Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pete55555

    Topikgazda

    válasz hegegabi80 #62273 üzenetére

    Gyengült, de egyáltalán nem jelentős mértékben. Mivel nem mozgatom a házat, max takarításkor (tehát kb havonta) ezért egyáltalán nem jelent problémát. Ha hordoznom kéne a házat, akkor gyári állapotban sem lenne jó, mivel szerintem ahhoz nem elég stabil. De itt vedd figyelembe, hogy az enyém egy 300x300x200-as ház, a Metis jóval kisebb, tehát masszívabb.

    Lyukak kifúrása: Nem volt nehéz, hiszen gyári furatok voltak, csak azokra mentem rá, először 5, aztán néhány furat után, ahogy láttam, hogy engedi 5,5 mm-es fúróval. Sorjázást valamilyen nagyobb fúrószárral csináltam, tán 8-assal. Hiba, hogy géppel, nem kézzel, így gyosrabb volt, de rondább, ugyanis a két élű csigafúró (azaz normál fúrószár) kicsit ilyen 3 oldalú "kör" nyomot hagy.

    Lehet kapni direkt sorjázás célra 3 élű sorjázó/süllyesztő bitfejet, azzal faszán lehet dolgozni, viszont nálad ez is problémás lehet a festés miatt, mivel letöri a furat szélét, és látszani fog a festés mellett a tiszta alu.

    Én azt javasolnám, hogy amivel átfűrod, azzal a fúrószárral mozgasd meg kicsit, és a maradék sorját kézzel, vagy valami műanyag eszközzel szedd le. Macerás, de sajnos festett (eloxált) alut máshogy nem lehet, hogy kívülről ne látsszon az alu és szép legyen. Vagy beletörődsz, hogy kicsit látszik, és veszel egy sorjázó bitfejet, ez a legegyszerűbb, leggyorsabb.

    ...Szeretem leracsniztatni...

Új hozzászólás Aktív témák