Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peltár

aktív tag

válasz Joshi #31868 üzenetére

A történet annyi hogy néha véletlenül, figyelmetlenségből, vagy mert mondjuk nem volt csak
    2160p fent jó minőségben letöltöttem azt. Kíváncsi voltam hogy mit lehet tenni ebben az esetben, azaz nekem jó lett volna az, ha a VLC vagy akármi, valami plugin segítségével az én elmaradott eszközömön lejátszaná színhelyesen az adott tartalmat.
    Persze nem lesz se HDR minőség meg 2160p se, csak játssza le azt kész, ne kelljen még egy verziót letöltenem és vissza. Tehát kivételes esetekben töltenék le UHD HDR formátumot, ha nincs 1080p vagy nagyon gyatra, nem állandó jelleggel mert felesleges, konvertálgatni sem akarok mert mondjuk a jó minőségű 1080p 18GB helyett letöltöm a 2160p HDR 30GB formátumot és majd konvertálgatok hogy mondjuk 2% szebb legyen a végeredmény a 2160p javára. Nem nem. Tudom hogy kéne 4K HDR+ DV TV vagy 4K HDR+ DV monitor azt akkor van értelme a 2160p UHD HDR tartalomnak. Erre írta nekem Csikosmalac, ha már így jártam
    nem kompatibilis a monitorom, se a felbontásom, de letöltöttem a HDR filmet, hogy a VLC az nem fog megoldást nyújtani, és ha meg akarom nézni akkor ezt a hármast MPC-HC + LAV filter + MadVR javasolja és esetleg járhatok úgy hogy a UHD HDR még szebb is lesz HDR-SDR konverzióban, mint amit 1080p találtam. Tehát csak végszükség esetén töltenék mást mint 1080p.

• Wade0303

aktív tag

válasz Joshi #31868 üzenetére

Na ha valami akkor ez a "tök hulyeseg" amit te irsz hiszen amire gondolsz (csak nem sikerult pontosan leirnod) az csak az uj filmekre igaz, megpedig hogy az 1080p SDR es az UHD HDR bluray lemezek azonos transzferbol keszulnek.
    Regi filmeknel viszont a letoltheto 1080p SDR releasek 90+%-ka a regebbi, gyengebb transzferbol van. Csak a legujabb, az UHD-val egyidoben kiadott, altalaban remastered-nek nevezett SDR kiadasok hasznaljak a legjobb forrast. Sok esetben azonban a regi klasszikusok UHD megjelenesekor nem dolgozza fel az uj transzfert SDR-be is a forgalmazo (p. The Thing, The Silence of the Lambs az elmult hetekbol), hanem csak a 10 eves regi lemezt "dobjak" oda az uj melle a dobozba. Illetve olyan is van hogy elkeszitik a remastered SDR kiadast is de a magyar oldalakra fel sem kerul vagy eszre sem venni mert mindenki az UHD-t es abbol konvertalt SDR-t tolti.

Új hozzászólás Aktív témák