Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srob
tag
Üdv!
Aki Dolby Vision single layer profile 5 filmet töltött le és pc-n szeretné megnézni nem zöld-lila színekkel, annak két bővítményt kell letöltenie a Microsoft Áruházból.
Dolby Vision Extensions
HEVC-videobővítmények
Kipróbáltam működik a Filmek+TV lejátszóval. -
LanyUs
senior tag
Egy olcsó projektorral ( Toshiba tlp-wx2200 ) nézünk a gyerkőccel mesét laptopról.
Böngészés, youtube rendben -> tehát csatlakozás és kapcsolat a két eszköz között rendben.Ablakban futtatott mese ( SD, 720p, 1080p ) rendben -> viszont ha teljes képernyős módra váltok, akkor 20 másodpercenként, de néha több vagy kevesebb időközönként elmegy a kép egy pillanatra ( fekete képernyő ). Próbáltam többféle lejátszót, de nem jöttem rá mi a gond
Más megoldást nem találtam, mint az ablakban futtatott filmet kihúzom kép széléig, de hátha Valaki már találkozott ilyennel
-
PuMbA
titán
válasz
gordonfreemN #31893 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem stimmel, de fogalmam sincs a problémáról, mert ilyet egyszer láttam 20 év alatt, akkor is driver hiba volt. Egy videót normálisan lejátszani gyerekjáték ma már egy mosógépnek is....marad a Plex és akkor a PC-s lejátszást hanyagolod.
Még ez jutott az eszembe: összefoglaló 5-ös pontját megcsináltad ? "5. N-es kiadású Windows esetén a Microsoft oldaláról töltsük le a verziónknak megfelelő Media Feature Pack-et."
-
PuMbA
titán
válasz
gordonfreemN #31890 üzenetére
Frissítsd 1.9.17-re és a madvr is legyen a legujabb 0.92.17. A csúszás vga driver / windows hiba, szóval legújabb vga driver és legujabb windows 10 megvan?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok,
MPC-HC 1.9.1 (x64) -el játszanék le filmeket (4k esetén próbára feltettem a madVR-t).
Az 1. hsz alapján beállítottam mindent, azóta vertikális csúszás van a képnél fent.
Van erre megoldás? -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Bocsánat ha nem témába vágó, de frissített MPC vel nézek filmet PC-n és sokadjára veszem észre hogy bömböl a zene de egyszerűen nem értem a beszédet. Simán telepített MPC semmi plusz. 5.1 es film sztereó kimenet. Mérgemben feltettem a VLC-t és sokkal jobblett a hang. Lehet bebeszélem de ezek után megnéztem ugyan azt a jelenetet MPC-ben is és mintha javult volna, de lehet már csak beképzeltem. (de nem)
Mi lehet az oka?
thx. -
PuMbA
titán
válasz
k_petya #31885 üzenetére
Már el is vetheted az ötletet, ugyanis PC-n nincs DV
Egy médialejátszó sokkal szenvedés és problémamentesebb megoldás vagy az, hogy egy bármilyen gépre felteszel Plex-et, a TV-re is felteszel Plex-et és hálózaton keresztül a TV lejátssza elvileg akár a DV-t is, de ennek nézz utána.
-
k_petya
tag
üdv!
htpc-t raknék össze, mi a minimum hw követelmény DV és HDR lejátszáshoz kodival?
-
Sziasztok!
Sony KD-65XG9505 tévémen pendrive-ról nézek a filmeket, minden audio és video formátum - legyen az sdr/hdr10/Dolby vision- hibátlanul megy a gyári lejátszóval, ahogy a netflix 4k hdr is a netflix app-pal.
Kinéztem egy erősítőt megfelelő hangszettel. Normál esetben "lejátszó->erősítő eARC kimenet->TV eARC bemenet" lenne a sorrend, ahol az erősítőből már csak a kép menne a tv-be.
Mivel esetemben a lejátszó maga tv belső lejátszója lenne vagy épp a netflix app, vajon a hang a házimozin kijönne így? -
Khaosz55
addikt
Igaz studio által készült 4k tartalmú SDR filmet nem láttam. 4k film nagyrészt HDR. A madvr nagyon jó HDR-SDR konverziót csinál, rengeteg beállítási lehetőséggel. Nekem jobban tetszik mint a HDR. Az HDR esetében az az érzésem, hogy minden túl van tolva nem kicsit. Túltolt a fekete, a fehér és a színek. Persze elsőre wow hatás, de mégis valahogy az SDR sokkal természeresebb.
-
Bak-Elyt
csendes tag
Köszönöm az infót. A Pc-n lesznek a filmek mert a tévék csak 2TB-ig látják a HDD-ket sajnos.Most vettem egy 18TB-os Western Digital.Akkor ha jól értem a legjobb megoldás jelenleg ha a PC-re média szerver+plex és csak így lehet a HDR10+ és Dolby Visiont megjeleníteni az arra alkalmas tévén.
-
PuMbA
titán
válasz
Bak-Elyt #31874 üzenetére
HDR10+-t nem tud, szóval visszaáll sima HDR10-re. TV-n meg a TV-vel kell lejátszatni a filmet és az tudni fogja.
belashx: Csak sokszor még így is rosszul néz ki, mert a stúdiók sokkal jobban oldják meg az ő eszközeikkel, mint a madVR gyorsan, valós időben. Ha összehasonlítod, akkor látszik, hogy a stúdiók által csinált SDR változat jobb.
-
Bak-Elyt
csendes tag
Sziasztok. Az MPC-HC + MadVR a HDR10+ filmeket hogy kezeli. Lesz különbség a HDR10 és a HDR10+ között egy tévén ami tudja mind a kettőt ha kiküldöm a jelet PC-ről.Azért kérdezem mert a monitorom csak HDR-es,a tv még nem érkezett meg.
-
Peltár
aktív tag
A történet annyi hogy néha véletlenül, figyelmetlenségből, vagy mert mondjuk nem volt csak
2160p fent jó minőségben letöltöttem azt. Kíváncsi voltam hogy mit lehet tenni ebben az esetben, azaz nekem jó lett volna az, ha a VLC vagy akármi, valami plugin segítségével az én elmaradott eszközömön lejátszaná színhelyesen az adott tartalmat.
Persze nem lesz se HDR minőség meg 2160p se, csak játssza le azt kész, ne kelljen még egy verziót letöltenem és vissza. Tehát kivételes esetekben töltenék le UHD HDR formátumot, ha nincs 1080p vagy nagyon gyatra, nem állandó jelleggel mert felesleges, konvertálgatni sem akarok mert mondjuk a jó minőségű 1080p 18GB helyett letöltöm a 2160p HDR 30GB formátumot és majd konvertálgatok hogy mondjuk 2% szebb legyen a végeredmény a 2160p javára. Nem nem. Tudom hogy kéne 4K HDR+ DV TV vagy 4K HDR+ DV monitor azt akkor van értelme a 2160p UHD HDR tartalomnak. Erre írta nekem Csikosmalac, ha már így jártam
nem kompatibilis a monitorom, se a felbontásom, de letöltöttem a HDR filmet, hogy a VLC az nem fog megoldást nyújtani, és ha meg akarom nézni akkor ezt a hármast MPC-HC + LAV filter + MadVR javasolja és esetleg járhatok úgy hogy a UHD HDR még szebb is lesz HDR-SDR konverzióban, mint amit 1080p találtam. Tehát csak végszükség esetén töltenék mást mint 1080p. -
Wade0303
aktív tag
Na ha valami akkor ez a "tök hulyeseg" amit te irsz hiszen amire gondolsz (csak nem sikerult pontosan leirnod) az csak az uj filmekre igaz, megpedig hogy az 1080p SDR es az UHD HDR bluray lemezek azonos transzferbol keszulnek.
Regi filmeknel viszont a letoltheto 1080p SDR releasek 90+%-ka a regebbi, gyengebb transzferbol van. Csak a legujabb, az UHD-val egyidoben kiadott, altalaban remastered-nek nevezett SDR kiadasok hasznaljak a legjobb forrast. Sok esetben azonban a regi klasszikusok UHD megjelenesekor nem dolgozza fel az uj transzfert SDR-be is a forgalmazo (p. The Thing, The Silence of the Lambs az elmult hetekbol), hanem csak a 10 eves regi lemezt "dobjak" oda az uj melle a dobozba. Illetve olyan is van hogy elkeszitik a remastered SDR kiadast is de a magyar oldalakra fel sem kerul vagy eszre sem venni mert mindenki az UHD-t es abbol konvertalt SDR-t tolti. -
Joshi
titán
válasz
Peltár #31866 üzenetére
Tök hülyeséget írt Csíkosmalac, ugyanis rendszerint az 1080p release-ek is a 4K verzióból készülnek. Én a helyedben nem szívatnám magam ha nem muszáj. Persze van aki azt állítja, hogy a 4K forrásanyag visszakonvertálva 1080p-re jobb képet ad. Ha mindenáron HDR-SDR konverziót akarsz, akkor keress erre a szóra, mármint HDR-SDR-re.
-
Peltár
aktív tag
Közben megkaptam a hiányzó kiegészítő beállításokat is Csikosmalac fórumtárstól, ettől függetlenül ha valaki szintén PC + 1080P monitor + Videokártya néz Full HD HDR vagy HD HDR filmeket és van jó ötlete, tapasztalata, javaslata linkje azt is szívesen elolvasom!
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Csikosmalac irányított ide azt mondta itt van leírás hogy az ő általa használatra javasolt triót beállítsam telepítsem
MPC-HC + LAV filter + MadVR. Ezek nekem már letöltve a telepítésre, beállításra várnak.
A topic összefoglaló jó nekem erre a célra ha: Erős PC + Samsung Full HD 1080P monitor
Nvidia GTX 1060 6GB videó kártya. Eddig mindent VLC-vel játszottam le de néha a jobb minőség miatt töltenék le FHD filmet erre írta Csikosmalac:
"A HDR-t nem támogatja a monitorod, de ez nem probléma, mert a HDR-t elég profi módon lehet SDR-be tone mappingelni, így nem lesz fakó, sőt bizonyos esetekben akár még szebb is lehet a végeredmény mintha az SDR 1080p release-t használnád, főként hogy az UHD videók mindig a legújabb transzferből vannak, az SDR anyagok pedig sokszor elavult gyengébb forrásból."
Tehát nincs TV! Jó nekem az összefoglalóban leírt beállítás, vagy erre a MPC-HC + LAV filter + MadVR. combóra van más beállítási leírás itt a fórumon amit javasoltok hogy az alapján telepítsek? Amatőr vagyok a témában, eddigi pályafutásom során BS player, VLC, MX player,
Windows okosított média player elég volt mindenhez. Az utolsó években simán a VLC is, de a
FHD hdr rendes nem fakó lejátszása már gond.
Köszi! -
belashx
senior tag
Most kipróbáltam én is, nálam vált, és megy a HDR is.
4k-s TV a megjelenítőm, 21.8.2 radeon driver hajtja az RX580-at. madVR biztosan nem a legfrissebb, mert nem ezen filmezek, hanem egy androidos boxon.
Nem MPC-t használok, hanem jRivert, de ott is madVR intézi a dolgokat, így nem hinném, hogy emiatt jó. Win11-et most tettem fel. Driver friss? Win11 up to date? -
Thom!
veterán
W11+madvr legújabb
AMD Ryzen 4300MPC-HC 24p lejátszást nem megy.
A hiba ott van 23hz nem tudok beállítani sem windows sem az amd driverben...csak 30Hz opció van legkisebbként. -
PuMbA
titán
válasz
KISDUCK #31859 üzenetére
PC-ről nincs Dolby Vision. Szóval szerencséd van, ezen nem kell agyalnod
De még ha lenne is, a monitorod édeskevés hozzá. 240-300cd/m2 max fényerő, mikor a Dolby Vision 1000cd/m2, illetve a monitorod megjeleníthető színtartománya annyit fed le, mint ami egy SDR videóba belefér. Továbbá az IPS panel 1:1000 kontrasztja se valami HDR.
Fél milliós monitornál elgondolkozhatsz a Dolby Vision-ön, de ehhez a monitorhoz bőven elég az SDR.
-
Van egy LG 29WK600-W monitorom ami HDR képes és egy nvidia 1060 hozzá. Ezekkel az eszközökkel megoldható a Dolby vision videók lejátszása vagy ahhoz mindenképpen DV-t támogató megjelnítő kell?
-
Exodius
őstag
Srácok!
Ha WHQD monitoron néznék HD filmet de madVR-ral, akkor is jó lenne a képminőség? Anélkül nem mindenki számára élvezhető.
Gondolkozok egy új monitor vásárlásán (27 col WHQD) és mivel szeretek filmeket nézni monitoron (mert nincs más), ezért gondoltam megkérdezem, hogy vannak-e tapasztaltok ezzel kapcsolatban. -
zmav
csendes tag
Hangbeállításban kéne egy kis segítség:
Feltűnt, hogy ha a windowsos filmek+tv-vel indítok el egy dolby audios filmet, akkor a TV feldobja a dolby logot, mpc-vel viszont nem. Aztán a belső szűrőknél megtaláltam, hogy be lehet pipálgatni a dolbyt, ilyenkor viszont (ahogy a filmek+tv-nél is) a hangerőszabályzó nem működik, a némítás se, csak a TV távval tudom (hdmi cec-en keresztül megy a hangszóróra)
Ezt be lehet vhogy állítani, hogy működjön a lejátszóból is? -
Khaosz55
addikt
válasz
koppasz1986 #31854 üzenetére
Lehetséges. A projektorom-ra ha 4k 23-24Hz-et adok akkor megy a 10 bit. Ha 4K50-60Hz-re állítom akkor már csak a 8 bit megy át. Gyanakodtam a kábelra de akkor nem ott van a bibi.
Igaz nekem a 4K 50-60Hz csak gopro felvételhez kell az meg 8 bit úgyhogy nem nagyon zavar. -
koppasz1986
aktív tag
4k-ba 60 hz-en csak 8bit van, ott 10 vagy 12bithez 2.1 es hdmi kell meg olyan tv ami támogatja, mondjuk ebben nem vagyok biztos lehet hülyeséget írtam... de ha leveszed a kép frissítést 24hz-re akkor már tudod állítani fullrgb-ben is 10-12 bitre is, az mpchc+madvr leveszi automatikusan szóval a filmeken igazi hdr kép lesz
-
zmav
csendes tag
Windosban ha bekapcsolom a HDR-t a képernyő tulajdonságoknál akkor is azt írja, hogy 8-bites mélység. Találtam egy leírást, nvidia beállításoknál, ha átállítom RGB-ről YUV422-re, akkor át tudom állítani 10bpc-re.
Az összefoglalóban ez nincs említve, de enélkül akkor nem is igazi hdr10? -
Lajmund
őstag
Köszi Srácok sikerült! Az összefoglaló még mindig király szépen végigvezet lépéséröl lépésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest