Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
válasz WongFeiHong #46485 üzenetére
Ha az A-B részt B-re kapcsolod, akkor az tudhat ilyet.....(most nem emlékszem, a 70-es-en van e AB.....) de valami hasonló funkció volt, egyszer én is elállítottam véletlenül az SA HE-75-öt....
Oldfighter: az én 75-ösömre 25-ért még kapás sincs.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Oldfighter
senior tag
válasz WongFeiHong #46485 üzenetére
Ilyen erősítőt váltottam le, de én nem tapasztaltam semmi hasonlót sem a majd nyolc év használat alatt. Nem mai erősítők ezek, szóval szerviz helyett én már teljes cserét javasolnék. Használtan se érnek ezek a készülékek többet, mint 20-25e forint.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz WongFeiHong #35024 üzenetére
Legyen small (kicsit jelent de itt nem a fizikai méret a lényeg) így nem kapja meg a nagyon mély frekvenciát, ha van sub.
Ja a pana birni fogja: massziv E osztályú erősitővel rendelkezik, bár nem folyamatos 3 Ohmra van méretezve,de birni fogja és nagy kárt nem tudsz benne tenni, max készakarva: leold ha tul nagy a kimenőjele. Lényeg hogy ne tegyél rá semit, legyen elég helye oldalt-felül szellőzni, és csinján a hangerővel: ne vidd torzitásig, és akár örök élet+1 nap..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WongFeiHong #35015 üzenetére
Nagy baja nem lesz, hagyd szellőzni, legrosszab esetben leold a védelme. Milyen erősitő? Mert Onkyo,Yamaha erősitők simán birják a 3 ohmos terhelést hoszú távon is. Annyi hogy hamarabb torzit, jobban melegszik. Megaztán ne ugy képzeld hogy az a szám egy egzakt értéka 6 ohmos is produkál 4 Ohmot alacsony frekvenciákon. Ha védeni akarod az erősitőd a hangfalcseréig, szellőzésen és a hangerön kivül anyit megtehetsz hogy nem engeded ra hangfalakra a mélyet, és 80, nagyobb sub esetén inkább 100Hz-re vidd fel a vágást,ennél alacsonyab jelet ne kapjanak a 3 ohmos falak.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz WongFeiHong #35015 üzenetére
Nézd nem biztos hogy tönkreteszi, de ha a gyártó 6ohm-tól ajánlja, annak oka van.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz WongFeiHong #35012 üzenetére
Ha seggreteszed az erősítőt bánhatod
-
Ed Parker
nagyúr
válasz WongFeiHong #35010 üzenetére
Ha a gyártó azokat ajánlja, akkor érdemesebb olyanokat venned hozzá.
Nem 100% de lehet hogy kárt tehet az erôsítődbe. -
Sefter
veterán
válasz WongFeiHong #33010 üzenetére
nincs..
se a hama kábel, se a magnat nem az a kategória.. (nem bántásból írom)
a semminél jobb, legalább van sub(#33011) gyurczy
szerintem a lecserélés miatt kérdezte/hitte azt..[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
törölt tag
válasz WongFeiHong #32781 üzenetére
Dugd be az SW out-hoz az rca kábelt az ELTA erősítő/szub hátsó paneljén, kapcsold be, hangosítsd fel teljes hangerőre, és az RCA kábel másik végét fogd meg egy-egy pillanatra. Ha jó helyre dugtad az RCA-t és működik az ELTA készülék, akkor hangosan kell búgnia, amíg fogod az RCA dugvilláját (a közepét kell megfogni, azaz a pozitiv pólust).
A Panasonic erősítőn meg a Subwoofer out-ba dugd be az RCA-t (ha az előbbi teszt alapján ad ki hangot az ELTA) és kapcsold be pl a rádiót. Az erősítő menüjében kapcsold be a szubbkimenetet, a szubb jelét állítsd fullra, a Panasonic hangerejét pedig állítsd minimum fölé pár decibellel, kapcsold az erősítőt DPL2-re vagy a sztereó módnál a frontokat tedd small állásba, aztán mehet a próba. Ha így nem működik valamiért, akkor valószínűleg az Elta rossz. -
Oldfighter
senior tag
válasz WongFeiHong #32783 üzenetére
Az lfe kijelzésen mit akarsz kapcsolgatni? Az erősítő menüjében állítsd ON-ra, a kimeneti szintet valahová középállásra (min, 1-16, max) és a mélyládán ellenőrizd a billenőkapcsolót a tápkábel fölött.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32781 üzenetére
Mi az hogy nem érzékeli? Ilyen nincs. Az LFE az a sub csatorna. Mi az hogy azt mutatja? Az be van kapcsolva? Milyen forrást próbálsz?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32779 üzenetére
De honnan tudod? Valami alapzajnak akkor is kéne lennie. (Főleg egy ilyen cuccnál.)
Sima RCA a jó.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32777 üzenetére
Akkor lehet nem is működik.
Próbáld meg a sztereó bemenetre valamelyik kimenetet az erősítőről rákötni.Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32775 üzenetére
Be van kapcsolva? A bemenet jó helyre van kapcsolva? Hangerő?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32767 üzenetére
Az bemenet.
Tudnál egy jobb fényképet csinálni a sub bemeneteiről?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32762 üzenetére
SW-re rákötöd szólni fog, ha van az erősítőn Sub pre out.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
JaniS
senior tag
válasz WongFeiHong #31977 üzenetére
A képen látható Denonnál vagy a vezetéket dugod be és szorítod rá a csavaros végével, vagy kiszeded azt a pici műanyag pöcköt a végükről és banándugóval kötöd be pl. ilyenekkel. Az audiophil emberek elmélkednek arról, hogy mi a jobb, a kevesebb vagy a több kontakt, én erről nem gondolkodtam.
Már látom többen válaszoltak, bocsesz.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz WongFeiHong #31983 üzenetére
Ha már a hangszóróbelövésnél tartunk, egyenlő távolságnál normális az, hogy az egyik mellső hangfalra rá kell korrigálni 1-et, hogy egyforma legyen a mért érték? (természetesen két egyforma hangfal) A hátsó hangfalaknál is volt difi (2), de ott van 30centi eltérés is.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Tamoo
MODERÁTOR
Összefoglalva: Csupasz kábelt is be lehet szorítani ahogy a képen van + ha a műanyag dugókat kipiszkálod a közepéből, akkor banándugót is fogad.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Ezek csavarosak. A kábelt a piros és/vagy fekete műanyag csavaros fejekkel szorítod be a helyére. Biztosabb kötést ad és a nagyobb keresztmetszetű kábelekhez is jó
Szerk:
Vagy ahogy kabar kolléga írja még a banánokat is lehet használni, esetleg (Erről már az adott készülék kézikönyve ír.... vagy nem, mert a Yamaháknál ezt sokszor elhallgatják)[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
kabar
senior tag
Ez is banándugósnak tűnik nekem, csak ki kell piszkálni a műanyag bolhákat belőle. Korábban többször volt ilyenről szó ebben a topikban is.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest