- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
válasz fulltime4wd #58686 üzenetére
Szia, én tegnap lebontottam az elejét, de ahhoz vágni kellene hogy beférjen egy nagyobb venti oda, valóban fura miért nincs neki helye, mert a porszűrő műanyag ott van, lehet pont a 3db 92mm-es venti miatt. (Elgondolkodtam rajta, hogy veszek 3-at bele, de kicsit túlzónak éreztem )
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
BRIKLY
veterán
válasz fulltime4wd #49885 üzenetére
Majd holnap megmutatom, én mit gányoltam a kánikula ellen.
Hozzávalók: Ásott kút,szennyvíz szivattyú,sok tömlő,autóból leselejtezett,még nem lyukas hűtő,és egy barkácsolt asztali ventilátor,ami szintén eléggé topik on lesz
-
szab.tam
nagyúr
hasonlót használok.
most éppen az irodában veszem elő néha.(a véglegesről nem találom a képet.)
lényeg: külső táp, 5-ről 12-re átalakított molex csati, közbülső zalman fanmate poti.
kollégák röhögnek, bekapcsolt légkondinál ablakot nyitnak, de én kevésbé izzadok...rászóltam az informatikusunkra, nehogy beépítse valahová, ha nem rakom el, és kintmarad az asztalomon...
**
(#49887) donmackó
gondolom rács nélkül, hogy azért legyen valami izgalom.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
donmackó
addikt
Tavaly amikor a legkisebb gyerek még csak pár hónapos volt, én egy 22cm-es ledes ventivel hűtöttük hogy kibírja a meleget.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
spanglee001
addikt
mikor még vidéken laktam, a törött 1200s vízhűtő mögötti ventijét kötöttem a gépre eszméletlen mekkorát fúj, és bírta a táp is pedig akkor 300-400 wattos codegen/mercury táp volt a divat
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21452 üzenetére
Nem vettem magamra.
-
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21450 üzenetére
Persze
Ezekre figyelek -
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21448 üzenetére
0.6-os lemezem van.
Az jó, nem? -
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21445 üzenetére
Ok
Akkor azt hiszem neki is állok.
Köszönöm a segítséget -
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21443 üzenetére
Azt hiszem maradok a te megoldásodnál.Most vettem egy 7cm-es ventit 200 kemény forintért.Ezt már nem sajnálom
Ha viszont 12cm-es ventit fabrikálnék rá,az sem okozna szélzajt?
Ott azért már hirtelen nagyon beszűkülne. -
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21437 üzenetére
Lenne még egy kérdésem:a szélzajt nem erősíti fell ez a tölcsér?
-
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21437 üzenetére
Arra én is gondoltam hogy kivágom a régi venti belsejét de sajnálom tönkre tenni.Inkább csináltam hármas plexiből egy ugyan akkora talpat,ami ugyan úgy bepattintható és ehhez rögzítem a tölcsért.
Köszönöm az ötletet meggondolandó.
És az alulemezt összeforrasztottad az éleken? -
kukinyo
addikt
válasz fulltime4wd #21435 üzenetére
Csinálnál egy rövid leírást az elkészítéséről?
Van saját ötletem (éppen csinálom is) de hátha a tied egyszerűbben kivitelezhető.
Akkor ellopnám. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz fulltime4wd #21398 üzenetére
Úgy látom ezzel a locsolás-témával Neked is volt már problémád.
Ott, ahol ez a gép volt szerencsére nem járnak "locsolgató anyuk".4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Scaevola
tag
-
Scaevola
tag
válasz fulltime4wd #21350 üzenetére
Szia!
Tegnap találtam olyan idomot, amiven normálisan tudom rögzíteni a ventiket.
Vettem kétoldalas ragasztószalagot is - egy kalap szart sem ér - hogy "oda próbáljam" a szivacsokat.
Tekintettel arra, hogy vastag, 35-40 mm a szivacs, ha nem erőszakolom be a sarokba, akkor egy ívet képez, amit szerintem nem fogok mindenféle kömacel lapok melegen történő hajlítgatásával erőltetni, csak simán beállítom a szivacsot és mögédurrantok purhabot. Azt már kipróbáltam nyesedékeken, brutálisan tapad mind a forgácslaphoz, mind a szivacshoz.Jelen pillanatban ott tartok, hogy szét kéne szednem a számítógépemet, hogy bepróbáljam az alaplapot, a vinyókat, ehhez mérten kivágjam a nyílásokat, ahol el fogom tudni rejteni a kábeleket... ha a vágások készen vannak, akkor lefújom az egész belsőt festékkel - vettem fasza csillámos festéket (UV rulez) - majd szivacsragasztás.
Eközben szét kell vágnom a tápom minden kibaxott kábelét, mert nem lesz elég a távolság, ez az 1db 24-es, 2db 4-es, 2db 8-as, 9db 4-es csatik esetén min. 160 forrasztás (szerintem le fogom magam cummantani) s csak ezt követően tudom beépíteni a vast (így!)
Nem tudom, hogyan oldjam meg az alaplap és a vinyók rögzítését... ill. gondoltam O-gyűrűkre, normál csavarral letekerném őket, de alatta O-gyűrűk lennének rezgéselnyelés miatt... de nem tudom, ez működne-e...
Ja, és még hátravan az egész elektromos rész kivitelezése.. relék, kapcsolók, hőmérő beépítés... natyon turfa lecc
Egy szó, mint száz, mostanság lazsálok.
[ Szerkesztve ]
apex
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fulltime4wd #21280 üzenetére
Én a felső sarkot is lekerekítettre csináltam volna...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Scaevola
tag
válasz fulltime4wd #21272 üzenetére
Nem gondolom, hogy le kéne zárni a ventik feletti részt. - de természetesen ha kész és nem működik, akkor ezt is megfontolom.
Gondoljátok végig.
Az alsó ventisor szinte teljesen zárja a keresztmetszetét, ezáltal a levegő, amit áttol magán, a túloldalt túlnyomásként jelentkezik... ezért ennek a levegőnek valamerre el kell távoznia.Lehet, hogy nem fog azonnal "átfolyni" a levegő a házon, de hogy a ventik elindítását követően egyszer csak lesz áramlás, abban szinte biztos vagyok.
Lehet, hogy a ventik elindulását követően csak pár másodperccel lehet majd érzékelni a beömlésnél az áramlást... a kiömlésnél meg még később....
nem tudom, de majd meglátjuk.
apex
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fulltime4wd #21272 üzenetére
Nyilván le lesz zárva, ha eleve nem akkora ott a rés. Ami baklövés lenne a rezgéselnyeletés miatt.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Beretvás
veterán
válasz fulltime4wd #21259 üzenetére
Nekem sem a konfigom igényli hanem én...
-
Beretvás
veterán
válasz fulltime4wd #21255 üzenetére
Szép ez is... Jó kis ház ez a Chiftec, Meg szerintem pont elég is az adatlapodon lévő géphez..
Nekem voltak esztergált lábak a V3 alatt..
-
Beretvás
veterán
válasz fulltime4wd #21252 üzenetére
"de egyszer agylobot kapok és lesz mindenféle hely... "
Én is így kezdtem ám, volt mindenféle modding meg lyuk mindenfele.. aztán jött a mostani házam "ez e"és még mindég nem elég, csak itt már meg van kötve a kezem mert nem akarom szét barmolni..
De valójában milyen házikó is ez??
-
DiceBlade
aktív tag
válasz fulltime4wd #21250 üzenetére
jah bocsi én ezt "nincs 12-es hűtésnek hely a házban" úgy értelmeztem hogy nem fér el a házban, de akkor bocsi
-
h1n1_900
senior tag
válasz fulltime4wd #21246 üzenetére
És az a 12-es venti honnan szívja a levegőt?
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
szab.tam
nagyúr
válasz fulltime4wd #21149 üzenetére
ja, te voltál a múlkor is az irattartós? (nyáron is, és tavasszal, amikor még a htpc tetejére kerestem rácsot.)
kép.
max. 1920x1200
ha álló, és 1280 magas, le kell kicsinyíteni 1200-ra. én is folyton beleszaladok...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz fulltime4wd #21147 üzenetére
hm. örökbefogadás játszik? jövök. (apu...)
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
macko20
őstag
-
szacsee
nagyúr
válasz fulltime4wd #21135 üzenetére
Nagyon ötletes!
Anno én egy faramuci alaplapon csináltam hasonló csatornaszerűséget plexiből.
Talán a megmunkálás miatt volt nehezebb és az íves kialakítás miatt. (Zalmann 9500-at "kerülte" meg) -
TROG AIR
aktív tag
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fulltime4wd #21138 üzenetére
Nekem se ártana valami hasonlót eszkábálni...
Bár őszintén szólva egy D14-es kéne...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Csinos kis konfúzor. Anno én is csináltam ilyesmit, de az kartonból volt.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
imibogyo
veterán
Jó lett nagyon. Grat. hozzá.
-
Blabcsi
senior tag
válasz fulltime4wd #21072 üzenetére
Inkább jobbat vegyél.
Hosszútávon jobban jársz.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
BlackPriest
őstag
válasz fulltime4wd #21074 üzenetére
ez a jó megoldás, semmi vágás, forrasztás, blabla, csak simán betűzöd a kábelt:
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz fulltime4wd #21074 üzenetére
Megértem, nekem is van (remélhetőleg már nem sokáig) elosztó és kábel rendeteg a gépemben.
Jó barkácsolást, és igényes munkát
-
Biliskmer
aktív tag
válasz fulltime4wd #21072 üzenetére
Természetesen, a színek az egyes feszültségeket képviselik. (Sárga=12, Piros=5, Fekete=O)
A gányolás helyett javasolnék molex osztót, táp az egyetlen aminek a csatijait szerintem nem szerencsés amatőr módon megpiszkálni. Amennyiben a toldást szépen forrasztva, és zsugorcsővel szigetelve meg tudod csinálni, akkor hajrá!
Ellenkező esetben: Molex Y elosztó például itt is kapható, és csak 156 Ft
[ Szerkesztve ]
-
TROG AIR
aktív tag
válasz fulltime4wd #17610 üzenetére
Ami szép az szép...
(az enyémet mobiltelefontöltőről fogjuk / kell / kéne megoldani.....)
{ sajnálok rá egy usb-slotot beáldozni..}430 pozitív , 0 negatív....
-
ati012
őstag
Tökéletes
Na, elektronyika:
Van egy laptop kijelzőm (mindenestől).
Rátudom valahogy kókányolni a D-SUB kimenetre?
Így fejben valahogy úgy gondolnám hogy a megfelelő lábakat egy D-SUB csatival össze raknám, meg valami áram ellátást is kapna aztán zsír.Ha valakinek van rá ötlete, ne titkolja.
Guglival mindjárt neki esek a lábkiosztásnakszerk.: gép oldalába be is építeném
[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
Ez olyan jó lett,..... nem is nagyon illik ide...
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
hibátlan!
-
TROG AIR
aktív tag
válasz fulltime4wd #17471 üzenetére
A légszállítása itt is jó volt....
Csak a lapon folyton fullon ment....430 pozitív , 0 negatív....
-
macko20
őstag
válasz fulltime4wd #17436 üzenetére
Láttam már sokkal rosszabbat is ,a következőnél már rutinos leszel..
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
válasz fulltime4wd #17438 üzenetére
kib* ügyes.
irattartó. én majd 2 hónapig szenvedtem, honnan és milyen rácsot tegyek a gépeimre, mire sikerült kitalálnom a méhsejt rácsot.
fekvő ház tető és álló ház oldal...az irattartóval az volt a bajom, hogy annál nagyobb méretű kellett. irodai szemetest sem találtam akkorát...
a narancsoit mivel és hogyan festetted pontosan? hogy a dvd is ilyen szép lett. és rajta is marad? fújtad? kented? a festék pontos fajtája és beszerzése érdelelne főként.
a mostani próbálkozásom elég hervatag. könnyen le fog jönni, és az ecesttel felvitel ugye távolról ok, de fél méteren belülről már kevésbé. most elmegy, de a végleges kialakításhoz gyűjtöm a festés infókat....szerk:
műanyagra, fémre ugyanazt a festéket használtad? mindenki azzal riogat, hgoy oldószerest nem lehet műanyagra. elvileg oldja. ok. de a gyakorlatban is?[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz fulltime4wd #17436 üzenetére
határozottan topic on.
én pont így vágtam ki az első, útban lévő 12-es ventirácsot. csípőfogóval, mert az volt otthon. kicsit ennél is cáfrásabb lett a széle. nem születünk flex-szel a spájzban....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Wii U
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Nintendo 3DS és DS topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest