Új hozzászólás Aktív témák
-
FlasH-BacK
senior tag
Memtestet mindenképp futtass, szerintem is memó hiba lehetett. Esetleg túlmelegedés..
De memtest, prime, superpi az alap, én mindig ezekkel kezdem.
-
szilchi
őstag
Na..most érdekes módon megy mindkét rammal.Pedig az elmúl 30 percben minimum kétszer vettem ki őket,másik helyre tettem be őket.De most egyenlőre jó.Ja és a proci már rég alapon megy megint,csak az adataimnál nem írtam vissza.
De azért holnap délelött futtatok egy memtestet és egy Prime95-öt.Nem tudom elképzelni,mi lehetett a gond,de úgy látszik megoldódott.Én a procira gyanakodtam,mert amikor terheltem(játékok,Super Pi),akkor resetelt a gép.De akkor lehet mégsem az a gond.De még azért egyenlőre nem záratom a topikot,hátha..de remélem ilyen nem lesz
.Köszönöm mindenkinek a segítséget.
..és kiveszem a procit is és azt is megnézem.
[Szerkesztve] -
Zofren
aktív tag
-
szilchi
őstag
Kössz a segítséget.A Flashmenüvel már frissítettem a biost.De maradt minden a régibe.Viszont most kipróbáltam a memóriákat egyenként.Mindegyikkel lefuttattam a Super Pi 2M és 4M tesztet,valamint a 3D Mark CPU tesztet (ezek eddig nem mentek).Viszont most egy-egy 512-es rammal hibátlanul lefutottak.Hmm..most visszateszem mindkettőt,megnézem most mit csinál.A memtest86 megvan
,esetleg azt is megnézem.
-
slett27
addikt
Procik nem nagyon szoktak meghalni, legalábbis én eddig nem tapasztaltam. Próbáld meg visszatenni az eredeti BIOS-t, vagy ha van, a legújabbat. Második körben (bár nem hiszem, hogy ez a gond), futtass memtest86-ot (remélem megvan)
. Vedd ki a CMOS elemet kb 5 percre, majd rakd vissza. Egyenlőre ennyi ötletem van így hirtelen. Általában ez BIOS hiba szokott lenni.
-
szeku
tag
Én a ramokat nézném előbb, pl csere, s másikkal indítanám a rendszert... Esetleg proci másik alaplapba, de azt nem hiszem...
-
szilchi
őstag
Üdv.Van egy ilyen gyanum,hogy a hétfőn beszerelt P4-es 775-ös procim már nem megy rendeltetésszerűen.Amikor kiléptem a szobámból,még minden ok volt.De amikor 5 percel később visszaértem,fekete képernyő fogadott.Reset,mire fojtonos lassú sípolásba kezdett.Áramkábel ki,bios reset.Újraindít.Majd ez a kép jön be
Kikapcs majd bekapcs.De most elindul a rendszer.Feláll a winfos..de aztán reset és megint a hosszú sípolás.Második bios reset után már elindult rendesen.Elindítom a Super Pi-t.Kiszámoltatom a 2M-et.De a felénél jön egy hibaüzenet:''Not convergent in SQR''.Aztán resetel a gép de nem indul újra.Ismét elindítom a gépet.Elindítom a 3DMarkot,CPU teszt.Megy pár másodpercig majd lefagy+reset.Eddig tökéletesen ment a proci,egészen 15 percel ezelöttig.De még garanciás.A gép többi részei az adataimnál.Az alaplap alig 2 hónapos,bios már lett benne frissítve egy hónapja.Az ezelötti Celeron D procival ilyen nem volt.Tényleg a proci a hibás??Köszönöm a segítséget.
kép egy kicsit nagyra sikeredett
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest