Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ozzy711

Topikgazda

válasz Dißnäëß #1533 üzenetére

Ne gondold, nem olyan meleg az, 60+ fokos volt, mielőtt átépítettem volna, na az igen forrófejű volt, gyakorlatilag 1-2 másodperc után el kellett engednem, mert égési sérülést kockáztattam. :)
    A projekteben ( az Eric- által publikált ) 30 fok körül tudta a hőmérséklet emelkedést állandósítani ( bár kissé nagyobb tápfesszel ment - 19 voltot szekunderekkel, az enyém csak 16 voltos, bár a nyugalmi áram kb. egyforma 1,2 amper körüli ), amihez képest nagyon jó lett.
    Pass is kb. 50-55 fokosra taksálja az erősítői üzemi hőmérsékletét, de azok pl. az Aleph 3- csak 30 watt körüli teljesítményűek míg az enyém kb. 80 wattos.

Dc blocker: A hat diódás változatot építettem meg. [link]
    Kis naívként azt gondoltam elég lesz 2*4700 uf ( ami ugye azonos polaritás összekötésével feleződik az áramkörben a sorba kötés miatt ), de tévedtem.
    Az olvastam, hogy a nagyobb toroidok néhány mv. dc miatt is felbúghatnak, amit tapasztaltam is!
    Először azt hittem, hogy kidobhatom a blockert vagy nem az miatt búg, de végül is megnöveltem a puffereket 10000 uf-al ( ami még mindig kisebb mint az ajánlás ) és láss csodát, teljesen elhalkult az elektris-es trafó ( mindkettő ).
    Szóval nem gondoltam volna, hogy a puffereknek ekkora szerepe van. :N

Új hozzászólás Aktív témák