Új hozzászólás Aktív témák
-
poweradi
csendes tag
válasz
madd dogg #14239 üzenetére
Később még talán hasznát veszem, milyen szinten kezdjek keresgélni ilyen ügyben, köszi!
Tetszik amit a végén írtál, osztom! Bár az a baj, hogy eléggé egy maximalista fazonnak tartom magam aki mindig talál valamit amit javítgasson, költsön rá, jobbá tegyen, akkor is ha tök felesleges... -
poweradi
csendes tag
válasz
fero02 #14241 üzenetére
Ehh
... Belátom tényleg nincs sok értelme sokat költeni már rá... Ti értetek hozzá, elfogadom. Szerintem beszélek azzal aki ezt csinálta, hangváltó ügyben mit szól rá. Azt a 14215- szaszlaci féle irányvonalat kéne követni akkor, nem?
A hiba egyébként az lehet, hogy mélyebb frekvenciát is kap a magas és ezért nem bírja?
Köszönöm a segítségeteket! -
poweradi
csendes tag
válasz
madd dogg #14235 üzenetére
Kérlek mutass nekem pár ilyen hifit, bár nem tudom hifi alatt mit értesz. Én egy pár szépen és erősen szóló hangfalpárt vennék és egy erősítőt hozzá! Egyikből sem tudom milyen lenne az a szint ami a zenegépemnél jobban szól de mégsem a 300ezres kategória! Amivel azért már bulit is lehet tartani kb 40m2-en
-
poweradi
csendes tag
válasz
madd dogg #14231 üzenetére
Kint van a zenegép a garázsban, itt használom csak, itt a szobámban van egy akai házimozi jó néhány éves, csak zenélni használom a pc-re kötve.
Ha vinnem kell, akkor is csak a szembe házba ahol a bulit szoktuk tartani szóval nem cipelem semerre nagyon..Sajnos már elég sok pénzembe fáj, nem hinném, hogy bárki is megvenné akár a feléért :S
-
poweradi
csendes tag
válasz
fero02 #14230 üzenetére
Értelek titeket tökéletesen!
Szarból nem lehet várat építeni, itt ez a helyzet! Már maga a zenegép-doboz, hangzásban egy elcseszett dolog nem? Nah mindegy, az én alacsony garázsomban így is nagyot szól higgyétek elEgyébként több mint egy évig bírta az első pár dtf12 dóm, csak hát a nyári forróság meg a szinte max hangerő több órán keresztül, már nem volt jó párosítás!
Lehet inkább újra megpróbálkozom berizikózva a dómot, DE valami jobb minőségűt, mint a SAL és ha esetleg buliban használom (évente 1-2x) akkor beledobok valami olcsó piezót!
Tehát kérlek ajánljatok valami jó dómot, ami jobb mint a SAL DTF12 és erősebb is!
Közepet is írjatok párat milyen lenne jó, aztán eldöntöm belefér-e!Jó lenne a váltót megcsinálni, de én nem értek ezekhez és nem is nagyon tudok senkit aki megcsinálná sajnos
-
poweradi
csendes tag
válasz
szaszlaci #14209 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat!
Igen megnéztem, TDA 7294-esek az IC-k! Az összes hangszóró 8 ohmos, de így is ki lehet váltani, hogy a közép és magas helyett teszek csak 4 ohmosat, a mély marad 8 ohm?
Eltöltöttem jó néhány percet a dobozban félig belógvaés néztem mi, hogy merre... Úgy látom azért van a két hangváltó+két IC, mert a két oldalt külön hajtják vagyis jobb oldali magas+közép+mély és a bal oldali magas+közép+mély! Ez így van? NE haragudjatok ha banális hülyeségeket írok, mert ennyire nem értek hozzá! Viszont hiába vinném el valakihez, legutóbb sem keveset fizettem ezért amit itt láttok! Írtad, hogy az IC 70w-ot tud 8Ohmon, ez pl a jobb oldali hangszórókat külön-külön vagy össz hajtja 70W-al? Nem értem én ezt, akkor hogy van az, hogy a hangszórókra meg 50/100W magas, 60W közép, 150/210W mély... akkor ezeket, hogy hajtja meg?
Amit a képen láttok az első hszben hangváltót jól mondta Fero02 az egyik oldalihoz a REMIX C223-as kondi van bekötve a másik oldalihoz pedig az a nagy durung (az is kondi?) szigszalaggal betekerve!
Ti milyen hangszórókat javasolnátok? 8 vagy 4 ohm, illetve milyen márkát? SAL-nál jobbat szeretnék viszont ne annyira horror árakon..Nem tudom mik az árak, mit írjak, h 20 körül szánok rá, normális hangváltó+közép+magas! Lehet körberöhögtök, mert ennyiből a fele nem jön ki, nem tudom! A mély marad, az ládába van beépítve nekem az megfelelően szól.
A közepet is be kellene dobozolni+ reflex cső?? Van hely, megoldható belül! -
poweradi
csendes tag
válasz
fero02 #14204 üzenetére
Hát a zenegépet kaptam üresen. Egy ismerős ilyenekkel foglalkozott
Reggel megnézem majd az IC típusát, remélem nem a másik, hűtőborda felőli oldalon van...
Igazából a hangváltó nem tudom milyen szerepet játszhat, mert nincsenek külön a hangszórók vagy hogy írjam le...először úgy volt megcsinálva másképpen, hogy a magas+közép "külön szólt a mélytől, vagyis két jack dugót kellett a hangkártyába dugni! Most úgy van, hogy egyszerre szól az összes hangszóró!
A mély az zárt helyen van külön-külön mind kettő, elölről így néz ki a gép.A középre hogy érted, hogy illesztetlen harsogó vmi?
nem érdemes kicserélni erősebbre ennél? miért felesleges?
Ennyire szar? -
poweradi
csendes tag
Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet minden fórumlakónak
Van egy zenegépem, aminek a belső zenei egységeit nem én építettem, mivel nem értek hozzá. Lefényképeztem itt hátulról, itt és itt pedig a hangváltó(ha jól tudom), a torroid táp és az IC vagy végfok, ez az erősítő igaz? Nem tudom mennyi lehet a teljesítménye, vagy az OHM érték, amivel lehet hajtani a hangszórókat, ezt így ránézésre, gondolom Ti sem tudnátok megmondani!?? Nincs valami rá írva, amiről be lehet azonosítani, milyen paraméterekkel rendelkezik? Ez kb 2 éve készült el, elég jól is szól az egész, igaz SAL hangszórók párok vannak benne: magas DTF12, közép SR1620, a mély is SAL 30cm-es.
Kölcsön adtam most szilveszterre és a magas dóm behalt, kb 2 hónapja vettem bele tök újakat, mivel az előző pár is behalt egy nyáron tartott buliban! Igaz elég sokat ment a zenegép közel full hangerőn, és a dómok is forróak voltak! Ezek ennyit bírnak, túl sok nekik a hangerő, vagy mitől adják meg magukat? Piezot nem nagyon szeretnék, mert a dóm szebben szól szerintem.
Tehát milyen normális magas sugárzókat ajánlanátok bele? Ami ehhez az IC-hez is "passzol" vagy kihajt, tényleg nem értek hozzá! Ha veszek ~10e körül valami jót akkor ezt ki is hajtaná, vagy teljesen felesleges, ezt nem tudom, ezért kérem a segítségeteket!Ugyan ez a középsugárzóval is, igaz működik, 60W-os, de ezt is szeretném egy minőségibb és jobban szólóra cserélni! Csak 8Ohm vagy lehet kevesebb is?
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air 13.6" M2 (2022) 16GB RAM / 256GB SSD Éjfekete 36 hó garanciával
- Poco X4 Pro - 6/128
- Poco X4 GT - 8/128 - szürke
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Dell EqualLogic PS4210E (SAN) szerver, 12x SAS 6TB tároló, két PSU, két vezérlő kártya, RAID, iSCSI
- Xbox Ultimate előfizetések
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged