- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz #73959936 #46300 üzenetére
A directdrive elég szigorú megkötés! Ezzel gyakorlatilag az LG márkára szűkíted a lehetőségeket. Ha ettől el tudsz tekinteni, akkor jó választás lehet egy Bosch is.
Pl. ez: Bosch WAN24260BY
Ennek "EcoSilence Drive" motorja van. Ez is egész jó.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Van bármi előnye ez elöltöltős mosógépnek a felültöltőssel szemben, hogy ha nem pult alá megy?
-
-
Csabroncka
Topikgazda
-
freaghill
őstag
válasz Csabroncka #46305 üzenetére
Szárítógépről neked mi a véleményed, 200kig?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz freaghill #46306 üzenetére
Anno nézegettem főleg kombo gépeket. Én úgy vagyok vele, hogy nem feltétlen szükséges számunkra, mert a ruhák 1 nap alatt leszáradnak még télen is.
Ez egy elég fontos tényező, mert nagyfogyasztónak minősül - értsd a fenntartása kb évi 20-25 ezer forint minimum. Na most ennyi pénzből simán üzemeltetsz nyári melegre 2 klímát. Márpedig ha választhatok, akkor inkább klímázok.
Ha nagyon penészes a lakás akkor érdemes, de szerintem nem ez kell, hogy megoldja a problémát. Márkában nekem nincsen tapasztalatom, szerintem a német vonallal nem lehet mellé lőni!
"in medias res"
-
Gömbike
senior tag
válasz Csabroncka #46308 üzenetére
A kombó, az a nagyon nagy fogyasztó.
Az igazi energiazabáló konstrukció. Bármelyik kombó gép specifikációját elolvasod, brutális víz és áramfogyasztást találni. Kivéve talán egy AEG hőszipkás kombóét, de az 400 pénz.
Viszont nem értek Veled egyet a külön gépek áramfogyasztásában.
Hosszú évekig használtam egy normál kondenzációs Miele 5205c gépet, pontosabban konkrétan ezt, mivel a videót a saját gépünkről én készítettem: [link]
Heti 3X használva evett havi 1500 Ft-ot. Pedig ez a gép félipari masina. Panziók, óvodák, stb. felhasználására ajánlották.
Most hőszipkás van, azt nem mértem, mert nem találtam neki értelmét. Azért vettem, hogy használjuk.
S igen, nagyon párás (volt) a lakásunk. Viszont a gépek segítettek megoldani.
Nyáron is használjuk a szárítógépet, pedig az udvaron tudunk teregetni.
Nem kulázzák össze a ruhákat a bogarak, a nap nem égeti szénné-betonná, nem fújja tele porral a szél, stb.
A gépből kivéve a ruhákat, azok szösztelenek, pihe-puhák. A videómon látszik, hogy mennyi szöszt gyűjt össze alkalmanként a gép.
Na szöszgyűjtés éppen az, amit felépítéséből adódóan NEM tud a kombó gép.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
simico
tag
válasz Gömbike #46309 üzenetére
Én pont pár napja mértem meg a szárítógép fogyasztását is - minden eszközt lemérek a héten, mert kicsit elszállt a villanyszámla, ki akarom deríteni mi mennyit eszik, mi kezdett el hirtelen többet zabálni.
Beko DPS 7405 GB5 hőszivattyús szárítógép.
Napi program 1ó:50p (szinte mindig ezt használjuk), 1 óra 31 perc alatt végzett, fogyasztás 0,887 kWh, kb. 33 Ft.Mi a házba költözés után 3 okból vettünk szárítógépet:
1. utálom a vizes ruha szagot
2. utálom kerülgetni a száradó ruhákat
3. télen eléggé párásították a házatHozzáteszem, nálunk nagyobb adagokban megy a mosás, hét közepén és hétvégén egy nap alatt 3-4-szer megy egymás után a mosógép, télen ezért is volt tarthatatlan több szárítónyi ruhát kerülgetni és szagolni. Így viszont amíg a mosógép a második adagot mossa, addig az első adag a szárítógépben megy. Nagyjából egyszerre szokott a két gép végezni.
Nyáron a teraszon szoktuk kiteregetni, szerencsére a bogarak nem szarják össze és a levegő is jó itt. Többi évszakban és rossz időben szárítógép. És tényleg olyan puhák, selymesek lesznek tőle a ruhák, törölközők, mint semmi mástól. És a köldököm sincs tele minden nap szösszel Édesanyámnak annyira megtetszett az egész, hogy ő is vett egyet magának a panelbe.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok
Mi most az ajánlott vétel mosó szárítógépbőlCompika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
törölt tag
válasz Compika #46314 üzenetére
én valami ilyesmiben gondolkodnék, de ettől tuti vannak jobbak és drágábbak...
-
Gömbike
senior tag
válasz Compika #46314 üzenetére
A kombigép csak kényszerhelyzetben megoldás.
Ha van helyed, akkor külön gépek.
Olcsóbb üzemeltetni őket külön-külön, illetve a kombigépbe csak a fele kimosott ruhát teheted vissza, így nagyon sokáig fog tartani egy mosási-szárítási ciklus. Legalább 4-5 órán keresztül. Egy adag kimosott ruhához 2X annyi áramot zabál, + a rengeteg vizet pazarol a kondenzáláshoz.
A kombi gépben száradt ruhákat nem lehet összehasonlítani a külön gépben száradt ruhákkal. Többek közt azért, mert a kombi gép nem tudja a szöszöket eltávolítani.
-
Gömbike
senior tag
válasz Compika #46319 üzenetére
Jelenleg a Beko gépek kimagasló ár/érték arányban vanak, ráadásul 5 év TELJESKÖRŰ GYÁRTÓI garancia jár némely típusra: [link]
Személy szerint én Electrolux/AEG párti vagyok, a gépeket innen szoktam rendelni, itt meg tudod nézni a bemutató videókat a gépekről.: [link]
A Bosch-Siemens, Lg, Gorenje gépek is üzembiztosak.
Személy szerint én a wiccpúl termékeket nem engedem a lakás környékére sem, de ez az én szubjektív döntésem saját tapasztalatimból merítve.
-
Ispy
veterán
válasz Gömbike #46322 üzenetére
Csak hát hiába az 5 év, ha folyamtosan alkatrész hiányban szenvednek.
Én is elux párti vagyok, de olvasom egy ideje a topikot, igazából mindegyiknek egyformán szar a szervízhálózata, szidták már itt a bekot és boscht is, szóval a lényeg, hogy ne romoljon el.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
blattida
nagyúr
Hagyjuk már ezt a folyamatos alkatrész hiányt, mert úgy hülyeség, ahogy van. Józan paraszti ésszel belátható, hogy ha ez így lenne, már rég nem lenne beko se, meg semmilyen más gyártó se. Hivatalos beko márkaszerviz valóban kevesebb van, mint mondjuk electrolux vagy whirlpool, de mindegyiknél várni kell, ha nem az általánosan fogyó-kopó és/vagy drága alkatrészre lenne/van szükség. Lásd például most Met kalandját az aeg gépük miatt, ami ráadásul electrolux...
A beko a maga szintjén rendben van, az öt év gyártói garancia azért önmagában sokat elmond...Ha csak új gépet vehetnék és nem sok pénzért (100000 forint nagyon kevés pénz, sajnos), akkor bekot vennék.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Ispy
veterán
válasz blattida #46324 üzenetére
Látom a 2. mondatomat már nem sikerült elolvasni. De akkor leírom neked ide is: mindegy melyiket veszed, ha beszarik jó eséllyes szopni fogsz. Ez van, meg az íma.
Mondjuk annyiban jobb talán az eluxnál a helyzet, hogy azt nálunk gyártják, persze, ha a szerelő nyaral éppen, akkor ez nem sokat segít.
Ezért nem szoktam olyan eszközt venni, aminek nincsen magyarországi szervízhálózata, mert aztán indul az európai alkatrészlottó. De persze mindenki azt vesz, amit akar, én csak megjegyeztem. Peace!
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
blattida
nagyúr
De, olvastam az egész hsz-edet, ám ettől még hülyeség az első állításod, csakúgy, mint a mostani. A szervizes szopás nálunk sem általános, csak értelemszerűen az emberek a negatív tapasztalataikat osztják inkább meg a fórumokon, mert az emberek ilyenek.
Ne gondold, hogy azért, mert nálunk szerelik össze a svédek bizonyos gépeit, azért jobb lenne az alkatrészellátottság, egyrészt azért, mert az electrolux gépek zöme nem itt készül, másrészt azért, mert az illetékes központi electrolux raktár Lengyelországban van, illetve az alkatrészek többsége nem magyar.
Bekoval az összes szerelő foglalkozik, mivel minden beszerezhető hozzá és rengeteg van belőlük nálunk is.Persze, béke.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Porszívó témában érdeklődtem itt pár hete.Azóta már megvettem az Electrolux EEG41CB EasyGo porszívót.
Többet nagyon nem tudtam és nem is nagyon akartam most költeni porszívóra.De nagyon pozitívan csalódtam.Már az árukeresőn szinte csak pozitív kommenteket olvastam (ezért is döntöttem mellette),de én is csak jót írhatok.
Az első meglepetés akkor ért amikor bekapcsoltam.Nagyon halk,beszélgetni simán lehet mellette alacsony fokozaton.Magason nem tudom,mert azon nem is használjuk.
Legalsó fokozaton is már olyan szívóereje van,hogy húzza fel a szőnyegeket,de még nem zavaró.Magasabb fokozaton meg már nem tudtuk tolni sem annyira szívott...
Így a legkisebben megy mindig,de így is nagyon jó a szívóerő.
A tartozék fejek praktikusan el vannak rejtve a belsejébe ,így könnyen kivehetők porszívózás közben és vissza is tehetők.Így lezárás után egy helyen vannak és nem kallódnak el legalább.
Érdekesség még,hogy teleszkópos fémcsöve van így a magassághoz is állítható.Valamint a cső porszívózás után egy csúszkával rögzíthető a porszívóhoz ,így praktikusan is lehet tárolni amikor nem használjuk.
Szóval nekem ár/érték arányban most nagyon megfelelő.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Kb. fél éve vettem egy új Bosch mosógépet. Nincs semmi baja, nem látok rajta lerakódást, de elég hamar vízkövessé válik itt minden a fürdőben, szóval gondolom ez is kap belőle. Kérdés hogyan védekezzek?
A márkásabb mosóporokban van elég vízkő védelem, vagy muszáj valami plusz szert alkalmazni? Vagy egyáltalán mihez kezdjek? 5 év gari van rá, de azért nem bánnám, ha védve lenne."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
freaghill
őstag
válasz AssAssynn #46328 üzenetére
Szia,
ha vízkő ellen szeretnél védekezni, akkor ajánlott egy polifoszfát adagoló vásárlása és bekötése, netről rendelve én szállítással 4k alatt megúsztam, bekötése egyszerű, nem igényel szerelőt.
Így nem lesz olyan kemény a víz, jobban feloldódik a mosószer, kevésbé habosodik.
-
törölt tag
Sziasztok.
vezetékes gázkérdésem lenne. nyár lévén ritkán használjuk a gázégőket a tűzhelyen illetve a fürdőben lévő boyler is gyorsabban melegszik fel, mintsem elfogyasszuk a vízmennyiséget, így néha-néha mikor a mutató a pirosba ér ki szoktam kapcsolni a boylert és elzárom az előtte lévő csapot.
A visszakapcsolás kínkeserves, mert mihelyst nyitom a gázcsapot és kapcsolnám be - láng begyúlik - teljesen lezárja a gázfőkapcsolót....
van valakinek tippje, javaslata stb. miért teszi ezt és orvosolható-e valahogy, elkerülve a metódust: kimegyek a főcsapot megnyitni (biztonsági szelep összezár) míg párom benn begyújt....
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz E.Kaufmann #46330 üzenetére
Bekoból messze nincs annyi bontott, mint például az electrolux vagy a whirlpool csoport gépeiből, de azért, természetesen előfordul...
-
gabor9991
őstag
válasz E.Kaufmann #46330 üzenetére
Nálam az elmúlt pár év tapasztalata háztartási gepekkel:
Vettem indesit tűzhelyet, sz@ar volt, a sütőtérbe potyogott a szigetelőanyag amikor a sütő ajtaja nyitogatva volt kb. 2 hónapig ment a találgatás, hogy mi legyen végül->csere.
5 éves Samsung mosógép elektronika hibáját 9 hónapig jelentgettem a szerviznek mire elismerték, hogy nem tudják megjavitani->csere.
Samsung hűtő zajos kompresszor hibája 4 hónapig volt javítva, vizsgálgatva végül 4 hónap után elismerték, hogy sz@r->csere.
Ezt kicseréltem egy LG hűtőre ami gyári hibás, nem hűt rendesen a hűtő része ez a többihez képest aránylag gyorsan úgy 2 hét alatt el lesz intézve, ez is csere.Van egy beko mosogatógépem ez meg csak mosogat...mosogat...mosogat
-
Ispy
veterán
válasz gabor9991 #46338 üzenetére
Nekem 13 évet ment az Ariston mosogatógépem, amikor a szerelőnek elmondtam, mikor kijött megnézni, mert elromlott, csak pislogott nagyokat, mert ez a típus általában 5-6 év után kuka szokott lenni.
A mosogépünk whirlpool felültöltős, már vagy 16 éves, eddig kb. 40k kellett rákölteni, pár napja a lengéscsillapítők kaptak 2 extra csavart, most szépen, csendben mos. Szerelő azt mondta, hogy kb. mindegy mit veszel helyette, a mai gépek tele vannak érzékeny elektronikával, amik ugye kapják a meleget ezzerrel, ha ott megadja magát valami, akkor totálkár, nem nagyon vannak kivételek (szerinte)
Szóval én arra jutottam, hogy egy valami biztos: hogy semmi sem biztos .
-
gabor9991
őstag
Nagyjából én is ezt tapasztaltam, mindegy a gyártó, egy szemét az összes új háztartási gép, meg a támogatás is, talán az LG-nél volt a legjobb itt azonnal intéztek mindent az üzletben múlt, hogy nem tudták azonnal cserélni a hűtőt mert nem volt raktáron rendelni kellett.
A legnagyobb az a Husqvarna ügyfélszolgálata volt pár éve, a vadonatúj benzines fűnyíró házáról ami gyárilag Gardena csatlakozóval van szerelve hogy használat után könnyen el lehessen mosni, na erről a fém házról egy slaggal lemostam a festéket
Azt ajánlották kenjem le hammerite-tal -
freaghill
őstag
válasz Mauzes #46334 üzenetére
Akit érdekel a penészesedés, vízkő kérdés az szerintem olvassa el Csabroncka írását.
Fórumban visszakeresve évente szokta pl. Csabroncka cserélni.
-
Danex
addikt
Talán Whirlpool mosógép volt ami a 3 év gari után 2 hónappal meghalt az alaplap, szerelő mondta nem tudja javítani mert ki van nyomva mugyantával, rendelt egyet, de rossz verziót aztán inkább hagyta is.
Egyik elektronikus ismerős levakarta a mugyantat, kimérte és egy kis veszszabályzo adta meg magát , AliExpress minimum 5db-ot lehetett rendelni 2.4$ért...
-
Ispy
veterán
Nem az a baj, hogy nem lehet megcsinálni, hanem a szerelő óradíja 10k, na azt nem fogod kifizetni, hogy ő megkeresse a hibát, megrendelje neked aliról és még meg is csinálja (aliról meg a gyors cucc is 3-4 hét mire ideér).
Persze jó, ha vannak ilyen haverok a körben.
Ezért is tartom meg a kopott, régi, rozsdás tetejű whörpult, amig ki nem leheli a lelkét, mert 2 csavarral megcsinálja a szerelő a kikopott lengéscsillapítót 6k-ért.
Egyébként ez a szervíz kérdés csak nálunk kérdés, mert csórók vagyunk, egy német fizetésből 2 évente lecserélik gond nélkül, a régi meg mehet a szemétbe. Ezért is van fogyasztói társadalom, mert az emberke túl jól keresnek, egyszerűbb eladni az újat, mint javítgatni, szóval túl sokat keresünk (vagy a németek).
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
cooi11: Köszönöm. Milyen gyakran érdemes ezt a tisztító mosást elindítani? Van is rajta egy ilyen dobtisztító üzemmód.
freaghill: Köszönöm! Ezt akkor közvetlen csak a mosógép elé kell kötni? Továbbgondolva kicsit, a teljes rendszer, vagy ivóvíz vízkőtlenítéséhez is jó lehet ez a módszer?
tomtyi: Köszönöm. Azt, hogy "van elég vízlágyító" arra írod, hogy a mosóporokban? Nem értem, hogy miért megy sok vegyszer is vele, hiszen a mosáshoz is alapból azt használnál ettől függetlenül.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
freaghill
őstag
válasz AssAssynn #46347 üzenetére
"A vízadagoló cső elé kössünk poli-foszfát adagolót (beszerelése egyszerű, mert a vízadagoló cső méretével és menetemelkedésével megegyezik a csatlakozás és különösebb szerszámot nem igényel a felszerelése). A töltésénél oda kell figyelni és érdemes előtte vízzel átöblíteni, kimosni a kristályokat ugyanis az apró törmelék eltömheti a mosógép víz szelep szűrőit. "
A poli-foszfáttal kezelt víz ivásra nem alkalmas!
Amire még figyelj, hogy a tömítések benn legyenek, mert kellemetlen lehet ha jön a víz ott ahol nem kéne
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik