- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HDMI topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
becuszabi
üzenetére
Potom pénzért lehet porózus anyagokat kapni. Pl TLC-s lemezt hazahoztam, és nem szólt senki, hogy annyira értékes lenne... (vékonyréteg kromatográfia, szilikagél lemezt használnak többek között) Ha máshol keresgélünk, akkor szerintem bizonyos fa típusok is alkalmasak ilyen célra. Pl aktív szenet meggymagból csinálnak, stb... Szóval én attól nem félek, hogy fémhabot kell ilyen célra használnom, vannak annál sokkal olcsóbb megoldások is, csak jobban utána kell járni...
A réz szerintem sem biztos, hogy a legjobb megoldás, én kezdetnek inkább acéllal próbálkozok, aztán ha már kiforrott a technikám, akkor váltok drágább anyagra, ha szükséges.
Köszi, így már érthető a szelep téma is.
Nem tartom jobb megoldásnak, mint a szivattyúsat, szerintem kb egyenértékű lehet vele, annyi a különbség, hogy nem függsz az áramszolgáltatóktól, és nincs fenntartási költsége. Ami tetszik benne, hogy kihívás egy ilyen rendszert tervezni. Ha keringetéses rendszert akarnék, akkor inkább megbíznék egy tucat céget vele, HP-ra viszont nincs ilyen. Érdekel, hogy vajon azért, mert nem megoldható, vagy azért, mert nem értenek hozzá...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
becuszabi
üzenetére
én nem akartam belszólni, de a hőszállítási telejsítmény miatti korlát nekem is szemet szúrt
pl. egy 8mm-es, felső kategóriás cső optimális üzemi hőfokon (jellemzően 70 fok), való hőszállítása kb. max 55w.
egy ház/lakás fűtésnél nagyságrendekkel nagyobb hőről van szó. ott kw-okkról beszélünk....
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Linux kezdőknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 4. nap: Sorry We're Closed
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi