- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
válasz
dances
üzenetére
Köszi a választ!
A fő probléma nem az, hogy csökken a kondíció, hanem ezzel arányosan a Windows sem tölt be. Egy adott százalék (kondíció) alatt csak pörög a merevlemez, de nem indul el a rendszer.
Most újratelepítettem, átcsatlakoztattam a másik SATA3-as kábellel az alaplap egy másik SATA3 portjába, amit az Intel P67 Chip vezérel.
Ezen kívül van még másik kettő SATA3 port is az alaplapon, de azokat valami Marvell cucc vezérli - ilyen driver van is az alaplaphoz kapott lemezen, de azt sosem használtam/nem is telepítettem.
És ott valami AHCI Drivert is említ, Intelnél ezt nem írja, csak a Marvellnél.Az újratelepítés után "leválasztható" merevlemeznek ismeri fel a rendszer a merevlemezt. A tálcán ugyanúgy le tudom választani a merevlemezt, mintha valami külsős USB cucc lenne.
A HDD Sentiel szerint 100%-os a merevlemez. A két öntesztet lefuttattam, de mindenféle hiba nélkül végigment a folyamat. A múltkor pedig a rövid-önteszt is leállt már az elején valami olvasási hibára hivatkozva.
Lehetséges, hogy a gyári SATA3 vagy az alaplapi SATA3 port a ludas?Érdemes Windows 8.1 alá feltelepíteni az új Intel Chipset Drivereket?
Korábban csak Windows 7 alá szoktam feltelepíteni, de a Windows 8 mindent felismer automatikusan a VGA Driveremen kívül, ezért itt nem szoktam a Chipset-et telepíteni. Lehet, hogy érdemes lenne itt is?
Alaplapi BIOS frissítést már régen megcsináltam, azóta sem jött ki újabb BIOS.
Illetve van egy Intel Rapid Storage Driver + Software program is a lemezen és a hivatalos oldalon. Ez pontosan mire jó és érdemes ezt is feltelepíteni?Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Le Mans Ultimate
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Mozilla Firefox
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő