok rájönni. Tudna nekem valaki segíteni szájbarágósan? Visszakerestem a topikban, de csak egy-két mondatos utalásokat találtam a megoldásra. Köszönöm! -
coreska
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam az új firmware-t, és patch-t, melynek kinézete olyan mint az alábbi linken.
[link]
A Smart youtube-ot korábban is használtam, és volt egy idegesítő probléma, hogy YouTube használata után filmlejátszáskor a 24Hz random visszaállt 60 Hz-re.
Ez most úgy néz ki megszünt ezzel az fw-vel.
A bootolás is gyorsabb valamivel, bár ez nekem nem számít, mert nem szoktam kikapcsolni.
A Kodi-ban az NFS eléréssel a wrapperes lejátszás továbbra sem jó, de ez kiküszöbölhető.
A verzió száma amit kiír 2.1.6, nem 2.1.5 -
SunMount3r
Topikgazda
Állítólag megint jó a felirat letöltés a HiPlayer-ben. Bár ezt eléggé kétlem, de a Futeko-n ezt írta valaki, ti csekkoltátok?
-
emre33
addikt
válasz
SunMount3r #9550 üzenetére
Igen, elérhető a Setup-> Playback menüben a 24z beállítás.
Kezdőképernyő megváltozott, nekem nagyon nem tetszik.
Ezen kívül semmi különöset nem vettem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Samsung 77 colos S95Catxxh Smart AI Oled TV (2023)
- Eladó Steelseries Nova 1 Headset!
- SteelSeries Arena 9 - 5.1 PC hangrendszer
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest