Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fractal Design Focus G Mini ház - minimalista apróság
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Festina86 #15806 üzenetére
Az állványok frontsugárzókhoz készülnek, nem surround dobozokhoz, azért akkorák.
Túl magasra nem is készíthetik őket, mert jelentős mértékben csökkenne a stabilitásuk.
Valami szekrénykére, polcra, virágtartóra helyezd a JBL-eket!(#15807) ricsik
Nem javítja, inkább rontja, mint bármi, amit a jel útjába illesztesz. Legjobb az egyenes út, a közvetlen összeköttetés.(#15805) puskas_z
Szerintem kaptál néhány használható tanácsot. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15785 üzenetére
A hangdobozok bejáratása nem ördöngösség, sokkal egyszerűbb, mint egy plazmatévé esetében. Ha gyorsítani akarod a folyamatot, fordítsd egymással szembe a dobozokat, legyenek egymáshoz olyan közel, amennyire lehetséges. Az egyik vezetékeit kösd ellenfázisba! Ha rendelkezel teszt CD-vel, akkor azzal, de folyamatosan zenét sugárzó rádióadó is megteszi, menjen folyamatosan, cirka negyed hangerőn, vagy még halkabban, hogy ne legyen zavaró. Párszáz óra után sokat javul a hangjuk.
-
BBéci
legenda
Kiegészítve az előzőt: drámai különbségnek nem szabadna lennie a két készülék sztereó hangja között. Szerintem a HK AVR760 és a Denon PMA-1510AE megközelítőleg azonos szinten kell zenéljen. Ergo, nincs sok értelme beiktatni ezt a kétcsatornás gépet, pláne az eltérő hangkarakter miatt.
De ha a tisztességes, szakszerű összehasonlítás során mást hallasz, akkor nincs és nem is lehet ellenvetésem. -
BBéci
legenda
válasz
Festina86 #15760 üzenetére
Az ES80-as frontokhoz nem is lehetne jobb háttérsugárzókat találni a 30-asoknál, viszont az elhelyezésüket a THX ajánlás szerint javaslom, fülmagasságnál 60-80 centivel följebb.Ez állvánnyal nehezen megoldható.
A centert ne tedd a frontok vonalánál hátrább, szerintem amúgy sem lenne jó falhoz közel elhelyezni.
Mélyládát is tegyél a rendszerbe, anélkül félkarú óriás lenne! -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #15704 üzenetére
Azt terveztem, hogy előbb végigolvasom a lemaradásomat, de erre azonnal reagálnom kell.
Az összehasonlításod semmire sem jó, legfeljebb saját magad és a többiek félrevezetésére, összezavarására!
Amennyiben az erősítőid zenei képességeit akarod összehasonlítani, mindkettőhöz közvetlenül csatlakoztasd a lejátszót és a hangdobozokat is! A HK-t sztereóra állítsd! -
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #15575 üzenetére
A nagy, csupasz falfelületek agyonvágják a hangzást, ezért bármi, ami megtöri, csak hasznos lehet. A könyvespolcot gyakran ajánlgatják, részben ezért készíttettem a sajátomat. Emailben küldök róla képet, ha érdekel. 2000 könyv fér el rajta, egyelőre csak 1200 darabbal rendelkezem - 13 évvel ezelőtt zsákszámra ajándékoztam egy szeretetszolgálatnak, mert nem tudtam hová tenni.
Azért így is brutálisan javította az akusztikát.
Viszont le kellett mondanom a dipól háttérsugárzókról.
Lehet kapni spéci akusztikai paneleket, amikből tenni kell a hangdobozok mögötti sarkokba is! -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #15591 üzenetére
Totál gáz, valami nagyon el van ott baszarintva!
Mindenképpen bíráld felül, de előtte próbáld meg máshová tenni a mikrofont és indíts új mérést!
Nem emlékszem, milyen hangdobozaid vannak, de még a bögreszettek "frontjai" is lejjebb mennek 200 hertznél.
80-nál magasabbra ne engedd a vágást!!!(#15590) Vikthor
A PS3 képe rendben van, inkább a hangjával nem voltam elégedett. Hozzáteszem, hogy Meridian hangrendszeren próbálgattam, az valamivel komolyabb jelforrást igényel.
Szerintem passzol a Te készülékeidhez. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #15546 üzenetére
Az Onkyo/Jamo összefüggést szerintem a közös hazai forgalmazó miatt találták ki.
A HK és a JBL között sincs szoros együttműködés. Még annyi sincs, mint a Seat és a Skoda között. Egy nagy konzorcium beolvasztotta őket, de teljesen függetlenül,önállóan működnek.
Ezzel az erővel a Beckerhez és az AKG-hoz is lehetne köze a JBL-nek.
Az is lehet, hogy tévedek.(#15548) Termi16
Annak a jellegnek a felismerésére én nem vállalkoznék. Ha Te képes vagy rá, akkor lesz számodra ajánlatom. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15534 üzenetére
Már sokszor leírtuk, hogy a belépő osztályú erősítők hangja között annyira csekély a különbség, hogy vakteszten csaknem lehetetlen lenne megkülönböztetni őket.
Ez az ismert és elismert gyártók termékeire vonatkozik.
Zenére sztereó erősítőt vegyél, 80000 forintért már középkategóriás használtat kaphatsz, ami újonnan a duplájánál is többe került.
Vagy akár 200-250000 forintos, használt, 4-6 éves AV rádióerősítőt. A enyém 8 éves és ugyanolyan jól szól, mint a mostani új, hasonló kategóriájúak. Számos készülékhez hasonlítottam, amik teszten voltak nálam. Eladni az eredeti árának ötödéért is nehéz lenne. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15532 üzenetére
Amit hangszínszabályzónak nevezel, az 100 és 10000 hertzen történő kiemelés illetve csökkentés, felfogható kétsávos, grafikus ekvalizátornak. Az esetek 1 %-ában hasznos, a többi esetben kifejezetten káros és kerülendő a használatuk. 10-12 éves hülyegyerekeknek való játékszer. Becsapod vele magad és a büdös életben nem fogod tudni, milyen a lineáris frekvenciamenet, a tiszta valósághű hangzás.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15527 üzenetére
Megette a fene, ha hangszínt, vagy bármit kell állítgatni!
Még soha nem nyúltam efféle módszerekhez.
Miért fontosabb a garanciapapír, mint a jó hangzás??? -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15524 üzenetére
A belépő osztályú AV erősítők nem remekelnek zenei téren, ez alól a Denon sem kivétel.
A 1311-essel még nem találkoztam, de az elődje valahogy nem mutatta a megszokott "denonos" jelleget.
Ha nem fontos a HDMI bemenet, inkább eggyel, kettővel magasabb sorozatszámúakat keresnék, még ha idősebbek is az említetteknél.
Gábor linkelt nemrég egy Denon 3805-öst, ami kategóriájának egyik legjobbja volt, ha nem lenne erősítőm, azonnal lecsaptam volna rá.(#15525) nyurga82
Azt nem szokták rátenni, inkább a rádióállomás telefonszámát, üdvözlő szöveget, időjárásjelentést. -
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #15510 üzenetére
Néhány éves CD-játszót meg szabad venni, őskövületről lebeszélnélek.
Egyik kedvenceim a Focal, leánykori nevükön JM.Lab dobozok. Ha kicsit szerencsésebb és türelmesebb vagyok, akkor most Electra szettem lehetne. Amikor megjelent a Beryliumos széria, Németországban féláron adták a kifutó modelleket. 1 millából (4000 euróból) megállt volna 926-os frontokkal [link] 906-os [link] hátterekkel, hozzájuk illő centerrel, szub nélkül.Ahogy a hirdetéseket nézem, elképesztő olcsón lehet hozzájutni a használt cuccokhoz.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #15509 üzenetére
Némelyik egész jó, például a Dali Ikon, amit linkeltél.
Miért nem jó, hogy melletted, oldalt vannak a hangszórók? Pontosan hogyan képzeled a mögéd helyezést?
A THX ajánlást tartom a legjobbnak, méghozzá dipól sugárzókkal, de azok nem mindenhol - nálam sem - helyezhetők el, mert a hallgatói pozíciómat könyvespolc-rendszer veszi körül. A dipóloknak visszaverő felületre van szükségük (nem feltétlenül csupasz falakra, az a lehető legrosszabb) ám a könyvek nem nevezhetők annak.
Részben a füleidre, részben egymás felé irányított, oldalt, de 30-50 centivel hátrébb elhelyezett direktsugárzók kiváló térhatást rajzolnak a hátad mögé is. -
BBéci
legenda
Az előző kérdésem kicsit kötekedős volt, gondoltam, hogy nem cipeltél haza egy kisteherautónyi mélynyomót, mint én, amikor még vállaltam csoportteszteket.
Az a lényeg, hogy nem tudhatod, miként alakulna a rendszered hangzása egy másik, komolyabb mélyládával. Én is megdöbbentem, amikor a mostani Velodyne SPL 1200 Ultrát beiktattam, akkorát dobott az összképen, mintha az egész rendszert kicseréltem volna.
Pedig korábban volt nálam SPL12R, CHT Q, DD15, szinte az egész paletta.
Az, hogy az önbemérő hány decibelt vesz le a szintekből,. az abszolút semmit nem jelent!
Viszont nagyot hibáztál, amikor nem állítottad a hangerőszabályzót maximumra. A frekvenciaváltót szintén a legmagasabbra kell tekerni!
Passzív szubcsőhöz ne hasonlíts semmit, nincs értelme, egy rakás kula csaknem az összes.
Az, hogy a frontsugárzók milyen mélyre mennek, megintcsak lényegtelen, mozizáshoz mélyládára mindenképpen szükség van!A tévé közepe legyen szemmagasságban!
Kettős kábelezés
Az egyik frontot kösd be a két madzaggal, állítsd az erősítőt ötcsatornás sztereóra, és fülelj. Aztán csak egy kábellel, majd megint kettővel. Amelyiket jobbnak hallod, annál maradj!
Természetesen a többi vezetéket ki kell húzgálnod az erősítőből. -
BBéci
legenda
Erősítő oldalra banánt a másik végére hajlított villást, vagy oldalról bedugós banánt javaslok.
#15452) ricsik
Nyilván nagyon kevesen költenek 20-40 M forintot házimozira, aki megtehetné, azt nem biztos, hogy ilyen szinten érdekli a téma. Szerencsére akad pár megszállott és áldom a sorsomat, amiért van lehetőségem meghallgatni némelyiket. Nem mindenki enged be újságírót a házába. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15445 üzenetére
Már említettem itt a topikban azt a 7.2 rendszert, ami az általam eddig hallottak legjobbjai közé sorolok. 4 db, egyenként 80 kilós, 1 m magas Meridian DSP5200-as adta az effekteket.
Frontok DSP7200, center szintén, plusz 2 db Velodyne DD15. A jobb térhatás érdekében 1 méter magas talapzatokra helyezték a surround dobozokat.
A másik szett 5 db Focal Grande Utopiából és 2 db Utopia Sub-ból állt.
Olcsóbb, egyszerűbb állódobozos rendszereket is hallottam, általában remekül szóltak.
Hozzáteszem, nekem a dipól háttérsugárzók tetszenek igazán, a THX ajánlás szerinti elhelyezésben. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15397 üzenetére
Szerintem ott, ahol a csavar megszorítja a szálakat, ott nincs korrózió. Évente egyszer szedd szét, vágj le belőle egy centit és szereld vissza, ahogy előtte volt!
Ez a szokás. -
BBéci
legenda
válasz
csemberlen #15399 üzenetére
Nem lennék boldog velük, frontsugárzóim kábelei kerültek ennyibe, banándugók nélkül.
Viszont 90-ért nagyon jó vétel. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #15368 üzenetére
Én azt az ökölszabályt inkább 2-3x-nek mondanám. Másfélszeres árú szett kizárt, hogy kiaknázza az erősítő képességeit.
Szerintem.(#15371) Sanci38
OK, de tényleg, soha, senkitől nem hallottam, olvastam kenegetést, zsírozást. Az ellenkezőjéről annál inkább. Egyesek szerint szigorúan tilos! -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #15364 üzenetére
Léteznek városi legendák, némelyiknek valamennyi alapja is van, hogy egy bizonyos márkájú erősítőhöz egy bizonyos hangdoboz illik.
Választani csak hosszas hallgatózás után szabad, ami akár hónapokba is telhet.(#15366) Sanci38
Talán én vagyok tudatlan, de szerintem hifiben, házimoziban nem szokás zsírozni a kábelvégeket. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15363 üzenetére
A csatlakozás, az elektromos vezetőképesség romlik.
Szereltess a végére valamilyen dugót, villát! -
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #15349 üzenetére
A választék hatalmas, ám nagy csodák nincsenek ennyiért. Ezzel azt akarom mondani, hogy nagyon nem tudsz mellényúlni. Magamnak inkább vennék valami finomabb hangzásvilágú állványos dobozt, mint ugyanannyiért egy pár nyersebb karakterű állót, de én nem hallgatok rockot.
Szedd össze azokat, amik tetszenek, majd véleményezzük! -
BBéci
legenda
válasz
csemberlen #15274 üzenetére
Bottal nem piszkálnám meg!
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15267 üzenetére
A belépő osztályú erősítők között annyira aprók a hangminőségbeli különbségek, hogy nem is igazán érdemes foglalkozni velük.
Az árát csaknem mindegyik megéri, a Denonok biztosan azok közé tartoznak. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #15265 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #15225 üzenetére
"A DAC-ban lehet különbség, de maga a konkrét dekóder az ugyanolyan, nincs jobb meg rosszabb minőségű, mindegyik pont ugyanazt a bitstreamet produkálja."
Számtalan esetben hasonlítottuk össze, kollégákkal, szakmabeliekkel közösen, különféle készülékek dekódereit és jelentős hangminőségbeli különbségeket hallottunk.
Ebben mindenki egyetértett velem, akivel házimozis pályafutásom alatt találkoztam.
A DD vs. dts témáról az előbb kifejtettem a véleményemet. -
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #15121 üzenetére
"Ekkor cseréltünk a Terrys Cafe-ra, amin meg a Kef C3 jeleskedett, tényleg szépen vitte, a mélyek is el voltak találva, igen elektronikus zene, nem kell elítélni, de szépen szólt a kis árva Kef C3-om."
Erre gondoltam.
Bár elektronikus zenére a szerényebb felbontóképességű, dögös, loudnesses dobozok megfelelőek.A videokártya beállításainál változtass az elsődleges-másodlagos megjelenítő terén!
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Samsung S23 128/8GB / normál állapotban / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest