Hirdetés
- Eredetileg x86-os dizájnnak készült az NVIDIA Denver projekt
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- XPPen Artist Pro 24 (Gen 2) 4K rajztábla - nagy méret, nagy felbontás
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Modding és elektronikai kérdések
- Eredetileg x86-os dizájnnak készült az NVIDIA Denver projekt
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Jól értem, hogy erre előre vannak telepítve Nintendo, Playstation és egyéb játékok? Azt hogy? Nem illegális megoldás ez?
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Viktor77
titán
Emlékeim szerint nem 640x480-asok voltak a képcsöves tévék, hanem valami 512xXXX-esek.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Darth_Revan
veterán
Dehogynem, csak hát kínai cég és a kínai hatóságok is nagy ívben tesznek a szerzői jogra.
Annyira természetes, hogy úgy tűnik már tech oldalak is promozzák a jogsértő eszközöket, mert a jogtulajdonosok sem tudnak mit kezdeni vele. Kínai cégeket nem olyan könnyű perelni, ahol a bíróság is teszik az ilyen "apróságokra".
-
danielgalaxy
aktív tag
Egyébként sem érdemes azokat a kókányolt innen-onnan összeszedett, mindenféle nyelvű romokat rajta hagyni az sd kártyán, hanem jobb egy saját kollekciót összerakni.
Ezen felül kifejezetten erre a készülékre is léteznek már sokkal használhatóbb és csinosabb custom oprendszerek amiket nagyon könnyű felrakni a mellékelt sd kartyákra. Minimális utánajárás kell csak. -
DEJVID
őstag
Az alul lévő USB miért hátrány?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Ha ülsz, vagy fekszel, 99%, hogy az öledben fogod tartani/támasztani a konzolt (ha csak nem akarsz kargyakorlatokat végezni a levegőben tartva azt), na már most ha alul van az USB/jack, akkor azokat fogod lefele nyomni, így törve megfele a kábelt, és nem fog szépen ráfeküdni a pocakra a készülék... Ha felül volna, semmi ilyen probléma nem lenne, nyugodtan lehetne kényelmesen használni ÉS KÖZBEN tölteni.
-
Edge
veterán
Nagyon tetszik ez a retro konzol teszt vonal nálatok, köszi! Ezt is érdekes volt olvasni
Trimui Smart Pro tesztet terveztek majd? Nagyon jó ár/érték arányú masina 25-35k huf és ps1 + psp +dreamcast +N64 ig bezárólag mindent visz.
[ Szerkesztve ]
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Mivel forgalmazva van a Geekbuyingon (mely oldaltól az előző masinákat is kaptuk), így szerintem megoldható. Mindenesetre én személy szerint jobban szeretek olyan retró konzolokat tesztelni, amiknél a kijelző igazodik az emulálni kívánt játékok képarányához.
Tehát pl. az elmondásod alapján a Trimui Smart Pro egy belépő szintű retró handheldnek tűnik, ami így feltételezem, hogy többnyire csak a 4:3-mas érából fog játékokat emulálni, mégis 16:9-es kijelzője van. Mindenesetre a formavilág tetszetős, az árazás is, a dupla analógról nem is beszélve (de ez meg kérdés, hogy modernebb konzolok támogatása híján mennyire lenne kihasználva).
-
Edge
veterán
A kinézet a pspre hajaz sztem ezért is 16:9 mert a PSP gamék az a képarány. De a utubon látható tesztek alapján akkora a kijelző, hogy a 4:3as tartalmak is méretesek maradnak, az üres területet meg kitölti adott konzol kerettel vagy épp csak feketével beállítás kérdése és teljesen jó. Ami nagy előny még a kialakításnak a kétkezes fogás biztosan kényelmesebb, mint akár a cikk tárgyáé.
Rengeteg retro konzolos utubernek a kedvence. Viszont ha jól látom nem lehet tvre kötni, ebben mindenképpen jobb egy abernic, bár lehet vkinek ez nem gond. Sok retro kütyü van, lassan azt látom, hogy legalább két fajtát érdemes venni otthonra.Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
kapal
tag
Ezeknek a retro konzoloknak a képét ki lehet tenni külső megjelenítőre?
-
herion
tag
Trimui Smart Pro retrokonzolt használgatom már én is egy ideje. Nem rossz, de a kezelőket tényleg nagyon szokni kell, és a képarány is hiába 16:9 ha a legtöbb game úgyis 4:3-ban fut majd.
64GB-os változat, egy csomó előtelepített játékkal. Ha valakit érdekel itt [link] láthatja mire lehet számítani játékok terén ha a 64GB-os kártyával installált modellt venné.Who Let The Dogs Out?
-
zsirvezer
friss újonc
Ez a kód bizony nem jó
[kép][ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem kevésbé, mint az interneten elérhető nyílt forrásokból letölteni a rom fájlokat. Netes emulátorokból amúgy még böngészőből is játszható egy csomó játék.
Klasszikus értelemben egyébként nincs előtelepítve - 2 SD kártya foglalat van és egyikbe megy az emulátor (Retroarch nyílt), másikba a játékkártya. Ha utóbbi SD kártya nélkül rendeled akkor tuti nem rövidítesz meg senkit. Bár ha azzal is rendeled a fájlokat akkor is érdemes átmásolni egy márkásabb SD kártyára, mert azok a noname kínai kártyák amiket adnak hozzá gyakran válnak olvashatatlanná. -
.LnB
titán
Nem fáj ez nekem, sőt még el is gondolkodtam a vásárláson (nem magamnak). Csak először nem is értettem, hogy milyen játékokról van szó. El sem tudtam képzelni, hogy ilyen játékok vannak alapból a gépen, ha megveszed.
A Nintendo Switch szerinted amúgy mi? Kézikonzol.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
thomasa
senior tag
PS2 szintű játékok futtatására is van árban hasonló konzol?
-
Edge
veterán
Á, azok 80k+, itt az oldalon is van egy teszt az egyikről:anbernic_rg556_kezikonzol_teszt
-
gubacsino
aktív tag
Igen van ahol egyértelmű a jogtulaj kiléte. Azonban 20-30 netán 40 évvel ezelőtti játékoknál sokszor nem, hogy a fejlesztő csapat, de már a kiadó sem létezik.
Azért mert a Sony gépére jelent meg az adott játék még nem birtokolják azt.
Jó néhány játéknak nem, hogy jogtulaja, de sokszor a forráskódja sincs már meg.
A Jog érvényesítéséhez meg bizonyítani és pereskedni kell.
Szerintem a nagyok, a nintendo-n kívül felmérték hogy megítélésben többet veszítenek, mint nyernek anyagilag. És még a nagy N is csak preciziós célzott jogi lépéseket mer tenni. A "kicsik" meg egy kétes kimenetelű pert miért is vennének a nyakukba?
Kit perelnének amúgy?
Az Anbernic, RetroDroid, Ayn stb nem tesz ROM -okat a gépeikre. Azt minden esetben a kereskedő adja mint plusz szolgáltatást. Próbáltál már kínai kereskedőn pl garanciálisa javítást számonkérni? Szerintem sok kiadó, még ha látja is mi folyik, nem akar erre költeni... -
Berci77
tag
Nekem az RG35XX Plus van, direkt ezt a kialakítást választottam a lehető leginkább GB-szerű kialakítás miatt, nekem nem kellettek analóg irányítók. Szerintem amire kitalálták szinte tökéletes és filléres cucc. Kicsi kezem van, nekem kényelmes. Akinek nagyobb kell, annak biztosan jó lesz ez az új verzió is.
A mentési lehetőség miatt végig tudtam tolni egy csomó olyan GB játékot, amit gyerekkoromban nem sikerült. Hihetetlen élmény, bátran ajánlom. -
Findzs
addikt
Itt egy jó kis bemutató:
[link]Tetszik, hátha hoz a Jézuska a fa alá
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
gubacsino
aktív tag
Én úgy láttam a plusban van Wi-fi és Blue, a d-pad javítva lett, ahogy a hátsó gombok is (R1/R2 - L1/L2) Már nem egymás mögött vízszintesen vannak elhelyezve, hanem lapos ék alakban. Ergonómiai szempontból kényelmesebb így a készülék.
Az akkumulátor nagyobb kapacitású lett. És kapott a készülék egy elemtartó fedelet is. Tehát ha akkut cserélnél (ha kellene) már nem szükséges teljesen szétszedni a kütyüt.
A tesztekben HDMI mini-t javasolnak hozzá. Azonban a megjelenített kép, monitortól függően, akár nyújtott 16:9 -es is lehet. Az meg egy 4:3 as játéknál nem igazán szép látvány. -
Berci77
tag
Gubacsino jól összefoglalta közben. Nekem a GB-szerű kialakítás miatt a Plus tetszett meg, aki nagyobbat akar, vegye a RG40XXV-t, akinek a GBA SP kialakítás tetszik, az RGXXSP-t, de ár-érték arányban az analógok miatt szerintem RG35XXH a nyerő. Ebben a kategóriában szerintem jó ajánlatok. A simát és főleg több pénzért a 2024-es frissített kiadását nem ajánlanám.
Van egy csomó CFW rájuk, de én elvagyok stock-kal. -
cannibal
senior tag
Köszi szépen a választ srácok! Monitorra kirakva BT gamepaddel lehet lehet akkor nagyban is nyomni, ugye?
Megnéztem a RG40XXV-t az oldalukon 70 dolcsi lenne.Subtotal $54.31
Estimated taxes $14.66
Total USD $68.97 -
Corleone33
senior tag
Retroid Pocket 5 teszt lesz majd?
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
carl18
addikt
Kínából jön, ott nincs ez szigoruan véve.
+ Ilyen 30-40 éves játékok fejlesztői már rég tönkre mentek, van néhány "Geek" aki még ilyen játékokon nött fel.
Aki otthon akarja játszani tudja emulálni, pár óra nosztalgiára az is elég. Ez a portable handheld konzol akkor jó ha valaki sokat utazik, kell egy kompakt játék konzol amit bármikor elő lehet venni.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Edge
veterán
Annyira nem értek ezzel egyet, sztem nem feltétlen utazáshoz való, nem az a cél közönség aki sokat utazik, pláne a mai világban amikor homeoffice a trend kevesen utaznak már sokat. A mondatod második felével értek egyet inkább, vagyis azért jó a handheld retro cucc mert felkapod nyomogatod kanapéba/fotelbe besüppedve, nem kell TV-n vagy PC-n tolni az emukat, minek, sokkal rugalmasabb így és megvan a maga feelingje.
Mindeközben beszereztem egy trimui smart pro-t, crossmix OS-el, rengeteg emut tud, baromijó, végre kiviszem a krakout-ot, wizard of wor-t, god of war-t, a sok kirby-t, zeldat, mariot áhh több ezernyi romot feltoltam egy 400gb-os sd kártyára.
Jók ezek a handheld retro konzolok.[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Igen, nekem is tetszenek. Azért sok előnye van, egyik ha áram szünet lenne ez akkuról akkor is működik!
Más felől energia hatékony az ARM CPU miatt!
Én is mikor felnőttem 11 évesen volt PS1 és nagyot lestem milyen jó játékok vannak rajta. Most meg PS1 PS2 egy hordozható kézi konzolon lazán játszható emulálva.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
gubacsino
aktív tag
Nekem is elsősorban kanapé konzol a lesz kütyü (ha végre megérkezik)
Nálam még szempont volt hogy a mobilt amennyire lehet mentesítsem a játéktól.
Pár éve elindultam a ROG 5 el egy amolyan AIO irányba. De nem adja. Persze pár éve még volt egy nagy reményű Stadia, pár éve reménykedtünk hogy majd a Diablo
elhozza a tripla A játékok korát androidra is... Nem így lett.
Engem a mobil játéknál nagy zavartak a felugró üzenetek, hogy annak az eszköznek az akkuját merítem ahol elér a család, a barátok és persze munkatársak na meg a főnök.
A telefon tárhelye folyton 95-98% on volt a sok ROM miatt. Folyamatosan mentenem kellet a fotókat videókat hogy maradjon némi tárhelyem. hiába vettem a telefonhoz gamepad- ot, több félét is, az nem olyan volt. Hasonlított, de az érzés elmaradt. Nem ugyan az volt mint 3ds, switch, vagy bármely másik hanheld konzol köztük akár egy ilyen is.
Igen koromnál fogva bámulttal tölt el, hogy azok a játékok amiket TV-n játszottam fiatalon most több másik társával elfér a két tenyeremben. Nagyszerű az Oddworld, Crash, GT 1-2, Tekken-t, Dark Cloud, Tenchu-t utobbit (már magyar felirattal ) újraélni,
És ha már itt tartunk, pl PSP -re a FF Tatics, na meg a Monster Hunter 3rd is magyarítva lett ahogy a FF VI snes re, és még sorolhatnám, érdemes rákeresni.
[link] és [link]
Azt mondom én is, ha mostantól csak a retroval tölteném a szabadidőmet már nem tudnék unatkozni.
-
FearFmRadio
tag
Ps3 emulated kézi hordozható verzio esetleg létezik?
-
gubacsino
aktív tag
válasz FearFmRadio #40 üzenetére
Na ná hogy létezik, azonban az már SteamDeck sőt inkább Asus ROG Ally, kategória.
Xbox 360/PS3 emuhoz, ami már a hetedik konzol genhez tartoznak, ezek a "kinai vasak" kevesek. Itt be "kell" érni még a 5. generációval (Saturn,PSX,N64) Azonban ár érték arányban ez is fantasztikus![ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
9 éves lánygyerek örülne egy ilyennek?
Van hasonló árú de jobb kézikonzol?Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
carl18
addikt
Van 2 évvel idősebb unokahugom de eddig nem igazán láttam érdeklődést a retro konzolok felé.
A Howard Legacy viszont tetszett neki, ez a konzol inkább nekünk idősebb generációnak való.
Retro emulácio tenyér méretbe.
Akik ilyen 1985-2000 közötti emulációra tökéletes.
Gran Turismo 2,Tekken 3 és társai.Mai fiataloknál okostelefon és a közösségi média tarol. nekik szerintem az újabb játékok tetszenek.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
gubacsino
aktív tag
Jelenleg, ízlésektől függően, ez eléggé kimaxolja ezt az árkategóriát. Én is úgy gondolom, hogy hiányozna neki a tapi képernyő. Bár régebben is volt lányoknak szánt játék, Bartz vagy valamelyik Sims- el is lehetne próbálkozni, Sőt! A Port Master nevű app képes jó néhány Pc játékot is futtatni. Nem nagy dolgokra kell itt gondolni, de pl Stardew Valley működésre bírható. De az irányításnál bármely retro játék elvérezne.
Sz'tem, egy 8'-as tabletnak jobban örülne ma egy kisiskolás.
-
lócitrom
őstag
"A belépőkategóriás retró konzolok piacán az RG40XXV kétségtelenül a legjobb készülék, amit eddig teszteltünk..."
örülök, hogy vannak végre ilyen tesztek, de azért ezt három(?) teszt után kihangsúlyozni elég bátor és korai is egyben.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
gubacsino
aktív tag
Mivel emulátorról beszélünk nyilván árnyaltabb a kép. Gyanítom erősen játékfüggő h mi az ami játszható kategória. És a videóban a srác (Retro Tech Dad) ezt említi is! Sőt tippeket ad az egyedi beállításokhoz. pl A sony "görög istenes" játékában grafikai hibákról beszél, ami jól látható is. Na meg 30 fps és 720p ről. Persze amikor csak belepörgettem nekem is az a kép jött le, hogy ez már olyan mint a SNES -emu. Végignézve, nem olyan, attól még valóban mesze van.
Olyannyira, hogy egy játék az adott builden teljesített jól. Az újabb PCSX3 meg hazavágta. De van olyan ahol erősen ajánlott a gém frissítését is felrakni. Tehát a PS3 emu már merőben más világ. Ez nem pnp, itt próbálkozni és utána kell járni ha valami nem akarja az igazságot.
Aki emulátorozni szokott, az tudja hogy ez ilyen. És szép lassan évek alatt csiszolódik szinte játékonként egy-egy emu, mire eljut az elfogadható szintre. Idővel hozzánő a Hardware és optimalizálják Software-t. És még akkor is szokott maradni néhány játék, ami nem úgy működik.
Tehát "csak" várni kell "kicsit" És Akkor majd talán a ROG Ally 2 lesz az a hanheld amin még jobban futnak a PS3 ROM-ok.
Amúgy meg nem az volta a témaindító kérdés, hogy működik -e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One S 1TB
- Sony WH-1000XM3 aktív zajszűrős bluetooth fejhallgató
- Dell G15 5530: Az új erőmű a kezedben! 32 GB változat
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- Lenovo Thinkpad T470 / I5 7300U / 8GB Ram / 250 GB SSD / 2-3 órás akku / Világító bill. / Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest