Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TBT

addikt

válasz dances #39104 üzenetére

Köszi a választ!
    A fő probléma nem az, hogy csökken a kondíció, hanem ezzel arányosan a Windows sem tölt be. Egy adott százalék (kondíció) alatt csak pörög a merevlemez, de nem indul el a rendszer.
    Most újratelepítettem, átcsatlakoztattam a másik SATA3-as kábellel az alaplap egy másik SATA3 portjába, amit az Intel P67 Chip vezérel.
    Ezen kívül van még másik kettő SATA3 port is az alaplapon, de azokat valami Marvell cucc vezérli - ilyen driver van is az alaplaphoz kapott lemezen, de azt sosem használtam/nem is telepítettem.
    És ott valami AHCI Drivert is említ, Intelnél ezt nem írja, csak a Marvellnél.

Az újratelepítés után "leválasztható" merevlemeznek ismeri fel a rendszer a merevlemezt. A tálcán ugyanúgy le tudom választani a merevlemezt, mintha valami külsős USB cucc lenne.
    A HDD Sentiel szerint 100%-os a merevlemez. A két öntesztet lefuttattam, de mindenféle hiba nélkül végigment a folyamat. A múltkor pedig a rövid-önteszt is leállt már az elején valami olvasási hibára hivatkozva.
    Lehetséges, hogy a gyári SATA3 vagy az alaplapi SATA3 port a ludas?

Érdemes Windows 8.1 alá feltelepíteni az új Intel Chipset Drivereket?
    Korábban csak Windows 7 alá szoktam feltelepíteni, de a Windows 8 mindent felismer automatikusan a VGA Driveremen kívül, ezért itt nem szoktam a Chipset-et telepíteni. Lehet, hogy érdemes lenne itt is?
    Alaplapi BIOS frissítést már régen megcsináltam, azóta sem jött ki újabb BIOS.
    Illetve van egy Intel Rapid Storage Driver + Software program is a lemezen és a hivatalos oldalon. Ez pontosan mire jó és érdemes ezt is feltelepíteni?

Előre is köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák