Hirdetés
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz
WaterWave #9499 üzenetére
Én viszont a mai napig bánom, hogy amikor meghibásodott az 58”-os 3D-képes tévém, egy 55”-os OLED-et adtak helyette, ami már nem tudja a 3D-t. Számomra egyetlen probléma volt a 3D-vel, éspedig az, hogy az igazán jó térhatáshoz a szokásosnál közelebb kellett ülni a képernyőhöz, emiatt viszont kikerültem az 5.1 hangrendszer “sweet point”-jából. De a 3D miatt még ezt is képes voltam bevállalni.
(Apropó, rajtam maradt két gyári Panasonic aktív 3D szemüveg, ha valakit érdekel, megegyezünk jeligére.)
-
WaterWave
veterán
3D egy zsákutca... Próbált utat törni, de nem sikerült.
Én pl szemüvegeben képtelen vagyok megnézni egy filmet, vakarózok tőle minden bajom van.
Nem is bánom. -
sebgutkopf
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #9496 üzenetére
Lehet másik mozit nézünk
Viccet félretéve:
Az egész nem arról szól, hogy az élményhez hozzáad vagy sem, mert mint látvány érdekes, az előző tv-m nekem is 3d képes volt.
Pusztán a trendeket nézve azt látom:
- az otthoni fogyasztásra megjelenő anyagok között egyre kevesebb az új 3d tartalom (számos új cím meg sem jelenik)
- most a HDR, az atmos, meg tömörítetlen hang (sok.sok) a sláger
- boltok polcain az új tévék, élükön a legdrágább csúcsmodellek már nem támogatják a 3d-t. -> Aki ma tv-t vált és cserél az új készüléke már nem támogatja ezt a formátumot, így tömegpiacot nézve egyre jobban csökken a 3d felvevő bázisa, megjelenítő nélkül meg minek 3d tartalmat készíteni
- a himedia lejátszók nem a profi mozi gépészeknek szólnak, ráadásul a mostani modellek támogatása is inkább megszűnik így az életciklusuk végén, mint új funkcióval bővülne. Ha jön új lejátszó ott ki tudja lehet majd megoldják, ha látómezőbe kerül.A te szemszögedből az a rossz hír, hogy a vászonnal és vetítővel a rendelkezők a piacnak szinte láthatatlanul apró igényes rétegfelhasználói. A meglévő eszközeid ismeretében olyan új vásárlási igényt nem fogsz már generálni, ami miatt a kialakult trendet akár középtávon meg tudná fordítani.
A mozikban úgy néz ki marad a 3d, ott akkora vásznakon jobban is érvényesül és legalább nyújt valami olyat, amitől az otthoni nem jobb. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
SunMount3r #9495 üzenetére
Azért nem cserélném el a Q5-el
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
sebgutkopf #9493 üzenetére
" mondhatni a 3d ismét elbukott, így minden ehhez kapcsolódó fejlesztés fölösleges."
Ezt azért átgondolnám a helyedben
Mint ahogy Vhiktor
úgy pl Én is, és még nagyon sokan moziznak 3D-ben ! Megfelelő technikával (vetítő+szemüveg+ egy jó vászon)a filmek 90%-ban hozzátesz az élményhez.
Nem véletlen,hogy majd minden film elérhető 3D-s verzióban is ! -
Vhiktor
veterán
válasz
sebgutkopf #9493 üzenetére
Én projektorthoz használnám ott még szerencsére él a 3D.
Akkor esetleg másik médialejátszó ami ajánlott q10 pro helyett? -
sebgutkopf
őstag
válasz
Vhiktor #9492 üzenetére
Szerintem ezzel már nem fognak foglalkozni, ha eddig nem oldották meg. Az új tv-kben már nincs 3d, mondhatni a 3d ismét elbukott, így minden ehhez kapcsolódó fejlesztés fölösleges.
A mai tv-k az OLED-ről szólnak, amelyik gyártónak meg nincs olde-je az a 8k val próbálkozik (minek?). -
Vhiktor
veterán
3DISO-t már megoldották hogy tudja kandenciahelyesen játszani?
-
SunMount3r
Topikgazda
És alkalmazások közül is van ami törli és van ami nem. tTorrent törli rendesen a torrent-et adattal együtt, a Transmission viszont szintén csak "kamu" törlést csinál és ott marad a foglalt terület. A file kezelőket (Total Commander, ES és Solid Explorer) még nem néztem, de lecsekkolom majd. Az viszont jó kérdés, hogy e tekintetben van e különbség a belső és a külső winyók között, de szerintem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #9488 üzenetére
Ööö... Azt csekkold inkább, hogy a HiMedia fájlkezelője mennyi szabad helyet mutat, aztán ezzel a fájlkezelővel törölj valamit, és utána megint a saját fájlkezelővel nézd meg, hogy kevesebb lett-e a szabad hely.
A lejátszón legyen bekapcsolva a SAMBA-elérés a menüben, ez kell ahhoz, hogy egy Windows-os gép lássa a hálózaton a HiMedia tárhelyét – remélhetőleg akkor is, ha az csak egy külső HDD.
-
-
kezo0
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #9486 üzenetére
Értem, ezért írtam, hogy külső HDD-vel nem tudom, igaz-e, amit írtam. De nem lennék meglepődve, hiszen nagyjából ugyanaz a fw.
-
kezo0
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #9484 üzenetére
Azért vigyázz ezzel, mert ha a saját fájlkezelővel törölsz valamit, akkor a törlés nem szabadít fel helyet, vagyis a törlés után is ugyanannyi szabad tárhelyet fog mutatni a box. Legalábbis ez így van a Q10-be tett belső HDD esetében. Ezért én mindig a hálózaton keresztül, az asztali PC-mről indítom a törlést a box merevlemezéről. Volt már erről itt többször is szó.
Azt nem tudom, hogy mi a helyzet a boxra dugott külső vinyó esetén. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
Elvileg a "My apps"-ban lévő fájlkezelővel lehet törölni az usb 3.0-án rá csatlakoztatott külső merevlemezen lévő tartalmat
Ezt eddig is tudta?
Felfedeztem a spanyolviaszt
Klasz,nem kell kibe húzkodnom és átvinni a pc-re a vinyót,ha egy filmet mondjuk törölni szeretnék -
-
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #9479 üzenetére
Nem haragszom.
Ilyen fejjel mint nekem van - nem szoktam.
Csak kulturáltan megfogalmaztam a véleményemet erről a hozzáállásról amit Himedia vonalon tapasztaltam. Van egy jó hardveres adottságokkal rendelkező eszköz, amit a supporttal így eltolnak.
Nagyon sajnálom. 2 db. Q10Pro-val is próbálkoztam ... de feladtam. Pedig kivitelre nagyon tetszik még most is. -
SunMount3r
Topikgazda
Nem tudom, nekem meg ez jutott hirtelen az eszembe. Helyesen "piperkőc"... de it semmi relevanciája nincsen az igazi jelentésének.
Régen a "suliban" lehet sok mindenre használtuk, ezért ugrott be, amolyan helyettesítő szó, itt leginkább "finnyásnak" lehetne fordítani.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #9479 üzenetére
Mi az a „pipercősködés”?
-
SunMount3r
Topikgazda
(#9478) embe: Ne haragudj , de ezzel a stílussal nem ebben a Topic-ban (vagy Fórum-on) kellene próbálkozni. Átgondoltabb formában továbbra is írhatod a véleményedet. Nem pipercősködés, de semmi oka, hogy ilyesmi miatt itt "elszaladjon a ló"...
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
WaterWave #9476 üzenetére
Ott írják, amit tudni lehet eddig, én sem tudok többet. Kísérletezni meg nem fogok, mert gondolom ebben is el van dugva az Auto Frame Rate kapcsoló, így nekem nem jó. Amit írtak eddig, hogy a Launcher alapból más rajta, mint eddig, de most már nem olyan egyszerű másra lecserélni. Akinek megfelel a 2.1.1 vagy az előző hivatalos 2.1.4 annak felesleges cserélni, legalábbis a changelog szerint.
1. Új laucher
2. Javítottak valamit az ASS feliratokkal
3. A menüből való Installálás is teljesen törli az adatokat
4. Csak Q10 Pro-hoz való, nem Q5 Pro-hoz -
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #9475 üzenetére
felrakható?
-
SunMount3r
Topikgazda
-
WaterWave
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #9472 üzenetére
amit a postás kihoz
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
SunMount3r #9471 üzenetére
Tulajdonképpen mi az a "torrent" ?
-
SunMount3r
Topikgazda
Most én akadtam el: próbálok egy jó torrent klienst keresni erre a Box-ra, ami a tTorrent személyében meg is lenne, de távirányítani (gépről vagy telóról) már nem annyira lehet, mert az elég korlátolt. Próbáltam ezt a Transmission-t is, aminek elég jó táv alternatívái vannak, de ez mag fagyogat, meg van amikor meg sem nyitja a magnet linkeket.
Kinek mi jött be ezeken a Box-okon torrent-re, amit még jól is lehetne távvezérelni (PC-ről Web UI-val, vagy telóról táv app-al)?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
agoschton #9467 üzenetére
Lehet azóta sokat változtatott a Netflix, mikor még legutóbb jó volt, de akkor is max SD felbontásban. A lényeg, hogy az NF nem nagyon komálja az ilyen Android-os lejátszó Box-okat, ezért sem ad rájuk licencet. Vannak kivételek pl. a legolcsóbbak a Mi-Box S és az Amazon Fire TV Stick 4K, ezeken akár 4K / HDR-ben is megy. A Fire TV Stick 4K-ból még elég jó hálózati média lejátszót is lehet csinálni, bár egy kicsit mókolós.
-
szaszapi
őstag
válasz
agoschton #9467 üzenetére
* Netflix? Netflix works well on Q10/Q5 Pro. The only limitation is that it is 480p/576p max resolution (as with most other Android devices). You need firmware version 2.0.5 or later and Netflix version 5.8.1 or later.
Amúgy más lejátszóknál is csak ezt látom, pl: Zido lejátszóknál. Senki nem vett license-t vagy miért? Nekem szerencsére a tv-be mint beépített app teljesértékű 4K a Netflix!
-
agoschton
újonc
-
agoschton
újonc
válasz
SunMount3r #9465 üzenetére
Q10 Pro
Az update-ek readme-ben (most a biztonság kedvéért újra leellenőriztem):
1.0.7-1.1.0 -> 2.0.4
2.0.4 -> 2.1.1Device info rendben volt mindkét frissítés után.
Akkor megpróbálom még egyszer a 2.0.4 -> 2.1.1
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
agoschton #9464 üzenetére
Ha mindent úgy csináltál és biztosan a jó verziókat töltötted le (a 2.0.4-ből kettő is van, de csak az egyik jó az 1.0.7-ről upgrade-hez!), akkor nem kellene ilyennek lennie.
Megnézted minden telepítés után, hogy felment e rendesen a FW? Settings->About->Device info.
Ha most a 2.1.1-est jelzi ki, akkor próbáld meg azt újra rakni először.
Q10 Pro, vagy Q5 Pro?
-
agoschton
újonc
2.1.1 verzióra frissítettem követve az összefoglaló utasításait.
1.0.7 -> 2.0.4
2.0.4 -> 2.1.1
A rendszer akadozik, applikációk akadnak, leállnak.
Ilyenkor újra lehet csinálni a frissítést? Mert a frissítés eredetileg 2.0.4-ről 2.1.1-re szól. Vagy lehetséges olyan, hogy komplett firmware-t felrakni? Mik a lehetőségek ilyenkor? -
Tamas740
csendes tag
Kipróbáltam usb3-as külső dokkolóval, azzal nem volt gond.A lejátszó vitte símán. Ezek szerint vannak olyan usb 2-es dokkolók, amik nem kezelnek 2 tb-nál nagyobb vinyókat.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Tamas740 #9460 üzenetére
Nem tudom mi lehet ez. Akkor 1db 3TB-os winyó van a dokkolóban? A Media Center-ből próbálod? Próbáld még: KODI-val, vagy valamilyen file kezelővel: Total Commander, Solid Explorer, ES Explorer.
Lehetne még esetleg elégtelen tápellátás az oka, még akkor is lehet ilyen, ha saját tápos a külső eszköz. Ez esetben egy jobb, nagyobb Amperes táp -talán- segíthetne a Q5 Pro-nak. De ez még szürke zóna. És ezért is írtam, hogy próbáld az USB 3-as portban is.
Melyik Firmware verzió van fent a Box-on? Ez is fontos lehet.
-
Tamas740
csendes tag
Az is lehet, hogy a dokkolók régebbiek, és eleve nem kezelik a 2tb-nál nagyobb hdd-ket...
-
Tamas740
csendes tag
Q5 pro, pedig írni akartam.
Pc simán látja, lejátssza a felvételeket. Ntfs a rendszere. A dokkoló aktív tápos, de a 3 terránál kisebb vinyókat kezeli rendesen.
-
Tamas740
csendes tag
Sziasztok!
3Tb hdd-t külső dokkolóból usb2-es csatival nem érzékeli a lejátszó.Ugyanaz a külső dokkoló 2 tb-os hdd-ket simán látja. Volt már ilyen probléma másnál is? Kipróbáltam másik külső dokkolót is a 3 terrás vinyóval, ott sem érzékelte... -
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #9453 üzenetére
Valahogy nem adta magát. Sok baromságot kell beállítani. Szerver meg a ... tudja az anyja hogy mit.
Most egy Flud - Torrent kliens alkalmazást kezdtem használni. Majd kiderül milyen lesz. -
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #9453 üzenetére
Köszi!
Meglesem. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9450 üzenetére
Kicsit megkésve, de tápcseréről itt volt legutóbb szó.
(#9452) embe: A tTorrent az egyik legajánlottabb Android-ra. Viszont távvezérelni nem lehet valami jól. A Web Gui-ja nagyon minimál és a Transdroid / Transdrone táv app-okkal is vannak korlátok. Pl. magnet link-es megnyitásnál egyből elindul a full letöltés, nem tudod előtte kiválasztani a file-okat. De ha nem kell távvezérlés hozzá, akkor a Box-ról irányítva nincs gond vele.
A másik a Transmission, amit én nem próbáltam, de állítólag sokkal jobban távvezérelhető. A fent leírt módokon/app-okkal, vagy van még hozzá egy pár remote app a PlayStore-ban, pl. ez is.
-
embe
nagyúr
Valaki torrentezik a boxxal? ha igen milyen alkalmazást használ? Q10pro-val szeretnék, a benne lévő vinyóra.
-
embe
nagyúr
válasz
sixer66 #9450 üzenetére
Nekem a korábban linkelt kábelből van 2m-es. Ma is mozgattam sok adatot, semmi gond nem volt. Nekem ez a 2. Pro10Q. És a másiknál produkálta dettó ugyanezt. Akkor beszereztem, azóta használom, ennél is.
Én is csináltam mindent, de semmi nem változott. Akkor a HP monitor tápját átdugtam, ami 4A-es, és azonnal minden ok. volt.
Szerintem nálad is ugyanez a helyzet. -
embe
nagyúr
válasz
sixer66 #9447 üzenetére
Nincs más megoldás....venned kell egy jobb/nagyobb teljesítményű tápot.
Sajna ez van. Havernak Kínából rendeltem egy 12V/4A-es tápot.
Én egy Fujitsu laptoptápot használok, ami 12V/3,6A.Nálam előtte ugyanez a hibajelenség volt.
De ez a 12V-os táp elég gyakori, könnyen találsz másikat, pl. led szalagokhoz is árulnak ilyet.
A Kínából rendelt, és a Fujitsu táp is olyan dugóval volt szerelve, ami pont jó volt a Himediához.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9447 üzenetére
Milyen hosszú a kábel? Egy bizonyos hosszúság felett már előfordulhat ilyen, hogy az USB 3 esetén ez mennyi, az a kábel minőségétől is függ, de általában max 3 méter. Vannak aktív kábelek amik többet bírnak. Nincs kéznél egy sima nyomtató OTG kábel? Azzal is lecsekkolhatod.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
Sziasztok. A technikai nem hagyja abba a szórakozást, most beszereztem egy USB 3.0 a-b kábelt, hogy ne a hálózattal kelljen szórakozni, így a másolás működik is 80mb/sec sebességgel, viszont bármit másolok, 10-15% után eldobja a Himedia a csatlakozást és egyből újra csatlakozik, mint amikor megmozgatod az USB kábelt, és nem érintkezik normálisan. Ebből adódóan nem tudok másolni, mert újra és újra megszakad a kapcsolat.
Próbáltam másik USB portba dugni a laptopon, hátha már kicsit kilazult, de nem, mind a három USB porton ugyan ez. A kábel új, próbáltam másik eszközzel, ott folyamatos a kapcsolat. Itt is csak akkor dobja el, amikor másolok rá valamit. Ismétlem, ahogy eldobja, egyből újracsatlakozik, de ugye a másolás így megszakad. Esetleg ötlet?
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9437 üzenetére
Valamiért most nem tud csatlakozni az 5GHz-re a box, csak a laptop és a mért sebesség is csak 15 mega (laptopon 300-350- 1 gigás net), úgyhogy kár volt szenvedni, de legalább most már ezt is tudom, hogy milyen buktatók vannak és mi megoldás, köszönöm a sok segítséget!
-
embe
nagyúr
válasz
sixer66 #9436 üzenetére
Én ugyanígy szenvedtem, de nekem megvolt a kb 25 mega a másolásnál.
Vettem egy ilyen 2m.-es Ugreen USB3-as kábelt, és kb. 60-70-80 megával másol.
Simán összedugod, és külső vinyóként kezeli a lapos. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
#09045504 #9438 üzenetére
Nem, a lejátszó nem tudja a Dolby Vision-t. (embe
) Csak a sima HDR-t.
Ha nagyon kellene a DV (lokál videó lejátszáshoz) akkor sincs sok és túl jó lehetőséget: Apple TV 4K, Amazon Fire Stick 4K és a 2019-es Nv Shield TV tudja csak, de ezek is korlátozottan, tehát nem minden DV-s anyagot visznek. Azt az eredeti DV-t, ami pl. az UHD BD lemezeken van, azt nem tudják, csak ha utólag át van konvertálva egy "alacsonyabb szintű" DV-re. Ha mégis tovább érdekelne a dolog, akkor a itt érdeklődj a részletekről.
Szerk.: az egyetlen lejátszó (nem Android-os, vagy bármi okos rendszerű) ami információim szerint tudja a teljes DV skálát az egy kínai Oppo klón, ami eléggé drága.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
HiMedia Q30-as médialejátszóval, egy LG B7V OLED tv-vel (összekötő HDMI: Inakustik Premium) menni fog a Dolby Vision?
Köszönöm!
-
-
sixer66
senior tag
2 nap szenvedés után az alábbi képen látható megoldás segített. Most már látom a tartalmát, viszont a másolás 1,0mb/sec, szóval adtam a s..rnak egy pofont. Ha veszek egy a képen látható USB B - USB A 3.0-ás kábelt, azzal megoldható a gyors másolás? A lényeg itt ugye az lenne, hogy gyorsan át tudjam rá húzni, amit a laptopon van.
-
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #9434 üzenetére
Nekem Asus RT-N66U routerem van, de én aztán semmit nem állítottam benne.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9433 üzenetére
Hmm, nekem is Asus router-em van, de nem emlékszem, hogy a fix ip címeken kívül bármit is mókolnom kellett volna vele ehhez. Persze én kábellel használok mindent, de nem tudom hogy a Wi-Fi miért kavarna bele ebbe. Ha ugyan arra az id-re csatlakoznak és mindkettőnek van Intranet hozzáférése, akkor működnie kellene. Én továbbra is tűzfal blokkra gondolok, vagy hogy az SMB v1 még sincs teljesen engedélyezve a Win-es gépeken. A Windows frissítés a legújabb? Total Commander-ből is ugyan ezt írja ki?
-
kezo0
addikt
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9430 üzenetére
Igen
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9423 üzenetére
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9421 üzenetére
Megadtam ezt is, csak nem mondtam. Továbbá átolvastam, amit küldtél, és minden úgy van beállítva. A windows tűzfalat kikapcsoltam, úgyhogy itt ördögűzésre lesz szükség.
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9419 üzenetére
Köszönöm a segítséget és a türelmet. Igen, telefonról elérem, szóval akkor a lejátszó beállításai jók lesznek. Átolvasom, amit küldtél és majd kiderül.
Igen, ha a TV Box-ra kattintok, semmi sem történik, csak kiírja a tulajdonságait.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9418 üzenetére
Ha ott legfelül a TV Box-ra klikkelsz mi történik? Amúgy így biztos nem jó, ha csak média eszközként látja ez nem rendes SAMBA kapcsolat, hanem valami DLNA-s vagy UPnP-s megosztás, ami elég korlátozott és csak stream-elésre való (arra se valami jó).
Ha van rendes SAMBA elérés, akkor akár Total Commander->Network Neighborhood alól is simán be lehetne tallóznod az egész megosztott tartalmat, még a winyót is és nem csak a videó, meg a hang file-okat látnád, hanem az egész könyvtár szerkezetet.A NOD32 az csak Antivírus. Nem ESET Internet Security, vagy Firewall? Lehet neked csak a Win 10 saját tűzfala van?
Megnézted amit mondtam az Android-os Telóról/Tablet-ről? Mert ha azzal meg eléred a Box SAMBA-ját, akkor tuti, hogy a Win 10 beállításaiban / tűzfalában nem stimmel valami.
Ezt is olvasd át (a KODI-s részt már nem fontos) és próbáld így beállítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9417 üzenetére
Látom a fájlokat már gépen, ennyi sikerült elérni, viszont másolni még mindig nem tudok a mappába. NOD32 tűzfalam van, de ameddig próbálkozom, addig ki van kapcsolva, hogy még véletlenül se zavarjon be. Igen, meg tudom nyitni úgy, mint "Music Library" "Video Library'", el is tudok lépegetni a szükséges mappáig, viszont másolni nem tudok a mappába. Tuti, hogy valami apró baki miatt nem tudom megoldani, de már lassan inkább feladom, pedig nem jellemző rám, de most tartok tegnap óta összesen 7 órás folyamatos ide oda kattintgatásnál.
Kábellel nem tudom összekötni a lejátszót és a routert, mert 10 méter van köztük és ha vennék is ilyen hosszú UTP kábelt, nem tudnám hol elvezetni, tehát ez kilőve, csak wifin tudom megoldani. Tudom lassú lesz, de máshogy nem tudom. Viszont ha a laptopot és a lejátszót UTP kábellel kötöm össze, az nem elég? Úgy elvileg gyors lenne a másolási idő, nem?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9416 üzenetére
Mit értesz azon, hogy média szerverként? UpNP vagy DLNA megosztás és amikor rákattintasz, akkor a Windows Média kezelője nyílik meg és ott csak a média file-okat tudod tallózni? Volt nekem is ilyen, ott tűzfal beállítás probléma volt. Milyen tűzfalad van?
A Wi-Fi is bekavarhat, ki tudja miért, lehet tűzfal, vagy router beállítás miatt is. Most akkor a noti-d is Wi-Fi-vel csatlakozik a hálózatra? Azonos Wi-Fi id-s hálózaton vannak? A Box-ot meg a router-eddel kellene összekötni kábellel és nem a PC-vel.
Illetve addig is: nézd meg Android-os telóról egy file kezelővel (pl. ES Explorer vagy Solid Explorer), hogy ott be tudod e tallózni a Box-ot (és akkor már azonos Wi-Fi hálózaton legyen a Box-al).
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9415 üzenetére
Mint média server meg tudom osztani a belső memóriát, azt látom is a hálózaton. A Wifi-t nem szeretném kikapcsolni, mert azon küldeném át az adatokat, vagy az is jó, ha egy LAN kábellel összekötöm a laptopot és a Himedia-t? Elnézést a hülye kérdésekért, hálózatos témával eddig nem foglalkoztam.
A Media Center-ből látom a laptopon megosztott fájlokat, le is tudom őket játszani, viszont fordítva már nem.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9414 üzenetére
Tehát a Box saját, belső tárhelyét sem látja? Vagy nem látszik egyáltalán a hálózaton a Box sem?
A Box SAMBA-jánál nem sok mindent tudsz állítani, legföljebb azt próbáld meg, hogy beírsz egy Admin/Jelszó párost hozzá, lehet a Win 10 anélkül nem is lenne hajlandó felismerni...?
A másik, hogy ha Wi-Fi be van állítva a Box-on, akkor töröld azt a kapcsolatot és kapcsold ki a Wi-Fi-t, hogy ne is tudjon csatlakozni, lehet az kavar be valamit...Amúgy fordítva működik a dolog, tehát a lejátszó (a Media Center-ből) látja a Win-es PC-d SMB megosztásait?
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9413 üzenetére
Itt biztos minden SMB 1.0 rész be van pipálva? - IGEN
Be van kapcsolva a Win-es gépen a "hálózati felderítés"? - IGEN
Ki van osztva a router-edben fix ip cím a PC-nek és a HiMedia-nak is? He nem lenne még tedd meg. - IGEN és IGEN
A Win-es géped tűzfala nem blokkolja a lejátszót? Engedélyezd minden protokoll-on ki és be is ip cím, vagy mac cím alapján. - NINCS BLOKKOLVAAkkor valószínű a lejátszóban nem állítottam be jól valamit, úgyhogy reggel újra nekiállok.
@embe: valamiért nem engedi hozzáadni hálózati helyként, így ahogy előbb is írtam, valószínű a lejátszóban lesz valami rosszul beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9411 üzenetére
Akkor nézzük sorban:
Itt biztos minden SMB 1.0 rész be van pipálva?
Be van kapcsolva a Win-es gépen a "hálózati felderítés"?
Ki van osztva a router-edben fix ip cím a PC-nek és a HiMedia-nak is? He nem lenne még tedd meg.
A Win-es géped tűzfala nem blokkolja a lejátszót? Engedélyezd minden protokoll-on ki és be is ip cím, vagy mac cím alapján.Ha sehogy se megy az ebben leírtakat lehetne még megpróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz
sixer66 #9411 üzenetére
Próbáltad hálózati helyként felvenni?
Itt addig a szintig mész el, ameddig akarsz, majd felveszed hálózati helyként, és elnevezed. Nekem a benne lévő 3TB-os vinyót nyitja meg, és én a Himedia nevet adtam neki.
Ha felvetted akkor a TC is látja, de ott a meghajtóknál a legördülő menüben, a "számítógép áttekintése" fül alatt.
-
sixer66
senior tag
válasz
SunMount3r #9410 üzenetére
Köszönöm, használtam a keresőt, de sajnos nem alaposan olvastam át a kérdéseket és az azokra adott válaszokat.
Viszont akadt 3gy másik problémám, amihez ugyan csak használtam a keresőt, beallitottam mindent, de mégse jártam sikerrel. Miután el...ztam vele 3 órát, így gondoltam inkább kérdezek.
A lényeg annyi, hogy beletettem egy másfél terrás winchestert a Himedia Q10 Pro-ba, amit a lejátszó lát rendesen, viszont a lényeg az lenne, hogy a laptopon lévő fájlokat szeretném WiFi-n keresztül átmásolni a lejátszóban lévő winchesterre. Bekapcsoltam a samba-t a lejátszón, a gépen be van kapcsolva az smb1.0 is, totál commander, windows intéző nem látja, úgyhogy feladadtam. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sixer66 #9409 üzenetére
Kereső. Ezek alapján több dolgot is meg lehet próbálni:
1. Jelentkezz ki minden más eszközről a Tidal-ból és csak a Box-on próbálj bejelentkezni.
2. Tölts le és telepíts egy régebbi verziójú Tidal app-ot pl. valami 2017.07 környékén készültet.
3. A KODI alatt próbálkozz konkrétan ezzel a Tidal plug-in-nal.Ahogy a fentiekben is olvasható volt olyan FW (elég régen), amin jól működött a hivatalos Tidal app, szóval ez függhet a jelenlegi FW-től is.
-
sixer66
senior tag
Nem mostani kérdés-válasz, viszont most telepítettem a TIDAL nevű alkalmazást, és amíg Windows-ban be tudok jelentkezni, addig Androidon nem, és ugye ez lenne a lényeg, mivel a Q10 Pro androidos és erről szeretném lejátszani a zenéket. Esetleg másnak is felmerült bejelentkezési probléma? Próbáltam csak simán, mint alkalmazást feltelepíteni rá és próbáltam KODI-n belül is, egyik sem jelentkezik be. Természetesen előfizettem.
-
XZoli
aktív tag
válasz
SunMount3r #9398 üzenetére
köszi közben megoldottam, szégyelltem is magam rendesen
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #9406 üzenetére
Nem mostanában lesz az 4K tv vásárlásra adom a fejem majd meg kell fontolnom mit tegyek, de egy av vásárlás nagy kiadás lenne még a legdrágább megoldáshoz képest is.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
captainnemo #9405 üzenetére
Hátigen, ez van. A Fury nagyon minőségi cuccokat gyárt, de nagyon túl is árazza őket.
Az a Marmitek azt hiszem hogy kapható itthonról is és így ott van a 14 napos elállás, ha nálad is gondot okozna, de te tudod melyik utat választod.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #9403 üzenetére
Az Egreat elfogadható árban, csak sehol nem lehet kapni, de az a másik csoda 76e körül van.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #9403 üzenetére
koszi
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
captainnemo #9401 üzenetére
Igen, ebből két fajta biztosan jó ami ismert: az Egreat H10 és a Fury AVR Key. Az előbbi alapból nem volt valami olcsó 30K körül volt itthonról és már nem kapni sehol újan, ha nagy szerencséd lenne, esetleg valahonnan használtan maximum. A Fury meg még ennél is drágább.
Van egy Marmitek gyártmányú is, ami szintén nem túl olcsó és elég minőséginek tűnik, de erre egy másik Topic-ban már panaszkodott valaki, hogy késleltetést okozott nála a hangban, így azt nem tudom 100% garanciával ajánlani.
És az összes többi, ami nem csinál audio leválasztást (extractor) az elég nagy lutri. De a lejátszós Topic-ban már volt rá példa, hogy valakinek működött egy ilyennel is, ez már ami az erősítőtől függ és nem lehet előre megmondani.
[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
captainnemo #9399 üzenetére
Pedig lefogod !
kipróbáltam már több tucat "splittert ,átalakítót,elosztót, toldót stb...stb....
pl: innen mindent [link]A Conrad-ba úgy jártam be, mintha hazajárnék .
Megvettem a terméket ,hazavittem összedugtam-kipróbáltam-visszavittem .
Meguntam !!!
Erősítőcsere + 3 db hdmi [link] , és érdekes működik minden -
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #9400 üzenetére
ha jól értem az igazi gond az drága
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...