Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Te csináltad, vagy mi az apropója???
(#295) Cayman: Rumlit? Vagy, hogy érted?

-
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ez a hozzaszolas kicsit sem ide tartozik.
-
Ha valaki csinált már olyat, hogy single vinyón meglévő, működő Ubuntu rendszert rakott BIOS-ban kovácsolt Raid 1-re, megköszönném, ha tudna segíteni akár privátban, hogyan kell megoldani.
Hardware-es háttér biztosított (3db 320-as Sata II vinyó, egyiken rajta a teljes cucc), a Raid részét meg tudom csinálni a BIOS-ban, nem nagy szám.
Viszont azt nem tudom, hogy utána hogyan tudom rámásolni a Raid 1 tömbre az egész cuccot a harmadik vinyóról úgy, hogy a rendszer utána tökéletesen működjön tovább a Raid tömbről, mintha mi sem történt volna. Gondolom, hogy sima fájl másolósdi csak részmegoldás, ezen kívül még mókolni kell valamit, de sajnos nem tudom, mit.
CloneZilla sem hajlandó Raid-re rárakni single vinyó tartalmát sajnos és más hasonló szoftról sem tudok, pedig nyilvánvalóan ez lenne a legjobb, legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás.

-
-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem
-
-
-
szg88
őstag
De legalább nincs kihalva a topic, mint régebben.
Nekem van a gépben ilyen "miniatűr effekt, de még nem sokat használtam
Csináltam egy konyhás hdr-t na az már nagyon fáradt

-
-
nesa
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére

En szinte mindig A modba hasznalom a P nekem valahogy nemjo.
Az E510 nek kicsit mintha lagyabb lenne a tarcsa es ki/be kapcsolasnal konnyen eltekeredik az E520 nal ilyet nemtapasztaltam, viszont jo megoldas hogy soha nekapcsold ki a vazat, par alkalom utan ense tettem hogy igy jartam, a 4 oras idozitest is kapcsold ki, nekem most is bevan kapcsolva az E520 is meg a D90 is. -
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Hát én meg vagyok huzatva. Valamikor vhogy átkapcsoltam automatára és fel sem tűnt!
Sorry, P-ben természetesen minden frankó, megtaláltam mindent, amit beállítottam előzőleg.
Hát komolyan mondom... 
-
-
Hát beállítom mondjuk expozíciós sorozat készítésre. Kikapcsolom a gépet és máris elfelejtette, visszaáll single módra.
Vagy ha a menüben állítok be dolgokat, azokat is elfelejti. Nem mindent, szelektív a memóriája.
Pl. a metering mode-ot teljesen elfelejti kikapcs után, meg hasonlókat. Viszont ami olyan jellegű, hogy ISO limit, azok megmaradnak. Ezért gondolom, hogy ez nem hiba, hanem szándékos lehet, ergo csak van valami megoldás rá, hogy mindent megjegyezzen... nemtom. Firm a legújabb. Egyébként már az e-400-asom is ilyen volt, tehát nem újdonság végülis.
-
nesa
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ha hibatlan a gep nemfelejt el semmit se, vagy mire gondolsz pontossan?
-
-
-
nesa
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ahogy mas is irta kapcsold ki a kovetofokuszt.
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére

Szerintem így nagyon "baba"
teljesen jó, nekem tetszik!! -
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem rossz az megcsinálja amit kell. Nem rossz bár én mint 2 képes TiltShift mágus
lehet az éles vonalat vagy a közelebbi épületekhez raktam volna, hogy a házak frontrésze legyen éles vagy hátrébb a torony szerűséghez.Közben amigt linkeltél az alapján egy újabb TiltShft_HDR csak itt nem valami jó az elhelyezkedés nem elég magasról fotóztam

-
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
-
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ez nagyon jó köszönöm

Sokkal egyszerűbb mint az én módszerem. -
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Az a következő, hogy találjak valami ilyesmi jó témát, legszívesebben egy veterán találkozón készítenék ilyesmiket (igazi makett
).Hát én, Gimp-ben van egy homályosító funkció (photoshopban is gondolom) és a következő módon végig megyek a képen. Először a legdurvább fokozattal a legközelebbi és a nem élesnek szánt résznél jóval távolabbi helyeket homályosítom el utána ahogy közeledek az élesnek kívánt ponthoz annál finomabb homályosítást végzek, és igazából kész is.
Biztos van jobb egyszerűbb módja, mert még nem néztem utána (valahol láttam ilyet és megtetszett) csak csináltam de ha találok jó leírást akkor belinkelem.
-
-
Szívesen és én is köszönöm, örülök, hogy tetszik!

Tilt-Shift HDR: akaromakaromakaroooom! Nagyon imádom az ilyen videókat is, szeretnék ilyen fotókat csinálniiii!
Nagyon tetszik, amit csináltál, szerintem semmi komoly gond nincs vele! Még ütősebb, amikor emberek, gépek, autók vannak rajta, imádomimádom! 
-
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Kapcsolj at folyamatos af-rol egyszerire,ed akkor nem fog ujrakomponalas utan ismet fokuszalni.
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Igen így nem is rossz jobb mint volt köszönöm
Az eredetiből akkor átalakítom.Amit feltöltöttél HDR-eket nekem nagyon bejönnek, az első felhősnél a szín és a nagy kontraszt tetszik, a másik naplementésnek meg szerintem igen jó hangulata van (max talán annyi, hogy a nap lehetne jobban középen, de lehet csak én látom rosszul) !
scarabaeus: Köszönöm a kiigazítást.

Viszont érdekes ha videót csinálok akkor állandóan bekapcsolja az ND-t nem tudom miért, és talán egy kicsit fakóbb (természetesebb) is lesz a kép. (Hiper szuper mindent felismer módban és másban is)
És akkor egy Tilt-Shift HDR, még elég kezdő vagyok ebben a témában (HDR, Tilt-Shift) úgyhogy minden ami eszetekbe jut mondjátok csak! Meg is köszönöm!!!
-
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Na hát az én butaságom okozta a bosszúságomat. Nagyítást használok a böngészőknél, mert nagy felbontásban, TV-n használom a gépet és hát már annyira megszoktam, hogy el is feledkeztem róla.
Szóval Zoom volt beállítva a böngésző ablakokra, ezért voltak ilyen nagyok a képek. Tiszta ciki. 
-
Nem az a gond, hogy 800x600-ban teszi be (sajnos nem). Hanem az a gond, hogy 800x600-ra méreteztem a képet, itt nálam a gépen egész pofás (tűrhető), majd feltöltöttem ide és itt meg hatalmas (ha rákattintasz a thumbnailre) valamiért, nagy ocsmány, szétnyújtott izé... Nem bírok rájönni, hogy miért van ez, pedig látom, hogy nálatok meg jó.
Lehet, hogy a 72DPI-re beállítást kellene hanyagolni. Rá fogok próbálni.Kritizálj csak nyugodtan, abból tanulok a legtöbbet. Utóbbi kép már egyébként polárral készült, szürkeszűrőm nincs (még) sajna. Engem továbbra is az életlenség zavar, de nagyon. Ha az eredeti kép valamennyire éles is, a HDR teljesen életlen, puha f...s lesz valamiért, pedig a ghost eltávolítást használom, kemény éleket állítok be és mégis...

Kb. elegem van az élesség kérdésből, úgyhogy amint megjön az M42 adapterem, letámadom a bolhapiacot és veszek min. egy normális obit, ahol talán még élesség is lesz. Manuális-manuális, de nem érdekel, HDR-nél úgyis a végtelen játszik csak legtöbbször azt jónapot, be lehet élezni. Ha meg lesz erre kicsit több pénzem, akkor majd veszek egy normális adaptert.
-
Én e400-ról váltottam. Engem a mindössze 3 fókuszpont zavar, de az nagyon. Minden mással ki vagyok békülve, mert nem állok még olyan szinten fotózásilag, hogy bármi egyéb komoly gondot okozna és egyébként meg nem kis tudású gép szvsz.
Alig van élesnek mondható képem, ill. valahogy túl kicsinek találom a mélységélességet még a 14-42 Zuikoval is. Ez az, ami nem nagyon tetszik egyelőre.

Egyébként ellenék én egy fókuszponttal is, de valahogy az a módszer sem nagyon akar műxeni rendesen, hogy beállítok egyetlen fix fókuszpontot (jellemzően a középsőt), majd automatice élezek oda, ahová szeretném a képen az élességet, majd beállítom a kompozíciót és lövök (a már beállított élességgel). Valamiért állandóan újra akarja élezni amikor komponálok. Nem lock-olja le az élességet a gomb egyetlen megnyomására, hanem ő újra és újra élezgetne attól függetlenül is, hogy már egyszer megtette. Illetve ha nem is csinálja ezt, akkor meg egyszerűen nem hajlandó exponálni, csak akkor, hogyha az új beállításban újra élezek. Mintha ez a régebbi gépeimen nem így lett volna.
Persze lehet, hogy csak beállítás kérdése. Ja tényleg! Az is zavar, hogy állandóan újra be kell állítani mindent, ha egyszer kikapcsoltam a gépet, nem jegyzi meg a beállításokat. Roppant zavaró ez is, jut eszembe. -
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
800x600 az nagy, de ez már jó méret. Én olyan 2-300 körülieket szoktam.
Amúgy nem lenne rossz ez a kép, csak nekem a felhő-nap körül, olyan plakát érzésem lesz tőle. De nem akarlak állandóan kritizálni.
Én lőttem pár szökőkutas képet vasárnap, mind szembe a nappal. Az eszembe sem jutott, csak már otthon, hogy mindegyiken lesz egy bazi nagy fehér folt
-
nesa
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
En sokaig hasznaltam E510-et nemrossz gep de van par bosszanto dolog ami engem pl mindig zavat, E520 ba mar minden a helyen van.
-
-
Én ennek a gépnek is nagyon örülök, rég óta vártam már, hogy ilyenem legyen egyáltalán.

Igen, első dolgom volt a szellemeltávolítás.
Egyébként állványról csináltam, de még így is volt rajta szellemkép a minimális felhő mozgás miatt ugye.Egyébként először Photomatrix-al próbálkoztam, de képtelen helyzet, hogy látatlanban kell megadnod a JPG konverziónál a hdr-ből készítendő kép paramétereit.

Így maradt a Photoshop.

-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem mai gyerek

szellemkép eltávolítást csináltál? -
-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Csoda, hogy ilyen is lett, ha közvetlenül a napot lőtted.
-
Hát skacok...életem első saját, "teljes értékű" HDR fotója:
Élességet ne keressetek, az valahol eltűnt a Napban!

Erre szokták a tehetségkutatókon azt mondani, hogy annyi mindennel lehet foglalkozni, te mér pont ezt választottad?

szerk.: Ezt nem értem, akárhogy méretezem a képet, mégis ilyen bazinagyban rakja be.

-
szg88
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Igen valami ilyesmit sejtettem, kösz.
-
scarabaeus
őstag
A CHDK egy általános mag, amit minden kis PowerShotra adaptálnak, de minden gép csak a lehetőségeihez mérten tudja végrehajtani a parancsokat, pl. az a LED sem világít, ami egy más modellben létezik fizikailag, ebben meg nem létezik fizikailag. Sok tucatnyi kiskanyonra van lefordítva ugyanaz a CHDK az adott gép módosító paramétereivel.
Amúgy sokkal inkább egy neutrális szűrő nélküli gép legyen, mint egy olyan, amiben blende nincs, és neutrális szűrővel bohóckodnak a szenzora előtt. Mindkettő együtt megléte persze más tészta már, olyanok is vannak. -
szg88
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Akkor mi a manónak tették bele?

-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nem tud.
-
szg88
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Akkor semmit nem csinál ha bekapcsolom?
-
szg88
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Úgy írja: nd filter state: (in/out/off)
-
scarabaeus
őstag
Azt nemtom, szerintem olyan nincs a CHDK-ban, nem is nagyon tudom elképzelni, hogyan működhetne, a szenzor az adott, attól, hogy a feldolgozás hekkelődik, mindenesetre ami eszembe jut, pár Canon kompakt a meglévő blende mellett vagy a hiányzó blende "pótlására" alkalmaz ilyen szenzor útjába csapható fizikai, semmi digitális ND szűrőt, amit a CHDK-val ki meg be is lehet kapcsolgatni.
-
szg88
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
És a digitális (chdk-ban)
u.i. kész van már a gép?
-
scarabaeus
őstag
Egy ND szűrőnek semmi polárszűrésnek nem szabad, hogy köze legyen. Csökkentse a ráírt mértékben a beeső fény mennyiségét, hullámhossztól függetlenül, ennyi. Nem szabad színeznie, nem szabad semmilyen módon másként befolyásolnia a képet (tehát, ha nem csobogó vízről lenne szó, hanem mozgás nélküli képről, akkor a záridő változtatásának egyenértékűnek kellene lennie vele). A polár más, de az idézett cikk szintén mellément a cirkuláris-lineáris kérdésben, nem talált.
-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
És a digitális nd szűrőnek van vajon bármi értelme??
Igazából nekem úgy tetszene leginkább ha a fák nem lógnának a képbe, de ez már csak izlés kérdése. Viszont az első két kastélyos az nagyon jó (főleg a második)
-
Nem tudom, nekem természetellenesnek hat nagyon az a selyem-szerű víz.
A barnás részt nem kell kiretusálni, szerintem csak egyszerűen másik képkivágást kellene alkalmazni esetleg a nagy méretű eredetiből, pl.:
Ez így talán még ütősebb is lenne.
Sok az eredetin a felesleges rész, pl. bal oldalon torony, jobb oldalon a barna rész. De így kivágva már egész pofás, szvsz (persze az eredetiből, hogy jobb minőségű legyen). -
p06
senior tag
Hát, nem tudom, bár szerintem sikerülhet kiretusálni. De bevallom nem is vettem észre, pedig megnézem mielött feltöltöm, de ezek szerint nem vagyok eléggé figyelmes

Köszi, hogy mondtad!
sellerbuyer: Amúgy igen a vizesnél használtam múltkor. mert már túlkevés volt a záridő, ahhoz, hogy a viz amolyan selyem jellegű legyen, és az ND sőtétitett annyit rajta, hogy már jó legyen
csak a kép lett vacak állvány nélkül. -
-
p06
senior tag

Ezt írja a szakirodalom, én is kb ezt figyeltem meg, mintha egy gyenge polar lenne, amolyan nagyon csillogásból lesz kicsi

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy valami tetszen, szerintem a lényeg ,hogy a fotosnak tetszen meg akinek készűlt, ezért tetszenek csak nekem a képeim
, amúgy igazad van jó lett volna egy full napos semmi tereptárgy de olyan nem sikerült, 
-
p06
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Köszi

ND szűrőt volt, ilyenkor szerintem szokta használni a gép, meg ha jól emlékszem bekapcsoltam, meg a gép beépített HDR progrmaja. -
-
p06
senior tag
Ál?

Tegnap készítettem 1-2 HDR-t remélem tetszik

Naplemente, Naplemente2, Károlyi Kastély, Tó
A kritikákat előre is köszönöm!
-
szg88
őstag
Egy kis "ál-hdr"

-
p06
senior tag
Az gyárilag is kék
. Original kép szerintem nem lett valami jó, ez a gép által kreált HDR, bár lehet a Gimp-es sem sokkal jobb 
Attól függetlenül teljesen igazad van valóban zavaró az ott, bár nekem nem tűnt fel annyira, vagyis nem volt zavaró, de azok nélkül valóban jobban nézne ki.
-
szg88
őstag
Nem a szinek zavartak, csak egy észrevétel volt, hogy olyannak tűnik. Olyan hatása van, mintha ilyen fa berakás lenne (persze szinezett fa
) (inkább csak a kormány zavar
)Sztem szépek (bár én full kezdő vagyok) de pl. az 1. nél a belógó fűszál, vagy a 9, 11-nél a belógó rózsaszín virág ami kicsit zavaró (ha jól számoltam)
-
p06
senior tag
Hát sajnos a kanyart nem vághattam le
De igen az volt a cél, hogy csak az erőteljesebb színek legyenek a többi B&W, de lehet túlzásba vittem De lehet így kicsit természetesebb bár igazából oda a HDR.Köszi! Nyugodtan lehet kritizálni mert abból tanul az ember! Amúgy igazuk volt a többieknek, sajnos elég távoliak lettek, na de mindegy majd legközelebb

Nem tudom mi a Raynox. Ha az előtétlencse akkor nem használok, full original.

De most nézem nem is rossz, lehet majd beszerzek 1-et., köszi a tippet! -
szg88
őstag
Hát ez izlés kérdése. Van aki meg pont azért szólt

Nekem a puntós olyan, mintha ilyen "színkiválasztásos" kép lenne. Mondjuk a kormányt egyenesbe tekerhetted volna
A makrók is tetszenek, akartam is írni a kezdős topicba csak elfelejtettem. Engem csak néha a belógó növények zavarnak kicsit, de nem akarlak kritizálni. Amúgy raynox-ot is használsz?
-
p06
senior tag
Szia!
Szerintem a sima felhök egész jó nekem tetszik, mondjuk ha 16:9-ben lenne akkor még jobban, de ez lehet csak az én hülyeségem

Én is csináltam egy HDR-t de végül elég nagy gimp áldozat lett.
GP belső -
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem láttam semmi állítási lehetőséget. Azt olvastam, hogy ez ilyen free próbaverzió, később gondolom fizetős lesz. Mindegy én maradok a dynamic hdr-nél nekem úgy egyszerűbb. De azért érdekességnek mindenképp jó volt.

-
-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Olyan fura, hogy pillanatok alatt fel meg le tölti a képeket, biztos nagyon lecsökkenti a felbontást.
-
-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Kipróbáltam, nem lett vmi jó. Nagyon lebutította a képet. Vagy elbénáztam valamit.
-
-
szg88
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
beszabehu

-
-
szg88
őstag
Mért nem pro-t használtok?
Nem mindig csak azt kell nézni mi tetszik másnak.
Néha nekem is tetszenek a kicsit mesések, de a linkelt fb-s képek is nagyon szépek. Sztem inkább csak ilyen gyűjtőnév ez a hdr, mindkettőnek van létjogosultsága.Nekem sincs raw, de chdk-val ki lehet csikarni valamit. Csak még arra nem jöttem rá, hogy lehet vele 3-at lőni különböző expóval egymásután (chdk-ban)
aszittem hirtelen vmi medve

-
p06
senior tag
Köszi

Nem is tudom hogyan jöttél rá
Most szeretnék e HDR-el komolyabban foglalkozni, szerencsére tud expozíció eltolást a gép, de RAW-om nincs, majd kiderül mi lesz belőle
.A másik probléma, hogy nekem a meseszerű képek jönnek be a HDR-nél, pedig elvileg nem ez lenne a lényege.
+1 HDR gyári bár gondolom aki szeret fotózni ettől a képtől beledől a kardjába de hátha

-
p06
senior tag
Sziasztok!
Van egy oldal amit a facebook-on "követek" szerintem nagyon szép képeket készítenek HDR-ben HDR shooter.
És 1-2 saját (elég gagyi, meg nagyon túl szaturált de nekem tetszik
)
Gyári_fényképező HDR
HDR Punto
Tűzifa HDR
Madáretető HDR
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc0573yv.jpg&res=crop)

Lehet, hogy a 72DPI-re beállítást kellene hanyagolni. Rá fogok próbálni.