- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz Kernel #51555 üzenetére
Én egyszer így küldtem az örök bitmezőkre egy Siemens A40-es mobiltelefont.
A NiMH akksija megadta magát. Gondoltam a helyére bekötök egy tápegységet. 3 vagy 4.5 voltot adtam neki és be is kapcsolt. Hálózatkereséskor azonban már nem volt elég a kakaó.
Jól van, rajtam nem fog ki, úgyhogy fogtam a mobil töltőjét és egy ellenálláson (talán 100 ohm volt a legkisebb, amit találtam) keresztül kötöttem a telefonra. Persze, így nem volt elég az áramerősség.
Végül jött a közvetlen összeköttetés. Azóta ha áramot kap a telefon, akkor az egész kijelző elsötétedik. Ez az egyetlen életjel, amit kiad.
Ugyan nem volt rajta semmi fontos adat, mert még a telefonkönyv is csak a SIM-en volt, de azért sajnálom.
(#51563) T_chris Egy nagyon zöldfülűtól való válasz (éppen látszik az előző bekezdésekből) : Nekem úgy rémlik valahonnan, hogy az OTG miatt 5 pines a microUSB.
1. ha a microUSB-s rész csak kliens, akkor a +,-,DATA+,DATA- van csak bekötve, mint a hagyományos B-dugasznál
2. ha a Sense rövidre van zárva a GND-vel (mint a Kernel által linkelt képen), akkor a microUSB-s oldal (a telefon) áramot ad a +,- vezetékekre, de ilyenkor nem tültődik
3. ha a Sense a --szal egy szabványban leírt ellenállással ven összekötve (én 100 ohmra emlékszem), akkor töltődik is és persze kezeli a rádugott eszközt is[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
kmisi99
addikt
válasz Kernel #51555 üzenetére
Igen én is így látom jónak, hogy kap az adapterről 5v ot. De nem értek olyan mélyen hozzá. Ugye veszek egy 2 usb-s sata átalakítót, ilyet [link]
Az egyik vége ugye megy usb micro usb átalakítóval a telefonba a másik usb-t pedig az adapterről leágaztatott 5v ra kötöm. Ez eddig rendben, de ettől még a telefonra kötött részt is fogja az a telefon táplálni 5v al nyilvánvalóan, de ez akkor nem jelenti azt, hogy ettől még ugyan úgy fogja szívni az áramot a telefonból ami az általad írt tönkremenetelt okozhat?
Szóval nem értek az effajta elektronikához, azaz hiába kapja meg bőven elegendő áramerősséget, a telefon honnan fogja tudni, hogy ja nem kell nekem erőlködve minden erőmmel kipréselni azt az 500mA-t a portomon.
Amit esetleges megoldásként lehet, hogy elvágom az 5v + - kábelét mondjuk az USB OTG kábelnek szóval nem tudna feszültséget kiadni a telefon ha akarná se.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest