Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fractal Design Focus G Mini ház - minimalista apróság
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #15069 üzenetére
Régóta ismerem a Székesfehérvári céget, szerintem teljesen korrektek és értik a dolgukat. Nálam az erősen ajánlottak közé tartoznak.
(#15088) Dorian
A DPL II Music kevésbé használja a centert, inkább a frontokra helyezi a hangsúlyt. Koncertfilmekhez egész jó, de nekem is jobban tetszik a sztereó.(#15085) Sanci38
A 6 channel inputhoz a lejátszó által dekódolt, analóg jel szükséges. Van olyanja? -
BBéci
legenda
válasz
Pulsar #15059 üzenetére
Mit nevezel rendes 5.1-nek?
Mit ír ki az erősítőd, beérkező jelformátumként?
Sanci egy szóval sem mondta, hogy a tévéd HDMI-n adja ki a hangot.
A tévék többnyire a HDMI-n kapott hangot csak sztereóban juttatják optikai kimenetükre.
Amennyiben a tiéd is úgy viselkedik, nem hallhatsz rendes 5.1 hangot, csak Pro Logicot.(#15062) Sanci38
Sokáig fogalmaztam, közben CSI-t nézek, ezért megelőztél.
Pár napja visszavittem az Arcamot, várom a 4811-et. -
-
BBéci
legenda
Lásd Ricsik válaszát!
A két kábel közül legalább a drágábbiknak van neve, még ha nem is cseng túl jól.
Igazából egyik sem képvisel minőséget, egy darab drót mindkettő, ami nem azt jelenti, hogy számodra ezeknél feltétlenül jobb kellene.
Én már eljutottam odáig, hogy ha venni akarok valamit, azt hazaviszem, kipróbálom, utána döntök. 2-3-4000 forintos madzagok esetében tök mindegy, melyiket választod. Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
hdcsaba87 #15040 üzenetére
Az első hozzászólásban és még jónéhányban leírtuk, hogy a hangdobozoknak ugyanabból a családból KELL származniuk az egységes hangkép megteremtése, kialakítása érdekében!!!
Jól hallottad, a mélytartományban van köztük különbség. A C7 16 centis, a C5 13 centis hangszórókkal rendelkezik és a dobozméret sem egyforma. Milyen egyéb eltérésre számítottál?
-
BBéci
legenda
Ez óriási tévedés!
Egyrészt nem az összes műsor, film sztereó, másrészt egyes adók csak monóban sugároznak. Erre példa nálam a Viasat3.
10 éve használok digitális bemenetes, dekóderes erősítőket, van némi tapasztalatom.
Miért nem optikain viszed az erősítőbe a hangot? Nincs rá lehetőség? -
BBéci
legenda
Ez a csúcskategória: [link]
(#15035) Teng
Értem!
Jó lesz az a kábel, csak kicsit kötözködtem. -
BBéci
legenda
A HDMI-t még értem, de a digitális koaxot kevésbé, illetve közben megérkezett a magyarázat.
Ízlés dolga, én biztosan nem vezetékezném keresztül a lakást, inkább médialejátszót kötnék a házimozi rendszerhez.(#15033) Teng
Ha 1 méteres lenne az a kábel ugyanennyi pénzért, akkor lehetne jó minőségűnek nevezni.
Szerintem.[link]
Még az audio megjelölés is rajta van.
HDMI kimenetes egységet kellene a számítógépedbe tenni! -
BBéci
legenda
Szerintem meg teljesen el fog tűnni. Jelenleg egyetlen előnye, hogy nagyobb távolságokra, 20-30 méterre is használható, de az ethernet/UTP ki fogja szorítani erről a területről is.
Jól gondolom Dabadab kartárs?(#15011) Pulsar
Inkább dts, mint Dolby Digital, ha választani lehet. A neten elérhető mkv filmek többségén úgyis az van.
A Kenwoodod cseréjét indokoltnak látom, az említett Denonnal is jobb hangzásod lenne, de az eggyel nagyobbakat is érdemes nézegetni. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #15001 üzenetére
Már írtam erről, engem is régóta foglalkoztat a frontok sztereó erősítővel való meghajtása.
Mivel rendszeresen kapok mindenféle - sajátjaimnál drágább és jobb - készülékeket, ezért nem valósítottam meg.
Az AV receiver front pre outjait kell összekötni a sztereó erősítő tetszés szerinti bemenetével. A CD-játszót a számára dedikált RCA aljzatra kötöd, a frontok hangszórókábeleit a helyükre és kész.
Zenehallgatáshoz csak a kétcsatornás erősítőt kapcsolod be, mozizáshoz az AV-t is. Egyetlen probléma a hangerőszintek összehangolása, amihez kell egy kis gyakorlat, no meg műszer sem árt. -
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #14973 üzenetére
Csak egy tippet adok, felejtsd el a kettős kábelezést!
Már sokszor kitárgyaltuk az okát.Meghallgattad-e a kinézett rendszert és van-e összehasonlítási alapod?
Azt fel sem merül bennem, hogy csak a neten, képen láttad őket.(#14974) hdcsaba87
Az legalább kiderült, hogy jól volt/van bekötve. -
-
BBéci
legenda
válasz
krilinn #14733 üzenetére
A leírt jelenség tipikusan a teljesítménye határán dolgozó erősítőkre jellemző. Amikor kezd elfogyni a tápegység által biztosított "kakaó" szétesik a hangkép. Az Onkyo 608-ról nem gondoltam volna, hogy ez jellemző, de ezek szerint mégis előfordul. Mondjuk 130000 forintért nem lehetnek túl nagy elvárásaink.
Az is igaz, hogy a 890-esek hatalmas, sokhangszórós dobozok, igénylik a teljesítményt.
A center és a szubládák típusát mért nem írtad le???(#14732) zozy84
Nézz körül, mit lehet kapni a megadott összegért!? -
BBéci
legenda
válasz
tony70 #14734 üzenetére
Sajnos léteznek ilyen vis maiornak nevezhető helyzetek. A Concept 8 középsugárzója ugyanaz, mint a centeré, ahhoz passzol igazán. A Dalinál mindegyik sorozatban csak egy centert kínálnak, ami nem tragédia, véleményem szerint hibás koncepció, spórolás következménye. Akkor lenne elfogadható, ha mindegyik állódoboznak lenne 13-as középsugárzója, de az összes sorozatban található egy kakukktojás.
Ettől még kiváló rendszereket lehet belőlük összeállítani. -
-
BBéci
legenda
Szerintetek egy 30e forint körüli médialejátszó képe lehet olyan jó, mint egy HTPC, amiben ilyen, vagy esetleg még komolyabb videókártya dolgozik?
Mondjuk 3 méteres vásznon szemlélve. -
BBéci
legenda
válasz
madgie #14671 üzenetére
"nem mindenki hallja/látja/érzi a különbséget, vagy csak egyszerűen nincs rá szüksége."
Akinek nincs szüksége jobb rendszerre, az nem jön a házimozi erősítős topikba. Aki viszont itt tesz fel kérdést, annak nyugodtan fel lehet nyitni a szemeit.
Nyilván nem megyek a géniusz topikba fikázni, semmi értelme nem lenne, hagyom őket dagonyázni a finom, meleg sárban.
Honnan tudhatjuk, hogy hallja-e valaki a különbséget, amikor az illető még sosem volt tisztességes házimozi közelében sem? -
BBéci
legenda
Amíg csak Trabantra lett volna pénzem, BKV-val jártam.
Ha csak 30000 forintom van, nem veszek házimozinak csúfolt cuccot, mert tisztában vagyok azzal, hogy szart sem kapok érte. Egy 10 éves gyereknek, számítógép köré a 3x3 méteres szobácskájában talán szól valahogy, úgyis MP3-on edződött a hallása. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #14642 üzenetére
Rengeteg kiváló hangminőségű zárt felépítésű hangdoboz létezik. A Vardusokat hagyjuk, mert belépő osztályúak és amennyibe kerülnek, abból nem nagyon lehet jobbat összerakni. Kicsivel szebb hangúakat azért igen. Számomra fontos a színezetlenség, a részletezőképesség, a pontos leképzés, térábrázolás és még sorolhatnám. Az sajnos sokba kerül.
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14638 üzenetére
Hol hallottad ezt a marhaságot???
A HDMI mindent átvisz, még olyat is, amit az optikai nem.
Mindig a legrövidebb út a legjobb, de nyugodtan keresztülviheted a képjelet is az erősítőn. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14635 üzenetére
Az első kettő jó, a harmadik nem.
De!
Nem kell ahhoz 1.4, hogy a hangot HDMI-n vidd az erősítőbe. Eszement ötlet külön optikait bekötni, amikor egy madzag jó mindenre! -
BBéci
legenda
válasz
pontyos #14621 üzenetére
Számonra az Onkyo jelenlegi csúcs előfok/végfok párosa addig tűnt részletezőnek, amíg át nem kapcsoltunk egy náluk olcsóbb Emotiva cuccra.
Ár/érték arányát tekintve rendben van az 508-as, de a felbontóképességének mértéke csak viszonylagos. Nem beszélve a Vardusokról. SZVSZ. -
BBéci
legenda
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest