- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
epidemic85
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Még mindig a legutóbbi probléma miatt írok, vagyis nem bootol a gépem XP telepítő lemezről. Már rengeteg mindent kipróbáltam, több optikai meghajtót, vagy három telepítőlemezt, de semmi! A BIOS-t is próbáltam mindkét Optikaival, akármelyikre állítom First Bootra nem reagál. Ma frissítettem a BIOS-t is, de az sem oldotta meg a problémát!
Az alaplapon kivettem az elemet és ujra beállítottam mindent, de még mindig semmi!
Felpörög a telepítő lemez, megpróbál bootolni, aztán abbahdja és inkább betölti az XP-t!
Teljesen tanácstalan vagyok! -
epidemic85
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Végül is, sikerült üzembe állítani a picikét! Kipróbáltam plusz egy optikai meghajtót, és szereztem egy ráadás XP telepítő CD-t, de egyikkel sem sikerült.
Végül egyik havernál feltelepítettük a windows-t. Kipróbáltam a telepítő CD-t, csak nállam nem bootol, másnál igen. A CD és DVD meghajtók működnek, olvasnak mindent és írnak is mint a kisangyal! Nem tudom mi lehet a probléma, de előbb utóbb csak megoldódik!
Köszönet a fáradozásaitokért! -
epidemic85
csendes tag
Már én is próbálkoztam az F8-al, be is jött a menü, de amikor entert nyomok ugyan ott vagyok, nem történik semm... A biost már beállítottam CD-re is meg DVD-re is, hogy bootoljon, de egyikkel sem sikerült, még a telepítő menü sem jön be. Most azt írja ki hogy ''hiányzó NTRLD file'' és vége. Lehet hogy biost kéne frissíteni???
Az egészbe az a leg idegesítőbb, hogy az egyik haver gépén fel tudjuk telepíteni az XP-t a winyomra, de nem akarom mindig hozzá vinni.Bár nem sok más megoldást látok a probléma megoldására! -
epidemic85
csendes tag
Igazán nem akarok türelmetlenkedni, de még mindig nem jutottam előrébb, és kezdek a falra mászni az unalomtól!
Segítsen valaki!!! -
epidemic85
csendes tag
válasz
tupacamaru #93 üzenetére
A CD-k biztosan jók, máshol simán feltettük az XP-t. (de megjegyzem nem eredeti CD-k)
A régebbi konfigurációmon (P4 canyon alaplap, celeron 1.7GB proci, samsung 160GB winyo) is többször telepítettem ezzel a CD-vel és mindig jól működött!
De az a furcsa, hogy amikor elvittem egyik haverhez, hogy próbáljuk meg ott telepíteni, ott sikerült. Igaz neki is kiírta, hogy ''hiba a rendszer indításakor'', de nyomott egy entert és bootolt a CD. Én meg akármit próbálok nem reagál semmit.
[Szerkesztve] -
epidemic85
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítség kellene! Olyan problémám van, hogy amikor telepíteni akarom az XP-t, nem bootol. Pedig beállítottam már a bios-t is, hogy a cd-ről bootoljon, kipróbáltam 3 CD-t is, de semmi.Próbálkoztam a kábelekkel, meg a jumperekkel is.
ATA-s Seagate winyom van (160GB-os), Abit P4 alaplap, Celeron 2.66Gb-os proci.
Remélem tudtok segíteni, mert nem akarok a floppy-kal kinlódni!
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Borderlands 4
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 KXG8AZN84T09 4TB M.2 PCIe 4.0 NVMe,7000/5800 MB/s pár napot ment
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- IDE HDD-k vegyesen nagy mennyiségben 32db egyben
- Samsung Evo 840 250GB 2,5" SATA SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest