Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomekk.
aktív tag
Hali!
Szeretnék lejátszani 1080p-s filmeket,de de sajnos durván beszaggatnak. A gépem naggyából: 3,4ghz P4, 6800gt,1gb ram. Felraktam a CoreAVC-t Mediaplayer Classiccal, de ugyanolyan szaggatás van mint elötte a K-lite codec pack-al(természetesen ezt letöröltem). Film közben a procihasználat 50-100% között ingadozik, akkor szaggat be durván mikor eléri a 100-at. Lehet valamit csinálni,hogy vigye rendesen vagy csak új gép segíthet, de azt olvastam hogy elvileg ennek a procinak még vinnie kéne? -
válasz
manutdzoli #95 üzenetére
Én még nem próbáltam, de itt -> [link] talán találsz megoldást. A VLC a közeljövőben támaogatni fogja, csak győzzük kivárni addig a bugos PowerDVD-vel
-
manutdzoli
senior tag
Nem tudjátok hogy az EVO HD fájlokat hogy kell lejátszani?KMplayer ugyanúgy lejátsza mint az mkv fájlokat?
-
válasz
s7evcsenko #92 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a lejátszóban hogyan lehet, de az mkv fájlodban meg tudod változtatni a feliratokat, törölni egyet, hozzáadni egy másikat, esetleg többet az [MkvToolNix] progival. Egyszerű és gyors. 1-2 perc alatt megvan.
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok
Lenne egy kérdésem...
Nézek egy filmet (mkv), szeretném feliratozni, de nem mindent, csak a szükséges szöveget!
Magyarul másodlagos feliratot szeretnék...
KMPlayer-em van, és hiába töltöm be a másodlagos feliratot, az elsődleges nem tűnik el, hanem mindkettőt kirakja!
Valamint úgy veszem észre, hogy az elsődleges és a másodlagos felirat egyforma!!
Hogy tudom eltüntetni az elsődleges feliratot??
-
Lenist
tag
Hali .
Vannak nekem Mkv kiterjesztésü filmjeim...
Szeretnék beszerezni egy ilyen Házimozi rendszert.
Sony DAV-DZ530
Letudja jatszani?
Egyebkent megeri ilyet venni? -
Ha még aktuális: a konfigodnak simán vinnie kellene az 1080p-t. MediaPlayer Classic-ben tudsz filtereket váltogatni, ott keresd meg a PowerDVD filterét és pöttyintsd be a DXVA-t. Így mennie kell. Ha nem, akkor valami driver gond lehet vagy hasonló, de szoftver szinten.
Sanyix
A 720p a konfigodnak olyan, mintha sima avi-t néznél, absz. nem terheli. Jó érzés azért ezt látni, nem?Az 1080p is alig 10-(max)20%-ra terheli a procit.
-
Sanyix
őstag
Én a gépemen 4400+ x2, radeon 3850, belőttem kicsit a hardveres x264 dekódolást. Eddig a procit 15-30%-ra terhelte a lejátszás. Most max 5%-ra(1 ghz-n), a vkártyát meg a ccc szerint 1%-ra. És tényleg szinte üresben megy a gépem egy 720p-s x264 lejátszása közben, pörög a proci is 1 ghz-n 0,85v-al
-
válasz
Mr. Teddy #75 üzenetére
Nem kell semmi extra a HD-s cuccok lejátszásához. Egy alap kétmagos vagy egy gyorsabb egymagos is megteszi, RAM teljesen lényegtelen, elég legyen az oprendszernek és a progiknak, ennyi. VGA: nem kell hdmi sem hozzá, sima VGA kimenet vagy ha van, akkor DVI is megteszi, de ez teljesen független a HD tartalmak lejátszásától. Ha a videokártya rendelkezik hardveres gyorsítással, akkor csupán a DXVA-t kell belőni, ha meg nem, akkor CoreAVC, hogy ne terhelje annyira a procit. Integrált VGA nem nagyon ajánlott, de még azzal is el lehet pötyögni szoftveresen, de már, ahogy említették, az AMD erre is rendelkezik megoldással. Ennyi az egész, semmi misztika nincs a HD-ben. Ha valaki most vesz gépet, akkor már biztosan vinni fogja, még ha nem is csúcsat állít össze. Ez igaz az 1080p-re is, 720p-t meg végképp majdnem minden lejátsza normálisan.
-
p_adam
addikt
Hmmm azt mondjuk nem gondoltam hogy ilyen sokat kell rá várni... Akkor meg egyelőre az AMD kínálja a legolcsóbb megoldást integrált ATi 3200 GPU-s chipkészletével ami viszont heteken belül megjelenik először laptopokban de szerintem akkor mért ne lehetne a chipsetnek asztali változata is. Egy HD 2600-al is eléggé elpörögnek az 1080p-s filmek szóval ez már biztos hogy stabilan elég neki és akkor még videókártyát se kellett venned.
-
Mr. Teddy
őstag
Köszi a válaszokat.
Igazából a mostani konfigom mindent visz. e6400, 2giga ram, X1950Xt. Csak lehet majd gondolkoznék egy ilyen HD lejátszó gépen, esetleg egy HTPC-n ami már HD-t viszi rendesen, és persze minél kevesbből kellene kihozni.
Ha valakinek még van más tapasztalata, azt szívesen fogadom, köszi! -
st81
tag
válasz
Mr. Teddy #75 üzenetére
P4 3.0 GHz (1 MB cache), 1 GB Ram, Ati 9600pro. Ezzel vígan elfutnak a 720p-s filmek.
Az 1080-as már nehéz dió, nálam beszaggat. A VGA-nak szerintem nincs nagy szerepe a lejátszásnál. Mostanában kijöttek a hardveres gyorsítású HD VGA-k, de ha jól olvastam, akkor ezek hatása nem jelentős. Szerintem érdemes kipróbálnod a mostani konfiggal. -
student
őstag
válasz
Mr. Teddy #75 üzenetére
én csak a saját notimat tudom felhozni az egy kétmagos de gagyi integrált intel videokártyával
/saját memoja sincs a rambol szed 64mb-ot/ és simán viszi a hd-t.
najo ez igy nem igaz az akciojelenetnél beszaggat de a leggyengébb noti 2magosom van (t5500), és csak 1giga ram
de a notebook 2magosoktol amugy se kell sokat várni alapbol le vannak "butitva" -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, akik jobban benne vagytok ebben a témában, hogy egy minimum követelménye mi a HD filmek (blu-ray rippek) lejátszására? Az addig átjött, hogy egy kétmagos proci, meg memória, de videokártya terén van különösebb követelmény?
Szóval gyakorlatban, ha egy 2giga rammal valami közepes core2-vel és egy olcsóbb de hdmi kivezetéssel már rendelkező vga-val összerakok egy gépet, akkor minden igaz menni fog rendesen a hd anyagok lejátszása?
Vagy netén egy mostani alaplap, amiben integrált VGA van az is lejátszaná még a hd-t?Köszi szépen
-
student
őstag
na sikerült megcsinálni azota király abszolut nem szaggat kmplayerrel a hd a 3ghz-es p4-esemen. semmi kodek nincs a gépen. mindent lejátszik 5.1-t tudja, szal király.
A legjobb nyers gépre vlc vagy kmplayer
ja persze most csak 720p-s videokrol beszélek, nagyobbat nem tud a tv-m szal nem érdekel.
-
Vistaboy
veterán
Oké, így már érthető. Csak a kolléga rosszul fogalmazott. Ha írta volna hogy az Image Recorder kell az elkészítéséhez, akkor nem lett volna semmi gáz.
Csakhogy én úgy értettem, hogy a Daemon Tools-al kell létrehozni az ISO fájlt, azért lestem egy nagyot.
Amúgy a Nero-ból én csak a Burning Rom-ot használtam eddig, mert nem kellett más. Azért nem is tudtam egyből, hogy mire érti.
-
st81
tag
A Nero-val csinálsz egy *.iso képfájl-t (Image Recorder segítségével). Azt megnyitod a Daemon Tools-val (előtte létrehozol vele egy virtuális meghajtót (értelemszerűen egy DVD/CD-meghajtó lesz)) és azt már meg tudod nyitni a PowerDVD-vel, hiszen DVD-Rom-ként érzékeli a virtuális meghajtódat.
Ha nem sikerül ezt kivitelezni, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy felrakod a korábbi verziójú PowerDVD-t és akkor winyóról eccerűen megnyithatod.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok!
Most szedek egy Full HD-s animét.
A típus: (Blu-Ray.H264.1080p.TrueHD.DD5.1).
Kísérletképpen akarnám, mivel az idén fogok venni egy Full HD-s LCD-TV-t, és szeretném majd rajta nézni a filmet, addig is kipróbálom, hogyan is működik ez a "HD lejátszása" - dolog...Csak egy kérdésem lenne. Ugyebár, ahogy fentebb említették is, a mappa több fáljt tartalmaz. Ezek ilyesféle kiterjesztésűek:
disk1.ts
disk2.ts
disk3.ts
disk4.ts
disk5.ts
disk6.ts
disk7.ts
.par2
vol0+1.PAR2
vol1+2.PAR2
vol3+4.PAR2(Az összes fájl mérete 27.7.GB).
Namost, ezeket hogyan kell lejátszani? Melyik fájlt kell megnyitni a lejátszóval?
Bocs, de HD témában még láma vagyok.
A PowerDVD 8 elméletileg lejátssza a Blu-Ray lemezeket, van esély rá hogy meg lehet nyitni vele, mint a DVD-ket?Ui.: Ha nem ide illő a dolog, akkor priviben, de légyszi, valaki segítsen.
Thx. -
student
őstag
hali a kmplayerrel már nekem se szaggat és könnyen is tudok a hd filmbe tekerni, de tudja valaki hogy miért lesz a kép fekete ha full screenbe rakom? egyszerüen nem találom hogy mi nem tetszik neki
-
chamo
csendes tag
Üdv!
Én is írok tapasztalatot, hátha valaki mindig nem biztos a dolgában!Fent vannak: Haali Media Splitter, Core AVC pro, VLC, KLM Player - ezekkel mind összejött!
VLC-vel és a mediaplayer classic-cal annyi bajom volt, hogy a képen a fekete átment szürkébe egy picit, tehát a kép nem volt olyan jó + a hang is halkabb volt, mint a KLM+CoreAVC párossal!A KLM-mel is voltak eleinte gondok, mivel a hang rendszeresen előrébb járt a képnél, hiába állítottam be a CoreAVC-t decodernek! De nem adtam fel és nyomogattam a beállításokat
A KLM-es megoldás: menü (jobbegér
) --> Videó (haladó) --> Videó leképezés --> Haali's Videó Leképező!
Ezzel nekem teljesen megjavult, a fekete az fekete, a hang szól mint állat, és nem akad a 1080p sem, szinkronban van a hang és a kép is végig!
Remélem valakinek megoldódik ezzel a hasonló problémája -
PPeter
addikt
A többségükkel azért súlyos gondok vannak még. Mivel nincs szabványosítva, hogy milyen keretek között, milyen beállításokkal kell létrehozni az MKV állományok tartalmát, így jó ideig nem is lesz problémamentes az ilyen céleszközök ás állományok együttműködése. Addig a HD-felbontású állományok lejátszására a legjobb megoldás a PC, illetve HTPC marad.
-
gyiku
nagyúr
smplayerrel nezem a 720asokat gond nelkul, 1080 van hogy beszaggat.
probaltam ffdshow+mpc vagy coreavc, meg kb mindent, ugyanez
-
BITBOYS
addikt
Ezen az oldalon egész jó mkv lejátszók vannak. Nem olcsó, viszont pc nélkül is nézhető a nagy felbontású movie.
-
PPeter
addikt
válasz
s7evcsenko #52 üzenetére
A HD DVD és a Blu-ray lejátszók (ha ezeket érted asztali HD lejátszó alatt) nem MKV fájlok lejátszására vannak tervezve, hanem ugyanúgy van a HD DVD-nek és a BD-nek is saját tartalomrendszere, mint ahogy a DVD-Video szabványnak is (ugyebár a DVD-Video lemezen se AVI meg mindenféle szabványtalan állományok vannak).
Az MKV fájlok lejátszását asztali szinten azok a mostanában megjelenő - de egyelőre igencsak bugos - multimédiás lejátszók támogatják, amelyeket kimondottan felkészítenek erre. Az AVI, DivX, MPEG-4 lejátszásra (is) képes asztali DVD-Video készülékek egyelőre nem támogatják az MKV állományokat. És amíg nincs egy hallgatólagos, vagy központilag megkövetelt szabályozás a használható kodekekre, beállításokra, felirat- és hangsávok azonosítására, kódolására és beállítására, addig vélhetően nem is lesz ilyen támogatás.
-
s7evcsenko
addikt
Emberek...
Lehet hogy kicsit furán fogalmazok, de asztali HD!!!!! lejátszón szeretném megnézni a filmet!
Elébe megyek a dolognak:
Ha egy dual layer-es lemezre akarnám kiírni a filmet, akkor fogom a nero-t, kiválasztom a DVD írás UDF-et (a méret miatt), bepakolom az "mkv" file-t és megírom a lemezt??
Ezután berakom a HD lejátszóba és megy??DigitXT: Ha olyan mint az avi, akkor így mennie kéne, nem?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
s7evcsenko #46 üzenetére
Asszem létezik mkv -> avi program, logouton írtak róla valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest