Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
TommyGun
őstag
mármint menni
-
TommyGun
őstag
jaaa és ha lehetne tudnátok olyat ami mondjuk DOS -os mint a MEMTEST 86 :))
Kössssz -
TommyGun
őstag
Kössz de Sandrám nekem is van csak a baj vele hogy pontszámot ad mint a 3DMARK...nadde milyen pontot....a 3DMARK mondjuk értem hogy mér mert a D-nek csak egy mértékegysége van a frame rate/sec.....nadde ez még nem mondd semmit.....de a sandraba csak egy másik vinyóhoz mérheted.....winyónál azért van mégis mértékegység......:D
-
Az alaplapi chipsetnek megfelelő Ide drivert installáltad?
pl. ha Via chipsetes alaplapod van akkor a Via4in1-et kellene felrakni.
Az is lehet hogy a 20GB-os hdd egy lassabb cuccal van egy ide kábelen és az korlátozza le próbáld egyedül rárakni egy IDE kábelre. -
Cathfaern
nagyúr
Igen, rájöttem,hogy én vagyok akkora hülye,hogy nincs bekapcsolva a DMA(égek is rendesen). Csakhogy van egy kis gond:kipipálom, Win újraindít,megnéz, megint nincs bekapcsolva! Nem engedi magát bekapcsolni???:(((
-
aDamker
aktív tag
kapcsold be a DMA-t a másik winyón is akkor nem lesz 100% a CPU használat és a sebesség is drasztikusan növekszik.
DMA-->>vezérlőpult-->>rendszer(system)-->>device manager-->>disk drives majd tulajdonságok. -
hogyishívnak?
aktív tag
Szerintem megkéne nézned DMA beállítást,Wincsi jumperelést, kábelozás.Lehet hogy a wincsivel 1 kábelen lévő eszközzen nem kompatibilis.Esetleg ha nem azonos vezérlőn vannak a különböző drv-k és a különböző vezérlők IRQ-jai.Édemes lenne esetleg adatkábelt is cserélned.Elég keveset írtál (szinte semmit) az eszközeid kialakitásárol,kábelezéséről.Ha konkrétabb tanácsot szeretnél a fórumon nem ártana írnod róla, mert így mindenki csak tapogatózik áltanánosságban tud írni.
-
Cathfaern
nagyúr
Letöltöttem ezt a Hd Tach-ot,mondom megnézem mit tudnak a hdd-im. Amikor kijött a végeredmény kicsit meglepődtem: két winyóm van: egy kb. 5éves kitudja milyen 6,4 Gb-os, illetve egy fél éves 20Gb-os Maxtor. Az előbbi a pri master,illetve ezen van a Windows is. Az utóbbi nem tudom pontosan miben van(lehet,hogy ennyit számít?), és lényegében itt található minden, kiv. a Win. A tesz eredménye a következő:
A 6,4 Gb-os:
Rat: 14,4(nem sok ez egy kicsit?)
RBS:19,4
Read Speed:max:13636, min:8169(nem túl nagy a különbség?)
CPU:4,9%
A 20 Gb-os:
Rat:15,5
RBS:4,4
Read Speed:max:4483, min:4024
CPU:99,7%(!!!!)
Azt hiszem it valami nagyon nem OK:((( A hdd-khez nem igazán értek, így csak ülök itt széttárt kezekkel és bambulok magam elé:(
Csak el van állítva valami,vagy nagyobb gond van? Esetleg érdemes lenne a Maxtor wincsi adatait minél gyorsabban biztonságba helyezni? Esetleg az egésznek lehet köze a véletlenszerű Winfos lefagyásokhoz? -
aticime
csendes tag
hdtach a legjobb. Tudom ajanlani. Mar eleg regota hasznalom.
-
-
[L]http://www.tcdlabs.com/hdtach.htm[/L]
Ez a progi méri az elérési időt,írás-olvasási sebességet,cpu terhelést,burst speed értékeket.
Nagyon profi. -
TommyGun
őstag
Olyasmit keresenék amivel megtudnám mérni a winyók sebességét. Hány megát visz át másodpercenként vagy átlagosan , seek time ...ilyesmik.....win alá valami kis vacak :)
Előre isa köszi a segitséget :)
Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest