- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Billentyűzet gondom van
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz
tomazin #79879 üzenetére
Az igaz, de a Zoo akkor is jó most (és rohadt sok is van belőle).
Az meg más kérdés, hogy T4-5 körül eldől a meccsek nagy százaléka.
Egyébként Rank 5 után is rohadtul vegyes a meta, mostanában találkoztam:
-Zoo, Even lock
-Taunt, Maly, Token druid
-Odd rugó
-Mid (DR), Spell hunter
-Even shaman
-Odd wari
-Odd pala
-Tempo mageSzóval lényegében csak priest nincs.
-
F-ECT$
titán
válasz
grizlisandor #79817 üzenetére
Nem rémlik ilyen.
-
F-ECT$
titán
Persze, pénzügyileg jól állnak, de már nem formálnak semmit, vagy legalábbis nem annyira, mint pár éve. Mondjuk ha sikerül berántani valami új fejlesztő csapatot, vagy néhány új, fiatal, lelkes game designert akkor ezzel a pénzügyi háttérrel bármikor guríthatnak ismét nagyot.
-
F-ECT$
titán
válasz
Chronos85 #79793 üzenetére
Nem tudom, hogy ki van még ott vagy ki nincs az eredeti bandából, de azt gondolom, hogy simán csak túl nagy lett a Blizz, és az Activision nélkül is kb ugyanitt tartana. (Elég sok multinál dolgoztam már, és ugyanez van.)
BB: van kb 2 dobása, de inkább csak 1, mert ha ott bukik, akkor a korábbi sikereit a Blizz számlájára fogják írni, és jön majd a "Blizz nélkül már nem is vagy olyan nagy Jani, mi?". De tény, hogy jókor lépett le, így ha jót csinál, akkor még nagyobb zsét akaszthat, mint eddig. Remélem valami réteg játékot csinál és teszi népszerűvé, nem valami hypetrainre akarnak felülni.
HoTS: rég játszottam vele, a műfajában top 3-as gondolom még mindig, megéri fenntartani, de Top 1 nem lesz.
OW: nagyot álmodtak, szerintem kicsit elkéstek vele, illetve jött a PUBG, nem tudom, hogy hova futhat ez még ki.
SC: nagyon elszúrták és az idő is eljárt a műfaj felett.
Diablo: a D3 indulást is elszabták, az aukciós ház se jött be, és 0 tartalmat kap hónapokig, így nem lehet a játékosbázist megtartani. Elvileg jön valami nagy bejelentés ezzel kapcsolatban.
WoW: idős a játék, de még mindig elég sok embert megmozgat, ez a "fejős tehén" kategória a BCG mátrix szerint, amíg pozitív a mérlege, addig elvegetál, nagy újítás nem várható.
HS: most (év végéig) van esély valami jót letenni még az asztalra, ha nem sikerül, akkor megy tovább a WoW életciklusán ez is (azaz a kiegek megmozgatnak egy nagyobb embertömeget, de nagy hype már nem lesz körülötte).
-
F-ECT$
titán
válasz
tomazin #79778 üzenetére
A net előfizetés már EU-n belül is leforgalmazható, és azért délen se csak 2G van. Emellett a szállodákban is szinte mindenhol van wifi, és mivel a HS a háttérben is tud tölteni (illetve az utolsó adagot játék közben), ezért telefon nyomkodás közben szinte mindegy hogy 1 vagy 100 perc alatt végez.
De tény, hogy megoldhatnák, hogy a nem változó fájlokat (kártyák, hősök, stb) ne kelljen mindig újra letölteni...
-
F-ECT$
titán
Nekem is töltöt ma, viszont így csökkent az app mérete.
Pár hete 7 gb volt, feltettem újra, lement 3.9-re, a mai töltés után meg már "csak" 3.2 gb.
-
F-ECT$
titán
Itt van pl egy, Void Ripper nem feltétlenül kell bele. Szokták Leeroy-jal is játszani (Doomguard helyett / mellett), mehet bele Soul Infusion is (pl Tar Creeper helyett), esetleg 1 Spellbreaker is elférhet.
oxox: igen, bár én még nem játszottam vele és ellenem se rakták még le
-
F-ECT$
titán
válasz
#17188257 #79688 üzenetére
Én sem szeretem, hogy a meccsek döntő többsége eldől T4-6 körül, de amíg minden hónapban rankokat esel vissza, addig népszerűek lesznek az egyszerű, gyors, hatékony deckek. (Bár szerintem a ladder átdolgozás óta többen választják a control / combo deckeket, mint előtte.)
Emellett a combo deckeket sehogy se tudod megfogni (nincs sok jól használható tech lap ellenük), csak akkor nyerhetsz, ha előbb ölöd meg az ellenfelet, minthogy meglegyen nála minden szükséges lap -> ez is az agro irányába mozdít sokakat.
Mindemellett a legtöbb új deckhez egy csomó legend lap kell, ha épp nem nyitottál ilyet, és nem akarod olyan lapra ellőni a dustod, ami 3 nap múlva jó eséllyel használhatatlan lesz, akkor kivársz, és olcsó, főleg régi lapokra építő deckkel játszol.
Ja és a HS már öreg, minden felgyorsult a régi szép időkhöz képest, amikor még hetekkel a kieg megjelenése után is ment a kísérletezgetés. Most 1-2 nap alatt kitalálja a közösség hogy mi lesz jó és mi nem, és utána nagyon gyorsan be fog állni a meta. (Mondjuk jelenleg még minden classnak van 2-3 új deck ötlete, szóval ha akarsz, akkor lehet válogatni.)
Azon meg ne csodálkozz, hogy ha a játék azt jutalmazza, hogy nyersz, akkor mindenki nyerni akar. Fun-ra meg ott a casual (ahol szintén sok meta deck jön, de legalább nem vesztesz rankot a fun deckeddel sem.)
-
F-ECT$
titán
Meg is van a rank 5, innen jöhet a "fun". Csak kár, hogy egyik új deckhez sincs meg minden lapom
-
F-ECT$
titán
Egyébként a HS mennyire halott? Máskor egy új kieg megjelenésekor több száz hozzászólás született, most meg ~1 nap alatt 30...
-
F-ECT$
titán
Végül 97 packot nyitottam goldból (80-at vettem + 3 ajándék, és utána egyesével vettem a következő legendig). Összességében elég kevés legend lett, bár a 20 packonkénti nyitás így is megvan, illetve legalább van közte jelenleg jónak tűnő is:
-Flobbidinous Floop
-Zerek, Master Cloner
-Electra - ez volt az ajándék
-Dr Boom
-Subject 9 (G)
-Mecha'thunEpicből is jött jó (Juicy, Thunderhead, 2 féle Omega), de itt is sok a hiány, összesen csak 17 db.
Nekem is van ennyi pack mellet is rare hiányom, van ami egyáltalán nincs meg, és van ami csak 1 példányban.
Common mind megvan, 4-5-ből sikerült 10 db felett nyitni.
-
F-ECT$
titán
válasz
Zolom89 #79626 üzenetére
80-100 nyitás bőven elég a common / rare lapok nyitására, de mindig az a kérdés, hogy az adott kiegből hány jó epic és legend van. Jelenleg epic téren nem látok nagyon sok jó lapot, viszont a legendeket még nehéz belőni. Ha 4-5 lesz csak meta lap belőlük, akkor elég a fenti nyitás szám, ha 8-10, akkor viszont kell dustot is égetni.
-
F-ECT$
titán
Ja, ha kiegenként tolta volna 20-30 órát, akkor talán megérte volna.
Én egyébként casual játékkal kb a 40%-át tudom összeszedni goldból annak, amit ő írt (questet minden megcsinálom, meg napi 10-20 gold a meccsekből), de ez is majdnem elég a f2p módra. Kb évente 1 kiegészítőre kellene költeni, de ehhez egyelőre nem hozták meg a kedvem, így szép lassan elolvad majd a korábban felhalmozott goldom. Aztán majd kiderül, hogy pár kiegészítő múlva ez zavar-e, vagy abbahagyom az egészet.
-
F-ECT$
titán
válasz
ígyvanferi #79478 üzenetére
Exodia, innen a pala deck neve is.
-
F-ECT$
titán
válasz
grizlisandor #79471 üzenetére
És itt persze nem volt bug, 0:00-kor sima quest jött
-
F-ECT$
titán
válasz
blackydan #79228 üzenetére
Attól, hogy mindig ez van, még nem igazolható ez a viselkedés. Nem a pénz kiadása a lényeg (én is költöttem már sokkal többet sokkal nagyobb hülyeségre is), hanem az, hogy közben mennyire nem élvezi a játékot, és mennyire csapong a "soha többet" és a "mindent megveszek" között. És ez a függőség(?) hosszú távon az élet egyéb területeire is kihathat, aminek komolyabb következményei is lehetnek, ezért írtam, amit írtam.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Omg ez a brawl. Fél óra 1 meccs.
-
F-ECT$
titán
Itt kiválasztja amit kell (nem árt utána nézni, nehogy olyan packot vegyen, ami nem kell a férjének), majd nem Buy-t nyom, hanem Gift-et. Persze lehet, hogy csak ismerősnek lehet adni, ahhoz meg kell acc és barátoknak kell lenniük, így kiderülhet idő előtt.
Esetleg Gift Card-ot vesz.
-
F-ECT$
titán
válasz
grizlisandor #78929 üzenetére
Gz. Az a 67% WR nem gyenge.
-
F-ECT$
titán
válasz
grizlisandor #78761 üzenetére
Dettó, mindig cserélem az 50-es questeket, de 5-ből 4x 50-est ad helyette. És persze alapból is 50-es questeket kapok.
-
F-ECT$
titán
Kinek hogy megy a Brawl? Elsőre toltam egy nem túl acélos 5 wint, és azt hiszem nem is megyek többet
-
F-ECT$
titán
Ha megvannak a lapok, akkor talán a murloc pala lehet még jó, de csodát már ne várj semmilyen decktől. Azaz rank 5-től legendig még egy jobb játékosnak is ~100 meccs kell, egy átlagosnak meg több száz, nagyon ritka hogy nem tier 1 deck jön szembe jó játékossal, azaz simán a jó játék már nem feltétlenül elég az előrehaladáshoz.
Ki kell tartani, amíg jön egy jobb sorozat, amivel előre lép az ember, ha meg jön a lose széria, akkor pihenni kell egy picit. Decket egyébként nem nagyon éri meg váltogatni, tehát ha valamivel eljutottál rank 5-ig, akkor azzal azért elvileg megcsinálható a legend is, bár a meta itt egy picit más, mint lentebb.
Nekem egyébként a spiteful druid működödtt pár napja, de azzal is jött a megtorpanás.
-
F-ECT$
titán
válasz
h3lios #78599 üzenetére
Egyrészt egyetértek:
-Nagyon sok a Paladin.
-Vannak meccsek, amit tényleg csak az dönt el, hogy ki húzza fel előbb a kulcs lapo(ka)t.Viszont ha megnézed a metát, 50% feletti wr deckek:
-Druid: Spiteful (Taunt, Token)
-Mage: Tempo, Big
-Pala: Even, Odd, Murloc, Agro
-Priest: Spiteful, Control (combo)
-Rogue: Quest, Odd
-Shaman: Even
-Warlock: Cube, Even, Zoo
-Wari: Quest
Azaz minden class-szal tudsz játszani. Ha meg egyik se tetszik -> tarts pihenőt / játssz mással. -
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Érdekes, hogy korábban azt nyilatkozták a fejlesztők, hogy nem szeretik a silence-et, de most szinte nincs olyan deck, amiben ne lenne legalább egy.
Emlékszek wow-ban eleinte a hasonló effekt az volt, hogy az összes jó tulajdonságot leszedte az adott célpontról, majd ezt úgy változtatták, hogy csak egyet szedett le. Ha meglépnék ezt itt, akkor jöhetne sokkal több silence kártya, bár ez lehet, hogy már elfogadhatatlan bonyolultságot jelentene az átlag HS játékosnak
-
F-ECT$
titán
válasz
whitezo88 #78502 üzenetére
Én is nyitottam az Odd - Even párost, ami még mindig nagyon megy, és a követketző kiegig menni is fognak szerintem.
Ami még előfordul: Glass Knight, Godfrey, Lady (csökkenő), Liam, Chameleos, Hagatha (az első napok Shudderwock-ja helyett), meg elvétve Darius, és kész. Elég olcsó lett legend szempontból a kieg.
Viszont a questek upgrade-je óta szinte csak 50-eseket kapok, pedig azokat egyből cserélem is.
-
F-ECT$
titán
Egy másik legendarym (shadowreaper anduin) köré is próbáltam építeni valamit, de az elég kezdetleges. Nagyon nem akarom elaprózni az erőforrásaimat free to play játékosként, szóval először legyen egy jó rogue deck, aztán rátérek a másodikra.
Egy adott deck kb 3-4 hónapig jó. Utána jön az új kieg, ha szerencséd van, akkor a deck nem lesz egyből kuka, hanem csak néhány lap cserélődik benne. Ha nincs, akkor a deck, sőt akár a class is eltűnik hónapokra a metából.A 2 legendaryd pedig végleg el fog tűnni Standardból a jövő évi első kiegészítő megjelenésekor (kb 1 év múlva).
-
F-ECT$
titán
Szerintem azzal menj tovább, amivel eddig eljutottál. A decked és főleg a matchupok jobb ismerete sokkal többet ér, mint a papíron néhány százalékkal nagyobb win rate-tel rendelkező deckre váltás.
Ha nem megy, akkor érdemes néhány kártyát cserélni, és ha így se, akkor érdemes megfontolni a deck váltást, de az új decket is meg kell tanulni, amihez azért jó pár meccs kell.
-
F-ECT$
titán
válasz
beherit #78341 üzenetére
Ha a 2 classic legend kell hozzá, akkor azok craftolhatóak, rendszeresen meta lappá válnak (aztán persze el is tűnnek), szóval hosszú távon nem jársz velük rosszul.
Persze ha ezzel elcraftolnád az összes dustod, akkor még érdemes picit várni, pláne ha van olyan preist decked, ami épp jó.
-
F-ECT$
titán
válasz
DJGABI #78327 üzenetére
Most én is elmentem vele rank 3-ig kb 2 vesztes meccsel, viszont ilyenkor szokott jönni a 10-es lose streak
most pazaroltam el 5k-t a battlecry shamanra
Arról már 1 nap után lehetett tudni, hogy max fun.@asuspc96: cube ellen cube-bal veszi fel a versenyt, azt azért tegyük hozzá
@ETOM: ha minden más is megvan, akkor lehet. nekem Oakheart hiányzik, lehet megnézem nélküle...
-
F-ECT$
titán
válasz
asuspc96 #78317 üzenetére
Igen, most ez megy, illetve van egy Spiteful deck is.
-
F-ECT$
titán
válasz
#25237004 #78152 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy a Blizz vagy a többi cég változtatna, csak a napokban volt szó róla, hogy az EU kicsit rendbe tenné ezt a piacot, mert eléggé szerencsejáték szagú a dolog, és több százezer (sőt millió) Ft-ot is kiszedhetnek egy-egy gazdagabb / függő / kevésbé intelligens / akármilyen játékos zsebéből, ami nincs arányban a nyújtott szolgáltatással.
-
F-ECT$
titán
Én azzal húznám ki a f2p méregfogát, hogy kellene lennie egy olyan bundle-nek, amit ha megveszel, akkor minden lényegi tartalmat el kell tudnod érni a játékban, azaz HS nyelven minden kártyád meglenne. A részleteken lehetne vitatkozni (alternatív hősöket is adná-e, arany kártyák, a később megjelenő kiegészítő kártyáit külön kellene-e megvenni, stb), de ez megállítaná az egyre pofátlanabb cégeket, mert ha a kedves játékos azt látja, hogy ez a bundle 200.000 Ft az adott játékban, akkor lehet elgondolkozna, hogy ér-e ez ennyit. (Főleg ha egy másik játékban meg csak 9.900 Ft.) Sőt még azt is bevezetném, hogyha az egyéb tranzakciók össz értéke eléri ennek a bundle-nek az árát, akkor többet nem tudna költeni, és elérné utána az összes tartalmat.
-
F-ECT$
titán
válasz
fogtunder #78145 üzenetére
Alapvetően nincs bajom a F2P modellel, és szerintem a Blizz még viszonylag emberségesen lőtte be az árakat.
Csak egy kis példa egy másik játékból: Battle Bay. Meglepő módon a cuccok ott is common - (uncommon) - rare - epic - legendary vonalon mozognak, viszont ott legendary cucc nem eshet, csak legendary item piece, amiből 10 db kell egy legendary cucc craftolásához. A craft viszont random. Én kb 1 éve játszok, és eddig f2p módon esett ~20 ilyen item piece, de mivel ez 4 féle lehet ezért még egyikből sem jött össze a 10 db.
A boltban nem lehet direkt ilyen item piece-t venni, csak egy 3000 Ft-os Bundle-t, amiben garantáltan van 1 db item piece. Ha esetleg sikerülne is lecraftolni a legendary cuccot, akkor azt még 50 szinten keresztül lehet fejleszteni úgy, hogy 10-10 szintet tudsz húzni az ingame goldból, ám 10 szintenként kell még 1 ugyanolyan legendary cucc a szintlépéshez. Ja és van kb 30-40 ilyen legendary cucc a játékban, mennyi pénz is kellene a full kollekcióhoz? -
-
F-ECT$
titán
Nyitottam 85 packot: 4 sima, 1 golden legend, 17 epic - az average dust value-m 98, kb hoztam az átlagot. Ja és nekem is van olyan rare, amiből 1-et sem nyitottam.
-
F-ECT$
titán
válasz
h3lios #77930 üzenetére
mert alig játszok a játékkal. Abszolút csak a napi quest és semmi több
Akkor miért költesz még a játékra? A napi questek bőven letolhatók a f2p módból kinyerhető pack mennyiséggel, pláne annyi dusttal amin a korábbi vásárlásaid miatt ülsz.Értem én, hogy Neked fontos a teljes lapkészlet és nem érdekel a ranked, de ha már a casual játék és a fun deckek sem okoznak örömöt, akkor miért erőlteted a folytatást? Szerinted várható nagy változás a közeljövőben játékélmény szempontjából?
-
F-ECT$
titán
válasz
h3lios #77922 üzenetére
Én örülök, hogy:
-jópár pakli megya levesbe - úgyis uncsik már
-nem jön igazán erős legend - talán olcsóbbak lesznek a deckek
-nem jön igazán erős lap - lehet majd kísérletezni a gyengébb lapokkalIlletve ahogy írod is: majd kapnak még az új mechanikák 1-2 erős lapot később, és akkor hirtelen Tier 1-2 deckek lesznek, de legalább nem rögtön lesznek azok és így nem 2 évig kell néhány OP deckkel játszani.
-
F-ECT$
titán
válasz
h3lios #77789 üzenetére
Nevetséges az egész rendszer, hogy több 1000 dollár ráköltés nélkül nem tudsz 1 fullos készletet fenntartani.
Fullosat valóban nem, de évi egy preorderrel és a napi questek letolásával simán tudsz olyan készletet fenntartani, amivel a tier 1-2 paklikat össze tudod rakni.
-
F-ECT$
titán
válasz
#25237004 #77742 üzenetére
Én kb havi 1-2 40-es questet csinálok meg, a többit sikerül elcserélni. Éves szinten egyébként nem mindegy, hogy foglalkozol-e vele, mert kb a questek 1/3-a 40-es, ha ezek 90%-át elcseréled (nem mindig van kedved / időd), és "csak" 50-esre sikerül, akkor is nyersz 1000+ goldot.
-
F-ECT$
titán
Meddig tart ez a quest packos event?
-
F-ECT$
titán
Aki tegnap 2 küldit csinált, az ma csinált már küldit, és ha igen: mit kapott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest