Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• kkalman

csendes tag

Nekem a napokban rakoncátlankodott a 4 hónapos Maxtor D740X 40G 7200-es vinyóm. Mikor megvettem, akkor jól becsavaroztam a gépbe, vettem hozzá egy hűtőt, ami elölről szívja a levegőt és löki be a vinyóra, és azóta úgy van. Eddig nem volt vele semmi baj, gyors volt, halk volt, csak az írás/olvasáskor kerregett, de sokkal halkabban, mint az eddigi vinyóim. Pár nappal ezelőtt, működés közben kattant egy nagyot (mint mikor power gombbal lövöm le a gépet, és nem a Windows kapcsolja ki), és lefagyott minden. Ezután még ment a gép hiba nélkül, majd tegnapelőtt hasonlóan kattant egyet a vinyó, majd felpörgött, megint kattant, megint felpörgött, egészen addig, amíg meg nem nyomtam a power gombot. Ezután a WinXP már egy nem bootolható partíciót észlelt, szóval ellszált az egész. Linux-szal is megnéztük, az látta az összes partíciót hiba nélkül, még az XP-s bootpartíciót is! Leszedtem a csak itt tárolt létfontosságú doksiaimat, és egy kicsit megnyugodtam. Újrapartícionáltuk, és azóta újra fent van az XP. Egyenlőre minden jól megy, nincs bad sector.

Annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez miért lehetett? Volt már valakinek hasonló problémája? Előfordulhat ez mégegyszer?

Aktív témák