- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz motoflug #45849 üzenetére
Ár mellett azért a mérete sem lényegtelen, nem? A derekadig érjen, vagy a fejed fölé? ;) Az sos-be kalkuláld bele, hogy ami megjön, azt több óráig nem kapcsolhatod be, és szinten jópár óra, amíg hideg lesz benne és belerakhatsz bármit is. A régit átvenni kötelező (előre kell jelezned), de ingyen elszállítani nem (tehát esetleg fizetős lehet).
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #45852 üzenetére
Mi az oka annak, hogy szerinted ajánlott megtapizni?
-
gabor9991
őstag
válasz polonic #45844 üzenetére
Nálam (még most) egy Samsung hűtő van, ez szerintem olyan napi 20 órát zörög itt a sarokban fagyasztó -17 hűtő +5 fokra állítva.
Nem is tudom mit művelne, ha a fagyasztó -23- ra a hűtő meg +1 fokra lenne beállítva.
Hamarosan jön helyette egy LG majd megnézem az mennyit megy a Samsunghoz képest egy nap.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Draken #45857 üzenetére
Nekünk csütörtök óta van LG, egy ilyen.
Mivel még új, nem akarok semmit írni róla. Még nincs hosszútávú tapasztalat.
Ami viszont feltűnt, hogy nagyon halk és tényleg alig tekeri a villanyórát az előző hűtőhöz képest. Egy 15 éves samsung no frost hűtő volt.A whirlpool nekem kiesne szerintem, mert az csak A++. Igaz, minimális a különbség a fogyasztásban, de ha már ugyanilyen áron vagy jobb áron is van A+++, akkor inkább azt.
-
farkas-j
őstag
válasz Draken #45857 üzenetére
Az LG-nél nehéz megtalálni a készülékek közti különbségeket. Nekem a GBB60SAYFE van és a GRX-nél vettem. Nem ennek a fotója van a GRX oldalán, mert a GBB60SAYFE-ben van WiFi, de a kijelzőről készült fotón ez nincs. (Egyébként a WiFi szerintem totál felesleges, mondom ezt úgy, hogy az enyémben van!) A GBB60NSYXEA-ról nincs info a magyar LG oldalon, de az enyémhez adott táblázatban szerepel, és minden adatuk megegyezik a fogyasztást kivéve. A két linkelt hűtő közti éves 17W gyári fogyasztási adat különbség gondolom a WiFi számlájára íródik. A betű jelzésekből nehéz kihámozni, hogy mit jelentenek. Az biztos, hogy a színkódot is tartalmazzák. A GBB60SAYFE nem sima inox, hanem finoman textúrált. Bármelyiket veszed, nem jársz rosszul, ha nincs komolyabb külső sérülés rajtuk. Én kifogtam, hogy csak egy alig észrevehető horzsolás van alul az oldalán. De ezt telefonban elmondják, ill. ha kéred email-ben küldenek fotót róla.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #45862 üzenetére
Augusztusban tervezünk venni egyet, és és rég óta vagyok úgy vele, hogy Mielet szeretnék, ha a legolcsóbbat is, de inkább, bár nem tapogattam még meg.
-
Danex
addikt
Hello, most szállították ki az új elektrolux hutomet, a hátulján polikarbonát lap van kb végig, én úgy gondolom le kéne szedni mert csak ott lehet a hőcserélő alatta, viszont az 50 könyvben amit adtak egy büdös szót sem említenek róla.
Le kell azt szednem vagy ma már ilyennek kell lennie?
Köszi
-
A_ScHuLcZ
addikt
A Karcher Center Kiss üzletet ismeri valaki, megbízható bolt? Innen készülünk rendelni, de arukereso-n lehúzták az üzletet, kicsit megijedtem így rendelés előtt..
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #45864 üzenetére
És hogy mos?mi az amit nem túd,viszont a miele tudta.
[ Szerkesztve ]
-
szotyika77
aktív tag
+ BB9000:
Köszönöm a segítséget mindenkinek, letettünk a belső keringtetősről, maradunk a hagyományos kéményesnél
Viszont kéményes páraelszívóból milyen márkát tudnátok ajánlani, ami megbízható, és nem horror áron van?
Nappali + étkező + konyha egy légtérben lesz a házban, és összesen 50m2 lesz ez a három helyiség. -
törölt tag
válasz #40553216 #45848 üzenetére
Érdekes, ezt Android 9-en futó Chrome-ban írtam és nem vette be a linket úgy, hogy a begépelt szöveget kijelölve a link ikonra kattintva felugró kis ablakba másoltam a link címét. Most a laptopon Ubuntun futó Firefoxban sem engedte, csak úgy, hogy először a felugró ablakba másolt cím ebben a <blue>[link]</blue> formában jelent meg. A kék aktív hiperhivatkozáson belül viszont utólag át lehet írni a karaktereket, így már úgy működik, mint ahogy eredetileg is kellene.
-
pjen
félisten
válasz szotyika77 #45871 üzenetére
Végül is az elszívó egy tölcsér és egy venti párosa.Nagyon nem tudsz mellé nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Megbízható és megfizethető szagelszívó márka a Brandt. Nekem ilyen van: AD1049B Újan vettem 60K-ért 2005-ben. Azóta napi használatban van, meghibásodás nélkül. Három fokozata van, de én csak az egyesen járatom, mert a többi fokozaton "kicsit" hangos. Hármason kb olyan, mintha egy repülőgéphajtómű mellett állnál. A beszédhangot elnyomja. Más szagelszívóknál is probléma a hangosság. A kivezetős szagelszívókat úgy lehet csendesebbé varázsolni, ha a kivezető csőbe áthelyezzük a motort. Ez némi kézügyességet igényel, de megéri. Már én is elgondolkodtam rajta.
Szempontok a választáshoz :
Ár,
Kinézet /design/
Levegőszállítás (köbméter per óra)
Hangosság. Ennél a pontnál a kézikönyvben/leírásban megadott értékek teljesen félrevezetőek. Csak ha meghallgatod, akkor fogod érezni a különbségeket.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #45878 üzenetére
Felül töltőset vettél?Árban mekkora a különbség.
-
szabog74
aktív tag
Érdemes náluk is körülnézni.
-
Teaway
veterán
Pfff...pedig minden gépüket úgy promózzák, hogy az ajtó lesz felül nyitáskor, és a dob rögzül.
Nincs itthon csokid??
-
qqzs
őstag
csak egy tapasztalat a Whirlpool Ixelium feluletrol amit beepitett gepekre raknak nanotechnologias antiujlenyomatos.
A sutonkon semmi gond. a mikrosuton masfel ev mulva kezdtuk eszrevenni hoyg ugy valnak le a feliratok mintha letrasettel lenne felrakva, korommel megtolva tulajdonkeppen egyben leesik. reklamacio elismerve garanciaba eloleap csere. Kuldik az uj elolepot kompletten kijelzovel gombokkal. felrakas elott mondom a szervizesnek nezzuk mar meg milyen az uj. ha kicsomagolas utan egy az egyben lejottek a feliratok. szerviz elismeri, mondta visszajelez, kivancsi vagyok mi lesz belole.Eladó: GTS450
-
pjen
félisten
Amit útálok ezekben.Lemegy a mosás vége signál,aztán még két perc mire kinyílik az ajtó.Zenélhetne akkor mikor már nyitható.Mielénél ,hogy volt.
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #45886 üzenetére
Az LG is kiírja+ sipol.Aztán várni kell egy percet,pendül egyet és nyitható.Gondolom valami mechanikus hő retesz van benne.
-
Batib
őstag
válasz #40553216 #45889 üzenetére
Régebben csak a centrifuga miatt volt, hogy biztosan leálljon a pörgés. A centrifugálmotor árama volt átvezetve egy bimetálos reteszen. A mostaniakat pontosan nem tudom. Nálunk is kb. egy perc az LG nyithatósága a hangjelzés után.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
farkas-j
őstag
Ez az ajtóretesz technikai megoldásából adódik. Egy "hőbimetálos" biztosító retesz van az ajtónál. Ez leginkább a biztonság miatt van, meggátolja pl. hogy centrifugázáskor a villany elvétele után (pl. konnektorból kihúzod a dúgót) azonnal ki lehessen nyitni az ajtót, hiszen még foroghat a dob és sérülést okozhat. Amikor végez a mosással lekapcsolja a rendszerről és a reteszről is az áramot. A bimetálnak kell egy kis idő még lehűl és elenged. Ezért van az, hogy utolsó műveletnél csipog majd "áramtalanít" és ennek ellenére még nem nyitható az ajtó. Ha mosás közben bármikor áramtalanítva van a készülék, akkor is értelemszerűen ki kell várni a bimetál lehűlését.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
qqzs
őstag
Ja majdnem elfelejtettem a E31es hibakodu aeg moso szarito gepre kaptam egy ismeros szerelotol tanacsot. nyomaskapcsol a fedel alatt van egy gumicso meg levele belefujtam, mege a kapcsoloba is ki be szivogattam azota kivaloan mukodik vagy 30 ezret biztos megsporoltam
Eladó: GTS450
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
LG F2J5WN4W mosógép, kb féléves. Olyan problémája van, hogy amikor tölti fel vízzel, búgó hangot ad közben (mint egy trafó). Már 1 hónapja is csinálta, de azóta egyre hangosabb. A bemenő oldalon a csatlakozónál a kis szűrőt kivettem, kipucoltam, de semmi változás. Amikor az I-es adagolóba tölti a vizet, akkor a leghangosabb, a II-esbe töltésnél halkabb ez a búgás, igaz talán a víz is kevésbé jön olyankor.
Van valakinek valami ötlete, hogy ez mi lehet és / vagy mi a teendő?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz szotyika77 #45872 üzenetére
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
qqzs
őstag
Slow juicert keresunk mindenkeppen vizszinteset. A Philipsel van valakinek tapasztalata? HR18xx van kinezve HR19xx megeri a tobb penzt?
Eladó: GTS450
-
-
Danex
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.