Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• supercow

őstag

Szerintem a sima desztvíznél jobb anyagot erre nemigen lehet találni. Az aceton jó lenne, de mivel a forráshője kisebb, ezért kevesebb energiát (hőt) vesz el párolgáskor. Ezért nagyobb mennyiséget kell belőle alkalmazni, nagyobb párolgási felülettel, és egy 5cm átmérőjű csövet már nem is lehet berakni a gépbe :)
    Valamelyik régebbi hozzászólásomban az etil-éter szerepel, 85C körüli forrásponttal, de ezek a vegyszerek és származékok nem szimpatikusak munkavédelmi szempontból (gyúlékonyság, mérgező hatás, kitudja miket okoznak). A víz nem fog megártani, ha véletlenül ''kiszökik'' a csőből...

A réz forrasztásával az a bajom, hogy egy sima pákával nem tudom annyira felhevíteni a csövet, hogy megtapadjon rajta a forraszanyag. Ezt már a wlan projektemnél is tapasztaltam. Minél nagyobb a munkadarab, annál nehezebb felmelegíteni, éppen azért mert a réz jól vezeti a hőt. Kis területen akarod melegíteni, de ő elvezeti más területekre is. Külföldi oldalakon javasolnak gázlángot (gázforrasztó, esetleg disznópörkölő :DDD), vagy camping-tűzhelyet, azon felhevíteni a munkadarabot, és aztán gyorsan ráolvasztani amit kell.

Új hozzászólás Aktív témák