Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

válasz Sokimm #59423 üzenetére

Egy halom összevisszaság van abban, amit írsz.
    "elavult (amortizálódott)" az amortizálás és az elavulás nem szinonímák. Elavul valami, amikor elhasználódik, életciklusa végére ér, az amortizálás szinonímája az értékcsökkenés, ami egy tervezett élettartam alatt következik be. pl elavult egy 15 éves gép, de ha én 5 évre tervezek, akkor 5 év alatt amortizálódik, nullára az értéke a könyvekben, de ettől nem avult el.

A kismegszakító túlárama (zárlati árama) 1,5-3-6kA a villám meg 6.000.000kA energiát ad le, úgy ég át mint a papírlap.

A vezetéknek semmi köze a túláram és villámvédelemhez sem

A biztosítót sem érdekli, Al vagy Cu

A biztosításom (évi 42e Ft) kiterjed a villámcsapás elsődleges és másodlagos hatásaira is, feszültség alatt álló berendezésre is, 4mFt ingóságig, mert így kértem. Olyan nincs, hogy a "bztosítós nem tudja megmondani", mind meg tudja mondani, ha jól kérdezel.
    Direkt így kerestem biztosítót, aki az ebtartói felelősségbiztosítás alatt nem zárja ki a "harci kutyát" mert jogilag ilyen nincs, aki a villám és víz védelmet megfelelően kezeli, és a kiegészítő bútorüveg kár is benne van, mert kb 8nm bútorüvegezés van a lakásban

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

• pjen

félisten

válasz Sokimm #59423 üzenetére

A falban lévő vezeték soha nem fog semmit megvédeni,nem az a dolga.A vezetéket megvédi a kismegszakító,a készüléket esetleg a tulfesz védő.Az egészet a biztosítás.A bizti akkor hivatkozhatna erre,de akkor sem villám kárnál,ha benne lenne a szerződésben.

Új hozzászólás Aktív témák