Hirdetés
- nVidia GeForce GTX 1080 Ti / Titan X (GP102)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
incipio #30844 üzenetére
A linkelt cikket olvasd el figyelmesebben!
Nem arról szól, hogy nincs a hangjuk között különbség, hanem azt igyekszik cáfolni, hogy az egyik közép és magastartományra, a másik mélyekre jó.
Az más kérdés, hogy nekem is csípi a szememet néhány megállapítása.
A helyesírása szintén.(#30851) robi0604
Igen, felébe-kétharmadába kerül. De az Arcam AVR500 is lemossa az említett Onkyókat. -
Peak
addikt
válasz
incipio #30847 üzenetére
Nekem a sötétbarnák
)))
Hát ugye van a konnnyektorba' egy fázis meg egy föld. A villásdugót meg értelem szerűen 2 féle képp tudod bedugni. És ugyebár állítólag nem mindegy, hogy mely irányban folyik az áram. Na pl. ilyenek.Hozzátenném, hogy ez nem a "mi" szintünkön fontos... hanem a 20millás audiophile erősítőknél...
Bár... majd a kollegák kijavítanak, hogy ha mégis fontos a kis 150.000es HM erősítőknél is...
-
Peak
addikt
válasz
incipio #30844 üzenetére
Nekem, mint laikusnak ez az irás borzasztóan sekélyesnek tűnik, egy picit hiteltelen, mert kizár egy csomó olyan dolgot, amit pl. elektronikai műszerésztől hallottam, mint pl. hogy miként dugod be a konnektorba az erősítőt, másképp működik az elektronika, ergo más lesz a hang. (az más kérdés, hogy nem mindenki hallja meg)
-
nyunyu
félisten
válasz
incipio #30625 üzenetére
A lényeg : 7.1-es erősítőhöz vásárolnék 5.1-es hangrendszert (mert sikeresen meggyőztetek erről
), s majd a későbbiekben vennék hozzá +2 surround-ot ( ha lesz pénzem ill. + helyem ) Így lehetséges ugye?
Miert ne lehetne?
Barmelyik erositonek beallithato, hogy melyik kimenetein van hangfal, ennek megfeleloen dobja szet a sokpontegyes forras anyagot.
Nalam pl. helyhiany miatt 4.0 van csak kiepitve, megis szol minden sav, ha rabokok Windowsban a 7.1 kimenet tesztjere.
(center+sub az elso ketton, back surround meg a rendes surroundokon) -
Warter
addikt
-
Vidala
senior tag
válasz
incipio #30518 üzenetére
Tényleg nem csak neked, hanem úgy általánosságban véve elegendő az 5.1
Még annak is feladat a megfelelő elhelyezése, ráadásul arányaiban igen kevés a 6.1 v. 7.1-es film.
Megfelelő komponensekből építve sem minőségben, sem hangerőben nem fogsz emiatt hiányt szenvedni, tehát a plusz két sourround doboz árát inkább a minőség emelésére fordítsd. -
Thuglife
senior tag
válasz
incipio #30514 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasnál a fórumban, láthatnád, hogy szinte mindenki 5.1-es rendszert épít ki. Ugyanabból az összegből jobb minőségben tudsz 5.1-et összehozni, mint 7.1-et! A másik, hogy nagy térrel kell h rendelkezz még a hallgatói pozició mögött is (1,5-2m). Tehát én spec lebeszélnélek a 7.1ről!
-
robi0604
őstag
válasz
incipio #30509 üzenetére
Ne haragudj, de a kérdésedet nem értem.
Annak kell döntenie, hogy van e a 7.1-re szükséged, ki tudod e építeni és van e megfelelő forrásod, ami igényli.
Az első hozzászólás elolvasása után talán egy kicsit képbe kerülsz a témában, de a fórumban keresgélve is sok értékes információra tehetsz szert.
-
nebulo5
senior tag
válasz
incipio #29849 üzenetére
Ez a kábel "mizéria" igencsak körmönfont dolog. Ha megfelelő minőségű a hangforrás (főként az audió forrása), és az erősítő sem éppen csak belépő szintű (nem tesz a hanghoz színt) és a "hangfalak" is kellő hozzáértéssel vannak megválasztva az erősítőhöz (ellenállás, érzékenység, illetve a hangsugárzókhoz elegendő az erősítő csillapítási faktora), akkor egy silányabb minőségű kábel rengeteg apró részletet képes "elrejteni". Nem képes mindent, a zene teljességét összetevő hangot közölni a hangsugárzókkal.
Persze, ha a fenti kritériumok egyike (vagy akár több komponense is) gyenge vagy rossz, akkor jól jöhet a silány kábel (ilyenkor erénnyé váló) részletet elrejtő hibája. -
Dorian
félisten
válasz
incipio #29565 üzenetére
A helyedben én H/K 255-öt vennék, ha használt tényleg nem jöhet szóba.
Ahogy Sanci már írta, a hangfalakra írt teljesítményeket nem igazán kell figyelembe venni. majd ha aktuális lesz a hangfalszett vásárlásod, és meglesz az erősítő, részletesebben is beszélhetünk róla.
-
törölt tag
válasz
incipio #29565 üzenetére
Denon,1611,1911Onkyo 508,608,vagy Pioneer 820,920vagy más gyártók alsóközép/ közép kat. ajánlható, zeneileg inkább sztereóval járnál jobban főleg ha igényesebb az izlésed.
Itt a legtöbbnél nem kell ilyen teljesitmény határokat nagyon figyelembe venned,mert az IEC szerint mérnek ami jóval felette van a normál használattal átlagosan elérhető terhelésnek.. A névlegest(RMS) nézd és ha eléri akkor már oké.Jobban számit az ár arány ami erősitő:5.0 hangfal =1:2. -
Dorian
félisten
válasz
incipio #29556 üzenetére
Ez világos. Csak azt akartam elkerülni, hogy most veszel 200-ért egy tök jó erősítőt, és később hozzá egy 90ezres 5.0-t - merthogy arra van pénz - mert akkor az erősítőt félig sem használod ki, így a fele kidobott pénz. Egy jobb erősítőtől is jobb hangot kapsz persze, de egységnyi plusz pénz a hangfalakra jobban megéri.
-
incipio
csendes tag
válasz
incipio #29554 üzenetére
Mondjuk, azt tudom, őrültség volna PC-t így összerakni alkatrészenként (először alaplap, majd valamikor videókari, később proci, stb...), mivel azok már nem volnának kompatibilisek egymással. Házimozi esetében szerintem nincs ilyen gond.
Szerk. : Dorian! Így összerakva össz. lehet, hogy meglesz a fél milla...
De nekem nem mindegy, hogy hirtelen, vagy szép apródonként adok ki ekkora összeget.
-
Dorian
félisten
válasz
incipio #29554 üzenetére
Hát akkor csak általánosságokat tudok mondani, mert kategórián belül elég kiegyenlített a mezőny, ráadásul szubjektíven: Denon 1911 ha komolyzene, jazz hangsúlyos, H/K 255 ha rockzene és a külső, Onkyo 608 ha a filmek. Marantz 1601-ről Kimit kéne kérdezni, ha jól emlékszem ő vett ilyent nemrég. De természetesen ezek árnyalatnyi különbségek, mindegyik jól teljesít minden téren.
Kompatibilitási gond természetesen nincs, de fontos, hogy arányos legyen a rendszer, valamint a hangdobozoknak is megvan a maguk karaktere, valamelyik erősítővel jobb az összhang, valamelyikkel kevésbé. pl az tuti, hogy a Dalik jobban szeretik a Denont, mint a Marantzot. ja én ne feledd, hogy az 5.0 nemcsak azonos márkából, hanem azonos szériából kell legyen. Tehát azt legjobb egyben megvenni. Sub lehet más, az inkább az igényszinttől és a helyiség méretétől függ.
-
Dorian
félisten
válasz
incipio #29550 üzenetére
Első körben tudni kéne, mekkora összeget szánsz az egész projektre (nem csak erősítő, 5.1 és valamilyen lejátszó, kábelek is). Sokan elkövetik pl. azt a hibát, hogy erősítőre többet költenek, mint hangfalakra, pedig fordítva kéne. Az erősítő árának kb. a kétszeresét ajánlott 5.-ra költeni ehhez jön még a sub, amiből olyan 80 körül lehet egész jót venni. Tehát akkor érdemes 200-ért erősítőt venni, ha az egészre van úgy 500e Ft, egyébként inkább kisebbet kell venni és a fennmaradó részt inkább hangfalakra költeni.
Használtak közt érdemes körülnézni, félárnál olcsóbban is be tudsz vásárolni. (Pl az én Denon 2809-em újonnan 330e volt, én 130-ért vettem "dobozos" állapotban.) Ha tudjuk az egészre szánt összeget, a szoba méretét, a film / zene arányát, stílusát, már pontosabban tudunk segíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Autós topik
- LEGO klub
- nVidia GeForce GTX 1080 Ti / Titan X (GP102)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Minecraft
- Subaru topik
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest