-
PROHARDVER!
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Én ma Spiteful Priestestem quest miatt: rank 4 -> rank 3 lett az eredmény vele, aztán toltam 2 meccset druidával és 2 Spiteful vert el úgy (egyébként Keleseth-et is futtattak), hogy kb esélyem se volt. Szóval hagyd a combo részét, és menj a sima Spitefullal, azzal szerintem meglehet a rank 10.
Innen is látszik, hogy bármennyire is egyszerű a játék, és van tényleg jó néhány no brainer deck, amivel még egy bot is tud legend lenni, azért el lehet mindig rontani pár dolgot, és ha meccsenként csak 1 hibád van, akkor máris lehet, hogy az 55-60% wr-t tudó paklival csak 45-50% wr jön össze, amivel szinte sosem lesz meg a kívánt rank.
-
F-ECT$
titán
Kérdés, hogy akar-e wildon játszani, mert ha nem, akkor még annyit se éri meg kinyitni belőlük.
Más: eleinte a Defile mellé bekerült a deckbe legalább 1 spell dmg lény is (Thalnos, Tainted Zealot), viszont ez idővel kikopott. Kérdés, hogy elképzelhető-e olyan board állapot, amikor összességében kevesebbet sebez / kevesebb lényt nyír ki a Defile egy spell dmg-s lényt letéve, mint nélküle?
-
F-ECT$
titán
válasz
whitezo88 #77284 üzenetére
Valóban: az igazi f2p legend runok régebben voltak, manapság már kevésbé jellemző. Illetve amikor összeül 4-5 streamer és ők versenyeznek a rankokért, akkor nem teljesen f2p játszanak, hanem kinyithatnak x packot időnként.
A deckek ára meg szépen felment, volt idő, amikor 1-2k dustos deckekből több is tier 1-2 képes volt, manapság 4-5k körül kezdődnek a jó dekcek (spiteful priest, agro pala, secret mage), de elég sok ára 8-12k...
-
F-ECT$
titán
válasz
HellGreg #77281 üzenetére
Ha kell kifejtem bővebben is, de a lényeg hogy ne vegyél 2016-ban megjelent packokat (WotOG, MSoG), mert azok elmennek Wild-ba 1 hónapon belül. (Az ugye megvan, hogy mi?)
Classic packokat érdemes jó sokat venni (150-200 se túlzás), de ha nagyjából minden megvan onnan, akkor érdemes leállni velük, mert quest rewardként / tawenrért úgyis kapsz havi pár darabot folyamatosan.
A 2017-es packokból (Goro, KFT, K&C) is ésszel kell vásárolni (~50-100), mert azok is már csak 1 évig lesznek jók standardon. Max craftolsz majd, ha kell lap még onnan.
A 2018-as packokból már vehetsz majd annyit, amennyiből meglesznek a szükséges lapok az adott kiegészítőből (~80-100), hiszen ezeket 2 évig lehet majd használni.
Tehát egy elég jó készlethez kell kb 150-200 classic, 3*50-100 db 2017-es pack, és majd most 80-100 db az új kiegből, azaz kb 4-600 pack. Havi 10-15k-t beletolva kb őszre jó is leszel.
----------------------------------------
Viszont ahogy többen is mondták már: rank 10-ig (sőt legendig is) el lehet jutni egy olcsóbb paklival is, ami 1-2 hónap játékkal és/vagy pár ezer forint költéssel is összejöhet. Csak meg kell tanulni hozzá játszani, amihez azért le kell tolni pár száz meccset.
-
-
F-ECT$
titán
válasz
ThySoul #77132 üzenetére
Ránézve a különféle meta statisztikás oldalakra én a dude-ra szavazok, de azt megjegyezném, hogy nekem szinte sosem sikerült jó WR-t elérni olyan deckkel, amit nem "éreztem", hiába volt papíron jó.
Szóval ha a mage közelebb áll Hozzád, akkor próbálkozz azzal, én pl szintén mage-el jutottam el rank 5-ig, bár azóta nem próbálkoztam előrébb jutni. -
F-ECT$
titán
HoF kártyák:
-Ice Block: érthető
-Coldlight: eddig is irtották a mill deckeket, ez még egy csapás nekik (és ezzel a változatos deckeknek is)
-Molten: akár maradhatott is volna, de már nem volt pofájuk visszabuffolva standardben hagyniQuestek: welcome, főleg a több gold része, a teljesítésük azért eddig se volt olyan nehéz még casual szintű játékkal sem.
Új hős: welcome, főleg, hogy HS-sel lehet megszerezni (talán picit könnyen is).
Tournament: sok múlik a megvalósításon.
Ja és persze nem nyertem packot én sem
-
F-ECT$
titán
válasz
BomiBoogie #76866 üzenetére
Igen. A classic örökké jó lesz, a többi max 2 évig, illetve azok a nem annyira nagy presztízsű wild módban folytatják a 2 év után.
-
F-ECT$
titán
válasz
BomiBoogie #76864 üzenetére
Elvileg a HS is "friss" tud maradni, mert a fő játékmódban (Standard) mindig csak a megjelenéskori kártyák (Basic + Classic), és az elmúlt 2 évben kiadott lapok szerepelnek.
Viszont ezeket összeszedni is egy csomó idő + pénz
-
F-ECT$
titán
válasz
BomiBoogie #76855 üzenetére
A kérdés, hogy mennyi pénzt
Egyrészt nagyon kevés (jó) lap van a HS-ben, így 2 kiegészítő között is nagyon hamar unalmassá válik a régi játékosoknak a meta, másrészt egy új játékosnak nagyon sok időt és / vagy pénzt kell arra áldoznia, hogy a legjobb paklikhoz meglegyen minden szükséges lapja. Persze mindig van 1-1 olcsó deck, amit pár hét játékkal össze lehet dobni, de az azért egy idő után elég uncsi lesz.
Akik még a beta alatt elkezdtek játszani, azok szinte f2p módon is tudják tolni, bár egy kis pénzt még ekkor is bele kell tenni a játékba, és nagyon ésszel kell kiválasztani a craftolandó lapokat, különben gyorsan elfogy a gold / dust mennyiség, és lehet elővenni a tárcát.
-
F-ECT$
titán
válasz
F-ECT$ #76797 üzenetére
Illetve ha már itt tartunk, akkor az időkezeléshez is hozzányúlhatnának, és itt nem csak arra gondolok, hogy az ellenfél animációi ne vegyék el a te idődet, hanem arra, hogy alapvetően sok a körönkénti 1.5 perc, viszont vannak szituációk, amikor meg kevés.
Az tök jó, hogy az első két kör már rövidebb, de emellett szívesen látnék egy olyan feature-t, ami azt tudná, hogy ha az egyes körökben gyorsan végzel, akkor a fennmaradó idő egy része gyűlne egy talonban, amit egy későbbi körben kikérhetnél. (Mondjuk meccsenként max 1x és csak a 6-ik kör után.)
Ma volt egy Jade Druid (én) Cube Lock meccsem Rank 4-en, és volt olyan kör, ahol rohadtul nem volt elég idő jól kiszámolni, hogy hogyan is kellene trade-elni. Itt már azért az ellenfél is jól játszott, és mivel Rin-je is volt, így a boardon kívül a lap menedzsmentre is figyelni kellett, de szerencsére ő rontott többet, így nyertem.
Persze egy ilyen feature bevezetése kb így dől el (én is multinál dolgozok):
Worker John: Van egy tök jó ötletem, amivel lehetne növelni a játékélményt.
Management: Aha, mennyibe kerül és mennyit hoz?
John: 100 FTE, azaz $20.000, rövid távon nem hoz semmit, de a játék megítélését javítja.
Management: köszönjük, majd értesítünk a döntésről... -
F-ECT$
titán
válasz
salaam #76794 üzenetére
Az ilyen meccsek után jut eszembe mindig, hogy de jó lenne, ha a játék a ladder és a reward szempontjából jutalmazná vagy legalább kompenzálná a hosszú meccseket. Bár most, hogy majd csak 5 rankot fogsz visszaesni talán nem akkora érvágás, ha nem 6 hanem átlag 10 perces meccseket tudó paklival nyomulsz.
-
F-ECT$
titán
Rank 5 pipa, lehet ráhajtok a legendre is, ha már ilyen szépen megújult a ladder.
Mondjuk nagy ész nem kellett hozzá, főleg zoo és a vége secret mage volt, ha jöttek a lapok nyertem, ha nem, akkor nem. Persze erre lehet azt mondani, hogy az igazán jó játékos a rossz lapokkal is nyer néha, de olyan tempo nyomás van a népszerű paklikban, hogyha van 1 rossz köröd T5-ig, amikor nem tudsz mit kijátszani, akkor kb vesztettél is...
-
F-ECT$
titán
válasz
ígyvanferi #76661 üzenetére
Legalja a Kingsbane deck? Legalább gondolkodni kell vele egy picit...
-
F-ECT$
titán
válasz
asuspc96 #76397 üzenetére
Nem is NULL, hanem 14
Sztori: egy Grand Archivist által castolt Mind Controlnak egy tele boradról kellett eltalálnia 1 targetet (igazából a többi se lett volna annyira rossz, de az volt a legjobb), és sikerült neki. Szegénynek a rage quit után nem igazán ment a 100 / 7 osztás se...
-
F-ECT$
titán
80g csere eu. fects#2557
-
F-ECT$
titán
80g csere eu. fects#2557
-
F-ECT$
titán
Virtus.pro closes its Hearthstone line-up. However, it is most likely that our HS players may change disciplines and perform in an upcoming Artifact project.
Kíváncsi leszek én is az Artifact-ra, bár sosem Dota-ztam.
-
F-ECT$
titán
válasz
asuspc96 #76082 üzenetére
Dettó nem megy vele nekem sem (mármint a tempo rogue-val), szóval én is hanyagolom. A legend fegyveres deckhez meg hiányzik pár lap nekem is, és nem is érzek égető vágyat kipróbálni.
Na mindegy is, zoo-val megvan a rank 10, innen főleg a napi questek szerinti class-szal szoktam már játszani, és a hónap végén 2-3 nap alatt meg szoktam próbálni behúzni a rank 5-öt, ami ha nem jön össze, az se gond.
-
F-ECT$
titán
válasz
tomazin #76072 üzenetére
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Nekem pl még nem sikerült olyan priest decket találni, amivel meglenne az 55% körüli wr, pedig sokkal próbálkoztam már. De ugyanez van a tempo rogue-val is, ami pedig top tier deck. Zoo-val meg pl simán meglett a rank 5 múlt hónapban.
-
F-ECT$
titán
80g csere eu még él nálam. fects#2557.
-
F-ECT$
titán
80g csere délelőtt? fects#2557.
-
-
F-ECT$
titán
válasz
Chumlee #76013 üzenetére
Az is kérdés, hogy mennyire akarják még kiherélni a játékot. Lényegében eltűntek a face deckek, mill deckek, combo deckek nagy része, midrange deckek, maradt az agro, tempo és néhány control. (Az egyetlen kb 40% wr-es fatigue deckről ne beszéljünk.)
De egyébként ja: Leeroy is eltűnhet, eszembe jutott még az Arcane Intellect, Kill Command, Bloodlust, Savage Roar, csak itt már tényleg kérdés, hogy melyek a classt meghatározó lapok (és azokat hány évig kell benntartani), és melyek azok, amik limitálják az új kártyák készítését.
-
F-ECT$
titán
válasz
fausto #76005 üzenetére
Kérdés, hogy lesz-e minden évben HoF (meta felrázása miatt), vagy csak akkor ha valami nagyon erős / nagyon erős lenne a következő évre tervezett lapokkal.
HoF-ba szerintem egyébként kerülhetne olyan lap is, ami nem erős, de annyira sok deckben benn van, hogy unalmassá válik.
HoF-ba kerülhetne még ki nem rotáló set lap is (nem csak basic / classic), ez is meg tudná mozgatni a metát, és mégse érne veszteség senkit.
Az is érdekes, hogy mikor nerfelnek valamit és mikor teszik inkább HoF-ba. (Ez utóbbi dust szempontjából nekünk előnyösebb, a Blizznek nem annyira, így kb el is dől a kérdés.)
Ha mindenképp választani kellene, akkor szerintem az Ice Block, Nourish, Juggler, Auctioneer, Malygos, Prep, Animal Comp, Highmane, Divine Favor esélyesek. Ha később a HP-hoz is hozzá akarnak nyúlni, akkor pedig Alex.
-
F-ECT$
titán
80g csere holnap délután / este. Privi / ingame.
-
F-ECT$
titán
Nem sokat olvastam eddig itt a Spiteful Priestről, és mivel "csak" 3 epic kellett hozzá, így legyártottam. Sikerült is vele egy 2-7-et tolni kezdésnek, nem mondanám, hogy nagyon meggyőzött
Ok, tudom kicsi a minta, elvileg 55% körül tud, de azért mégis vicces volt ilyen szarul menni vele, valahogy sosem az a lap jött, aminek kellett volna, nem úgy, mint a 3 mirror meccsen az ellenfélnek...
-
F-ECT$
titán
válasz
DaveNo1 #75952 üzenetére
Nekem esett korábban, így csak néhány epicet kellett craftolnom a cube lockba, de én sem érzem olyan erősnek a decket, hogy kirotáló legendet gyártsak bele, ha nem lenne. (És nélküle is játsszák.)
Egyébként a lockból most úgyis erősebb a zoo, és összesen a 2 creeper az új lap benne (ja meg a 2 Librarian), nekem azzal lett meg végül a rank 5.
-
-
F-ECT$
titán
válasz
Tyler Durden #75849 üzenetére
Ez azért erős. Tökéletes balance sosem lesz (még a sakkban sincs), de azért a blizz elég jól megoldja a dolgot, néhány orbitális baklövéstől / halogatástól eltekitve.
Nézz rá erre a lapra. Minden classnak van legalább 1 életképes deckje, talán a shaman és a wari nem az igazi most, de a másik 7 classnak van összesen ~15 használható deckje, köztük nem egy control.
-
F-ECT$
titán
válasz
jr1994 #75835 üzenetére
Most hogy nincs olyan sok használható legend (vagyis legalább nekem viszonylag sok jó esett: Aluneth, Val'anyr, Man'ari), így elgondolkoztam én is pár epic legyártásán, mert ha ki is esnek a metából legalább nem voltak olyan drágák, mint a legendek
Ezek kellenének most:
-1 Dragonfire Potion (bár ez ki fog rotálni hamar)
-1-2 Psychic Scream
-1 Obsidian Statue
-2 Cube
-1-2 Spiteful Summoner
-1-2 Grand Archivist -
F-ECT$
titán
válasz
jr1994 #75830 üzenetére
Ami még nehéz párosítás volt az néha a priest, meg kétféle paladin, a sima aggro meg a murlocos.
Nem is értem miért
(T3-ban feladta.)
-
F-ECT$
titán
A kis butus azt hitte, hogy innen nyerő helyzetben van
-
F-ECT$
titán
válasz
Scrake^;DD #75729 üzenetére
Mindent megéri craftolni, ha utána sokat játszol vele. Most épp erős a deck, de azt senki sem tudja megmondani, hogy 2 hét múlva is az lesz-e.
-
F-ECT$
titán
Eltelt pár nap a kieg megjelenése óta, és valahogy azt érzem, hogy rohadt nagy kuss van az új ladder deckeket illetően. Ennyire nem talált még rá senki a jó (legend) lapokra, vagy ez tényleg egy gyenge kieg lett?
Ahogy elnézem kb ezek a deckek mennek most:
-agro pala - ok, itt rögtön van egy legend fegyver, de a deck azért nem ismeretlen
-agro hunter - sok új lap nincs benne, és most főleg az új lapok próbálgatása miattt hatékony
-highlander priest - pár új lap, de ez eddig is tier 1-2 körül volt
-big priest - szintén nem új deck
-secret mage - pár új lap, köztük a legend fegyver
-zoo lock - itt említem meg a Corridor Creepert, mint az egyik leggyakrabban látott új lapot
-tempo rogue - nagy újdonság itt sincs
-pirate wari - meg itt seOk, biztos van még ezeken túl is pár népszerű deck, a secret huter pl előre törhet Rexxar buff(?) után, de olyan nagy változásokat nem látok, mint amilyeneket pl a KFT hozott. Vagy én látom rosszul?
-
F-ECT$
titán
válasz
micafighter #75664 üzenetére
Én a mage secret deckemben futtatom a fegyvert, eddig még nem szedték le (bár nem sok meccset játszottam), viszont eaterrel már találkoztam és nem esett jól.
-
F-ECT$
titán
válasz
aerosmith #75655 üzenetére
Attól függ mit értesz érdemes alatt. Én pl anno lecraftoltam Lich Kinget, használtam jó sok deckben, de az utóbbi időben csak elvétve vettem elő. Tehát rövid távra nagyon jó volt, közepes távon már kérdéses, és ki tudja, hogy hosszú távon mi lesz vele, tehát pl visszakerül-e a metába a mostani kieggel.
-
F-ECT$
titán
válasz
pachito #75561 üzenetére
Egyrészt totál egyetértek azzal, hogy ez a legfunabb időszak, te is és az ellenfelek is ilyenkor próbálkoznak a legtöbb kártyával, még nincsenek szénné csiszolt deckek és egy csomó combo is ilyenkor derül ki.
Viszont akár csak 3-4 "fölöslegesen" legyártott legend eléggé visszaveti annak esélyét, hogy mire beáll a meta, addigra legalább a classok felével legyen T1-2 decked, ha F2P-ben nyomod.
Arról nem is beszélve, hogy ebben a kísérletező időszakban egy csomószor előjönnek a régebbi kiegek nem használt legendjei is, és ha azokat is lecraftolod "just for fun", akkor hosszú távon elfogy a dustod, és a 2 kiegészítő között meg nincs annyi idő, hogy 60-70 packnál több goldot összegyűjts, az meg igen karcsú.
-
F-ECT$
titán
válasz
micafighter #75515 üzenetére
Mégis tolják sokan. Még innen is.
-
F-ECT$
titán
válasz
Cathfaern #75497 üzenetére
A rewardok miatt "kötelezővé" váló DR-ek valóban nem tettek volna jót neki, de a "just for fun" meg gyorsan el fog múlni. Rohadtul ideje lenne már egy achievment rendszer bevezetésének, illetve a gold / pack / hátlap jutalmakon túl mást is kitalálni.
HS-ben casualon is van reward, persze kicsit kevesebb, mint rankeden, ehhez képest azért nagy érvágás, hogy DR-ben max 1 questet tudsz lenyomni, ha épp azt adja. -
F-ECT$
titán
Miért más színű a Hooked Reaver a Cataclysm-től, mikor egyik kártya sincs meg?
-
F-ECT$
titán
válasz
eLit-MiLan #75462 üzenetére
A második nálam is sokat váratott magára, az első a 3-ik packban volt utána 23 packig semmit.
De aztán volt egy jó sorozat: 22-ből 6.
A 8 wines dungeon run ad valamit?
-
F-ECT$
titán
60 packot vettem egyelőre, így a 69 nyitásból sikerült 8 legendet nyitni (+1 az ajándék weapon), megdobták volna a nyitási esélyét?
5 fegyver meg is van a 9-ből így.
Lehet nyitok még pár packot, majd meglátom, hogy kell-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest