Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz becuszabi #627 üzenetére

Potom pénzért lehet porózus anyagokat kapni. Pl TLC-s lemezt hazahoztam, és nem szólt senki, hogy annyira értékes lenne... (vékonyréteg kromatográfia, szilikagél lemezt használnak többek között) Ha máshol keresgélünk, akkor szerintem bizonyos fa típusok is alkalmasak ilyen célra. Pl aktív szenet meggymagból csinálnak, stb... Szóval én attól nem félek, hogy fémhabot kell ilyen célra használnom, vannak annál sokkal olcsóbb megoldások is, csak jobban utána kell járni...

A réz szerintem sem biztos, hogy a legjobb megoldás, én kezdetnek inkább acéllal próbálkozok, aztán ha már kiforrott a technikám, akkor váltok drágább anyagra, ha szükséges.

Köszi, így már érthető a szelep téma is.

Nem tartom jobb megoldásnak, mint a szivattyúsat, szerintem kb egyenértékű lehet vele, annyi a különbség, hogy nem függsz az áramszolgáltatóktól, és nincs fenntartási költsége. Ami tetszik benne, hogy kihívás egy ilyen rendszert tervezni. Ha keringetéses rendszert akarnék, akkor inkább megbíznék egy tucat céget vele, HP-ra viszont nincs ilyen. Érdekel, hogy vajon azért, mert nem megoldható, vagy azért, mert nem értenek hozzá...

• szab.tam

nagyúr

válasz becuszabi #627 üzenetére

én nem akartam belszólni, de a hőszállítási telejsítmény miatti korlát nekem is szemet szúrt
    pl. egy 8mm-es, felső kategóriás cső optimális üzemi hőfokon (jellemzően 70 fok), való hőszállítása kb. max 55w.
    egy ház/lakás fűtésnél nagyságrendekkel nagyobb hőről van szó. ott kw-okkról beszélünk....

Új hozzászólás Aktív témák