- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #28449 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
Nem nagyon nézegettem még DV-s videók media info-ját, de ha jól emlékszem akkor a DV és HDR "sáv" is benne van magában a fő videó file-ban. Tehát ez csak lejátszótól függ, hogy pl. mi van beállítva benne, hogy a HDR, vagy inkább a DV sávval játssza le alapértelmezetten. Tévednék? Vagy akár lejátszás közben is lehetne váltani sávváltással a kettő között (mondjuk ezt a TV-k nem tudom mennyire támogatják). Szóval szerintem ez csak a lejátszó program tudásának és beállításainak a kérdése LENNE a jövőben és akár Remux-olt .mkv-ból mehetne ez. A másik, hogy pl. ha egy Remux-ból kiszedik a HDR sávot és csak a DV-t hagyják meg, akkor mi történik.
Sajnos csak feltételes mód az egész, mert mint olvashatjuk hivatalos támogatás nem lesz rá PC-n egy jó ideig biztos, vagy pedig valamiféle trükközéssel megoldják a lejátszó programok (vagy pl. a MadVR), de azt is kitudja mikor...
Szerk.: Jönnek az S922 és az S905X2-es boxok is, amiknek "elvileg" hardveres DV támogatásuk van. Persze ki tudja ebből mi igaz, de ha majd csinálnak rá rendes CE-t, akkor talán kiderül. Pedig ez egy elég "szürke zónának" tűnik nekem... Szóval, ha ott megoldják, akkor PC-n miért ne tudnák?
-
Joshi
titán
válasz
proly01 #28442 üzenetére
A Plex ingyenes most is kipróbálhatod és minden ki fog derülni, ezt megteheted kártya vásárlás előtt is. De mintha az rémlene hogy AMD kártya jobb HTPC-hez. Majd Pumba megmondja.
A képarány dologra nem tudok mit mondani, ha neked jó az hogy levágod a kép jobb és baloldalát csak azért hogy kitöltse a kép a kijelzőt az a te dolgod.
-
proly01
őstag
válasz
tupacamaru #28443 üzenetére
Valaki írta itt a fórumban,hogy vett egy régi 2.0 ás alaplaphoz 1030 as kártyát és ilyen mikró szaggatások voltak a film közben neki.Mire rájöttek,hogy ettől van,hogy a kártya 3.0 ás a foglalat meg 2.0 ás. Nem tudom igaz e...
Nem tudom linkelni hirtelen hol volt több ezer hszt. elolvastam már.
Milyen kártyát ajánlanál te vagy ez az 1030 as jó opció 4K HDR re youtube 4K ra illetve hogy bírja a proci is levegye a terhet róla(core 2 quad 2.66) meg hogy ne szaggasson a videó? -
Sziasztok!
Az összefoglaló 3ik pontjában ajánljátok, hogy YCbCr 422 legyen a beállítás. A 444 miért kerülendő?
-
tupacamaru
veterán
válasz
proly01 #28442 üzenetére
Nem beszélve arról hogy ha vennék egy GT 1030 at akkor megint rögtön alaplapot is kellene cserélnem mert a mostani alaplapon PCi 2.0 ás az meg már azt hiszem 3 as,
Nem kell alaplapot cserélned, attól hogy újabb szabványú a foglalat a csatlakozó még azonos. Én még mindig az új VGA-t ajánlom, mert nem biztos hogy 5GHz-en nem fog bufferelni lejátszás közben a Plex.
-
proly01
őstag
Leírom akkor neked itt a "félelmeimet" meg mindent részletesen... hátha tudsz segíteni.
Amit előre is nagyon köszönök!
A TV az most egy Philips 55 803 vagy később esetleg egy 65 8303 as lenne. A tv a monitor is.
A router a telekomos kapott routerem 150mb nettel.(Mint említettem költözni fogok ott UPC lesz nem tudom a upc routere tudja e az 5Ghz-et) Ez tud elméletileg 5GHz et mert a telefon is így kapcsolódik hozzá a beállítás menü szerint. a Tv a routertól 1 m-re a Pc től 2 méterre van szóval nincs messze és adott esetben kábellel is simán összekötöm.Sőt a Pc most is utp vel van a routerhez kötve csak a tv kapcsólódik wifin a routerhez.
Így a plex játszik elméletileg úgy hogy semmit sem kell cserélnem a gépben.
De...
Van valami amit utálok és egyszerűen nem tudok belőle engedni.. ez pedig az hogy ha nem tudok a filmek képén állítani. Ha nem tölti ki a tv képét a film. Nem tudom ezzel kapcsolatban a plex mennyire kompatibilis. van e rajta képarány mód vagy ilyesmi.
Mert most a FHD tartalmakat pc ről nézem ugye úgy hogy a MPH-HC ban ha nem tölti ki a képet a film (16:9) alapból úgy van beállítva a MPC-HC hogy teljes képben dobja ki.Vagy rögtön open matte et nézek( ez 4k ban nincs is) Szóval lehet a plexnél ha úgy van állítani a tv képén hogy a 16:9 es filmeket kitegye teljes képre minőségi romlás nélkül?
A másik a töltés... nem tudom mennyire van 4K film plexen nézése közben töltés filmnézés közben? Gondolok itt tekerésnél belepörgetésnél stb....
Illetve még ami eszembe jut tud a plex HDR-t is HDR 10 et? Vagyis ha egy HDR10 es filmet indítok el pl akkor a plex azt csak továbbítja és ugyan úgy ahogy én elindítottam a Pc-n így a tv fel fogja ismerni HDR jelként?Nagyon szemzek egyébként a plexel...
Nem beszélve arról hogy ha vennék egy GT 1030 at akkor megint rögtön alaplapot is kellene cserélnem mert a mostani alaplapon PCi 2.0 ás az meg már azt hiszem 3 as,de hamár itt tartunk akkor az új alaplapba új processzor is kell mert a mostanim core 2 quad ami ugye 775 ös foglalatú így nem kompatibilis az új alaplapokkal.
Szóval,
Köszönöm a segítséget! és bocsi hogy ilyen hozzá nemértő módjára írom a dolgokat.puMba:
Nagyon köszönöm a segítséget!
Kipróbálom.Az a biztos!Valamit akkor nagyon félre értettem.Azt hittem minimum 100 as net kell a 4K hoz hogy tudja streamelni.
Nem értem akkor miért nem elég a tv 100megája és miért elég vagy kell a router.
Van erről valami leírás esetleg?
Tényleg érdekel után olvasnék. -
PuMbA
titán
válasz
proly01 #28439 üzenetére
Akkor felrakod a Plex-et a TV-re és a gépedre is és készen vagy, ahogy az összefoglalóban van. Semmit sem kell venned
"nnyit kell tudni,hogy hamarosan költözöm majd és ott UPC-s 150mb netem lesz.Nem tudom elég e ez neki?De majd utána olvasok magának a plexnek."
Minek kell a Plex-hez net? Miért akarnád kiküldeni a filmet a világhálóra? Lassítani akarod mások internetét?
A Plex a lokális hálózaton működik, a házadon belül. A PC-t és a TV-t is a routeredhez csatlakoztatod és működik.
-
proly01
őstag
Letöltött 4K filmeket szeretnék nézni PC-ről MPC HC val tv-n.
Ennek keresem egy olyan módját mint a mostani FHD ban ami tökéletesen működik és bevált. -
proly01
őstag
-
proly01
őstag
Bocsánat,most már tiszta!
A plex-et nem ismerem (persze tudom hogy media server) de nem olvastam utána nem tudom mennyire megbízható ingyenes e mit tud stb... annyit tudok róla amit az összefoglalóban olvastam.Nem használtam még sosem media servert filmezésre.
Annyit kell tudni,hogy hamarosan költözöm majd és ott UPC-s 150mb netem lesz.Nem tudom elég e ez neki?De majd utána olvasok magának a plexnek.Annyiban segítsetek légyszíves hogy ha nem a plex mellett döntök akkor ezek szerint jobban járok anyagilag ha "csak" a videó kártyámat cserélem le?
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #28433 üzenetére
Ohhh értem. Szóval hogy olyan kártyát venni ami támogatja a gyorsítást így levéve a procról a terhet? Erre gondoltál?
Igazából működhet ez a megoldás is ha így kivitelezhető. És működni fog normalisan.
Jelenlegi configom:
Core 2 quad 2.66
4gb ddr 3 1333
Msi alaplap
Evga GTX 970
Nem tudom,hogy lenne jó... -
proly01
őstag
válasz
tupacamaru #28432 üzenetére
Ezt nem értem. A videokártya jó ( gtx 970) a proci pörög 100 on. Akkor miért kellene videokártyát vennem?
-
proly01
őstag
Megnéztem. Megcsináltam a beállításokat úgy ahogy le van írva. A tv át is vált HDR módba minden ok viszont akad mint a szemét...
A proci folyamat 98 99 100%-on pörög.
Akkor nagy valószínűséggel a proci lesz a gyenge keresztmetszet?
🤔
Ha igen akkor mit ajánlasz? A gép játékra nincs használva egyáltalán. Csak internet 4k film full hd nézésre meg youtube.
Mivel ugye most core 2 quad van benne így gyanítom alaplapot is cserélném kell.
I5 re gondoltam én illetve valami alap alaplapra. -
proly01
őstag
Megnézem. Nagyon köszönöm a segítségedet. Szerintem kelleni fog még 😁
-
SunMount3r
nagyúr
A legtöbb anyag eleve nem 16:9-es. Nézd meg az IMDB-n, hogy milyen képaránnyal van forgatva az "anyag".
Pl. Ennél az Aspect Ratio: 2.35 : 1 azaz kb. amit te is látsz, ezt nevezik "Anamorphic"-nak és a legtöbb filmes anyag ilyenben van rögzítve, tehát pl. a moziban is így látod.Vagy Win-es PC-n az MPCHC-vel is megnézheted, Play->Video ott kiríja a valós képarányát a videónak (XxY felbontást).
-
PuMbA
titán
Mert 4K Blu-ray-re ugyanúgy, ahogy a sima Blu-ray-re nem lehet rátenni, csak a szabvány 16:9-es felbontásokat
A legtöbb film 21:9 képarányú és ezért a maradékot kitöltik feketével.
"UHD x264"
Szerencsére ma már nem jellemző, csak a 4K megjelenésekor volt pár tudatlan ember, aki ezt csinálta. Javaslom, hogy szerezd be normálisan. Kétszer akkora helyet foglal el így, mint a 4K Blu-ray lemezen a film, hiszen ott a sokkal fejlettebb x265 videó kodek van és még HDR sincs ezzel a módszerrel. Bár ahogy nézem neked még kezdetleges 4K TV-d van, amikor a szabványok még nem voltak teljesen letisztázva és nem is tudja a HDR-t. A TV honlapján nincs említve.
(#28425) proly01: Próbáld ki. Ha megy és HDMI 2.0-ával menni kell, akkor legfeljebb hiányozni fog a 4K HDR filmek gyorsítása, azaz a procid fog izzadni lejátszás közben.
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy GTX 970 kártya van a gépemben (amire az összefoglaló azt írja ugye hogy nem jó a 4K ra) viszont megnéztem a VGA honlapját és azt írja a HDMI 2.0 ás rajta.
Akkor mégis jó lehet? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Lehet nem jó fórumban kérdezek, de azért bepróbálkoznék...
Van egy UE55HU8200 TV, saját média lejátszójával. Vannak UHD x264 (3840*2160, 51593 kbps, Framerate.: 23.976) mkv filmek.
Miért van az hogy a TV-n történő lejátszás nem 16:9, azaz 3840:2160 arányú, hanem ilyen:
Mint ha kb 21:9 lenne a képarány? -
-
PuMbA
titán
Én úgy tudom, hogy zárt rendszer és a Dolby nem akarja, hogy PC-n legyen teljes támogatása
Vegyenek az emberek Blu-ray vagy médialejátszót, ha Dolby Vision-t akarnak. Már a 4K HDR lejátszás is sokkal problémásabb PC-n, mint a FullHD, szóval látszik, hogy mi felé mennek a dolgok.
-
Srob
tag
válasz
SunMount3r #28405 üzenetére
Minek korlátozni azt,ha valaki eredeti anyagokat szeretne pc-n nézni mikor már vannak filmek UHD.Blu-Ray.Remux.HEVC.HDR10.DolbyVision néven,amit kiírsz egy külső vinyóra rá a tv-re és már meg is jelenik a DolbyVision felirat.Működik,de az LG tv-k előnybe vannak DV támogatásuk miatt,ami ha jól tudom nem szoftveres.
-
PuMbA
titán
8GB RAM-ot megeszi a PS és az LR egyszerű munkák esetén is, szóval jóval gyorsabban futnak 16GB-tal. RX570 80-90W-tal többet fogyaszt, mint az RX560, ami teljes terhelésen is közel hangtalan, szóval én hagynám a 470-et, ha annyira keveset játszol. Ezzel az összeállítás jól hangtalanítható a jövőben. 8GB RAM-ot egyébként nem szabad 2X4-es kitben venni, mert egy 4GB-ost eladni alig tudsz már most és a jövőben sem kell majd senkinek, mert a 16GB lesz a minimum játékokhoz, ami 2X8.
-
-
PuMbA
titán
"Mivel a régi gépem haldoklik,muszáj egy olyan all-in-one gépet vennem most,ami pár évig még jó lesz"
Ez attól függ, hogy mire akarod használni. Filmnézésre minimum 6 évig jó lesz az is, amit én írtam, hiszen még a 4K most kezd terjedni és még mindig van film, amit FullHD-ban, azaz 2K-ban készítenek. A 8K pedig teljesen értelmetlen 80-90 colig, szóval az se most lesz.
-
R3nts
senior tag
Köszi szépen mindkét hsz-t!
Mivel a régi gépem haldoklik,muszáj egy olyan all-in-one gépet vennem most,ami pár évig még jó lesz...UHD(TV,monitor)-ra fejleszteni ebben az évben már bőven nem tudok,ráadásul a néznivalóim80%-a 1080p .mkv-s sorozat,filmekből 10-ből 3 ha értékelhető mostanság...
-
PuMbA
titán
Ennél gyengébb is jó
4K-ban már jóval kevesebb értelme van a madVR-nek, hiszen 4x annyi információ áll rendelkezésre a FullHD-hoz képest. Hamarosan végleg lehúzhatja a rolót a madVR ebben a formában, biztos más területre fog átmenni, ahogy már most sincs érdemi fejlesztés, csak egy hardveres HDR-t előtérbe helyező dobozka. Dolby Vision, dinamikus metaadatok, minél pontosabb és szélesebb színterek, erről fog szólni a jövő.
-
PuMbA
titán
válasz
gabenn15 #28406 üzenetére
A 980 egy 4K-t nem teljesen támogató kártya, ahogy az összefoglalóban látod. Az NVIDIA 9xx-es sorozatból csak a 960 és a 950 támogat minden 4K HDR formátumot teljesen, szóval nem biztos, hogy menni fognak a filmek HDR-rel és ez a kis hiba is ettől lehet. Az, hogy mit ír natívnak és mit nem, nem érdekes egyébként, ha be tudod állítani a 3840x2160-at.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #28405 üzenetére
"A BD menü kezelés miért kellene hozzá?"
Mert minden DV film alapértelmezett HDR formátuma a HDR10, ha nincs menükezelés az alap fájl csak azt tartalmazza. Pl ha kicsomagolod a 83GB-os Aquamant mappákra, akkor sok lejátszó lejátssza a filmet a stream mappából, de akkor csak sima HDR10-el. -
gabenn15
csendes tag
Sziasztok!
4k tv felbontása miért full hd felbontásban jelenig meg natívként pc-n?
Van egy Evga Gtx 980 Ti Sc kártyám amin van hdmi 2.0. A tv-m Philips 50pus6703. Össze akarom kötni, de nem a 4k a natív felbontása hanem a full hd. Miért van ez? 2.0 high speed with ethernet kábellel próbálom pedig. Felrakható 4k-ra a felbontás és akkor is a 1080p natív a menüben, meg nem is tudok 8 bit színről feljebb lépni 10-re. Miért nem lehet megoldani?
-
Joshi
titán
SGX-es proci kell (asszem csak Intelen van) valamint az alaplapnak is támogatnia kell, ill egy olyan lejátszó szoftver ami kezeli a menüt a BD-n. Persze olyan vga ami HDMI 2.0, de olyan amin átmegy a HDR is, és ugye HDCP 2.2, de utóbbi nv kártyákon biztosan van. Akinek ezek az eszközei meg vannak és nem utolsó sorban a tévéje is Dolby Visionos, akkor már csak ki kell próbálni.
-
Srob
tag
válasz
SunMount3r #28402 üzenetére
Ha az Advanced Protected Audio/Video Path GPU( a másolásvédelemért felelős) is zöldre vált,nem látom akadályát a DV lejátszását elsőként PowerDVD-vel.
-
Srob
tag
Üdv!
Ultra HD Blu-ray lejátszása pc-n hardverkövetelmények(hasznos lehet).Teszt programm UHD Blu-ray Advisor .Elvileg ha minden zöld a dolby visionnak is mennie kell.
Jól látható,hogy ezen a téren a 4770k felett eljárt az idő és az íróm se egy mai darab.Platfom váltas tervbe van,persze nem emiatt. Aki hasonló megoldásban gondolkodik annak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest