- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz markussandor #9092 üzenetére
Kis kiegészítés, mert félreérthető lett ez a megfogalmazásom:
"...Kis infók a "túlfogyasztáshoz"(a kb 3-szoros teljesítményhez):..."... így pontosabb, érthetőbb: =>"...Kis infók a "túlfogyasztáshoz"(ami szerintem bőven arányos a felkerekített kb 3-szoros NAS-teljesítményhez, a bő-dupla-CPU, +sokkal gyorsabb HDD/SSD sebességeket összegezve):
- egy helyett két táp van darabonként 2-5 Watt fogyasztással a hasznos mellett,
- a HDD-k 5W felett vannak kicsivel(HDD-induláskor több),
- az SSD-k pedig 1Ax5V-ok szoktak lenni csúcsban,
- ...és mindkettőből van 1-1 pluszban a korábbi állapothoz képest.
Szerintem kb ezekkel meg is van a többlet-fogyasztás oka.(...rohanás, Bocsi . )
Kiegészítés: A WiFi-Bluetooth lehet akár 4-5W is. Én ezeket is ki szoktam kapcsolni, ha egy adott használati mód mellet nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz markussandor #9092 üzenetére
Én mindig el gondolkozok ezeken.. A fogyasztással én is foglalkozok, mert pl egy adattároló gép ne egyen száz wattokat. VIszont utána eszembe jut, hogy ezek a saját szórakozásomért vannak. Ha meg a család is ott van, akkor meg főleg, hogy nem drága ez. Többet elköltesz egy ebédre, mint amit ezek évente megesznek pluszba.
Én vagy 1150-es Xeon alapú belépő brand szervert vennék. Pl a Fujitsunál teljesen le van kopaszítva minden és 1db ssd mellett 15-20w a fogyi. Van egy Dell 1151V2 alapú gépem, aminél 1db m2 ssd-vel, 2x16GB ram, i3 8100 mellett 14-20w között mozog a fogyi. Gold táppal szerelték, de cserélhető más atx tápra is..
Tudom, hogy jó móka a szerelés, buherálás. Én is szeretek ezzel tökölni, de nekem már fontosabb, ha egyben van valami. Ha baja van, gyorsan fogok valamit és kicserélem.
(Van Fujitsu tx1310 m1. Van itt Dell T110 II) De lassan fél éve bohóckodok egy 1U Fujitsu rx1330 m2-vel. Különlegessége, hogy a webui-ból le lehet korlátozni a proci sebességét a minimumra. Nálam a Xeon e3 1220V5 700Mhz-en működik..
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs