- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzimash
őstag
Hali.
Van egy jó régi Samsung HD642 vinyóm (10+ éves), úgy néz ki kezd tönkremenni.
Főleg torrentezésre és adattárolásra volt használva... a torrentkliens I/O hibára panaszkodott néhányszor.
A gép leállításakor, a vinyó kattog, a gép nem tud leállni. Nem mindig, de az utóbbi napokban előfordult párszor.
HD Sentinel napról napra csökkenő kondíciót mutat, tegnap 71% ma már csak 66%.
Gondoltam, itt az ideje az adatmentésnek, de pár MB átmásolása után a rendszer nem látja a HDD-t.
Van esély rá, hogy csak kábelhiba?
Számít az ilyenkor hogy AHCI módban van vagy sem? -
tzimash
őstag
Sziasztok!
Van egy vinyó gondom:
Fejembe vettem, hogy kell linux is a win7 mellé. Van egy SSD ezen meghagytam a már meglévő win7-et.
Van egy 640-es HDD, ami eddig egyben volt, de zsugorítással lecsíptem belőle 30gigát a debian részére.
Eddig semmi probléma, linux telepítésekor a 30gigát 3 felé particionáltam 20gb root/8gb home/2gb swap elosztásban. A pingvin feltelepült, ahogy kell, a kb 600gigás NTFS-t csatoltam hozzá, másoltam rá, szóval OK volt minden. Ám mikor újraindítás után a windowsba léptem be, az már nem látta ezt a 600 gigás partíciót.
Lemezkezelőben státusza offline volt, próbáltam DISKPART-tal online-ra állítani, de ezután "érvénytelen" lett az állapota. Váltás linuxra, ott van, adatok megvannak. Gparted szerint is OK. fdisk -l parancs azt mondta: bad magic number in super-block..
Most a TestDisk analizálja a lemezt, egyelőre annyit látok, hogy -
tzimash
őstag
válasz
liksoft #24752 üzenetére
Azt hiszem olyat nem használ, max molex-sata tápátalakítót használt a régi táphoz. Az újhoz tuti nem kell ilyesmi. Azon gondolkozom még, hogy lehet-e rosszul összedugdosni a moduláris táp kábeleit? De nem hiszem, (vagy csak nekem túl evidens, hogy mit hova kell csatlakoztatni) A régi táp egy (vagy több, ki tudja...) kondijából folyt ki a folyadék pár hete, de csak most sikerült újat szereznie.
A másik, hogy kipróbált egy nem használt üres vinyót is, azt látta a lapja néhány újraindítás erejéig, de utána már azt sem. (Nagy kérdés, hogy a nagy csere-bere közepette épp melyik táp volt beüzemelve a próbánál)
Bár ez már nem HDD-s kérdés, de azért megkérdezném. Az, hogy az ODD-t látja a bios, akármelyik sata csatlakozóba van is dugva, kizárja azt, hogy a lapot is lerendezte a táp vagy a srác? -
tzimash
őstag
Ma elvitte mindkét vinyót kipróbálni másik gépben. Egyiket se ismerte fel a bios ott sem.
A haldokló fsp táp rúgott még egy utolsót, de pont az előtt, mielőtt ki lett cserélvenemár... erre nem sok esélyt látok.
A moduláris Nexus táp meg nálam jó volt, én is kipróbáltam nekem semmi bajom nem volt vele (meg is akartam tartani) a vinyóim meg az ssd még ma is jó egészségnek örvendenek.
A tápon kívül okozhat még ilyet valami, hogy egyszerre öli meg a HDD-ket? -
tzimash
őstag
válasz
Mezga Aladár #24712 üzenetére
Az FSP táp már az utolsókat rúgja. De még elvitte a vasat, az új hardverek berakása óta van a gebasz. Ma elvileg másik gépben megnézi a vinyókat. Amit tudok hogy a lapot többször is kivette majd vissza, mert a procihűtőt máshogy nem tudja levenni-felrakni. Szerintem megnyomorgatta a lapot, vagy nem tudom. (szedte már ki és tette is vissza régebben is, anélkül, hogy gond lett volna.)
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez lehet vinyó probléma?
Időközben rá lett kötve egy másik, formázott vinyó, ami szintén satás, azt először látta, de azóta már azt sem.
Az egyedüli ami látszik biosban, az a nyomorult dvd-író -
tzimash
őstag
hali!
tegnap netezés közben elszállt a WD3200AAKS (20/142/142GB-ra osztva) vinyóm. a tünetek
haverom gépére kötve nem tölt be a win, bootsorrendet ellenőriztük.
a másik vinyóm 4 gigás pagefilenak fenntartott partíciójára felraktam ma az xp-t, igy most látom a 320-as vinyót, hdsentinel szerint 20 gyenge szektor van rajta, kondiciója 88%. PM8 lefagyott a 20 gigás (volt) rendszerpartíció törlése közben. most chkdsk fut az egyik 142-es partición, töménytelen "fájlrekordszegmens olvashatatlan" üzivel...
olvasni róla, ill. írni rá nem lehet..
mit tegyek, hogy megmentsem? ha egyáltalán menthető még. -
tzimash
őstag
hali!
egyik haveromnak akadt egy kis problémája:
berakott a rackba egy régi 8 gigás vinyót, felismerte a win, de másolni nem lehetett róla, chkdsk-val meg akarta vizsgálni sajátgépből, de már akkor hibát észlelt az explorer.
ezután gép restart, chkdsk lefutott pár hibát talált, win bejött. másolás továbbra sem ment.
újra chkdsk, win megint lefagyott. restart után chkdsk ezzel az üzivel jött: nem windows alapú hdd, vagy valami ilyesmi. aztán már a win sem jött be. 2x restart ugyanezzel az eredménnyel.
8-as vinyó rackből ki. windows feláll, de a 250-es maxtor vinyó nem látszik. restart. biosban látszik a vincsi. pm 8 unallocatednek jelzi.
pls valaki segitsen, meg lehet-e menteni a particiót, vagy felejtse el haver a rajta lévő adatokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest