Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Na erre is tettem kísérletet. Amíg befújó ventim volt, gondoltam, nem engedem ki a + energiával bevitt hideg levegőt az alsó lukakon, tessék csak felmenni a procihűtőig, és dolgozni. De semmi hatás.:(
Aztán megcsináltam a Tildy által preferált kéményes megoldást karton oldallappal, ekkor került át a befújó venti felső, elszívó pozícióba, mert a prociventi is befele szívta a levegőt a házba, és a kiáramló levegőzaj már jól hallható volt.
Végül azért mondtam le a kéményes megoldásról, mert a csövet a procihűtővel szemben kellene felszerelni, és az oldalfal kialakítása miatt az randa lenne.
Az egyéb (papírból hajtogatott és kipróbált) kéménytípusok + légellenálása miatt a procihűtő felgyorsult. (nem kapott elég terhelést, azaz nem szállított elég levegőt), és nem is hozott számottevő javulást.
Most zárt ház esetén 1 óra teljes terhelés proci - 55-56ˇ,
levett oldallappal 50-51ˇ. A köztes állapotért meg nem tom érdemes-e küzdeni.
Amit még meg fogok próbálni:
bővíteni a lukakat az elszívó ventinél, és
a jelenlegi 9 voltot 12-re emelni.
Tán nem fog jobban sustorogni. -
bitfarkas
őstag
Ellent kell, mondjak.
Most már jó ideje tesztelgetem a gépet, mert sokszor használom teljes terheléssel, és megnéztem jó párszor üresben is.
Feltettem a SpeedFan-t, és vagy tíz tizenöt alkalommal járt így a gép alsó és felső befújó és elszívó ventivel. Lehet, hogy a hőfok-különbség, amit regisztráltam, nem egzakt, de a trend tuti. -
bitfarkas
őstag
Nekem más a tapasztalatom.
Elől-alul és hátul-felül van ventihely, a hátlap alul is eléggé perforált, az oldallapok sajna éppen középen, és alig. (korábbi házamnál alul és fölül is szép kis rések voltak)
2-2,5 fokos javulást jelent a procinál 2-3 órás működés után a hátsó, kifelé fújó venti a házba befújóval szemben.
Talán az lehet az oka, hogy a befújó megoldás nem hagyja kialakulni a levegő ''rétegződését'' a házban (örvénylés), illetve az alsó részeken meg hideg levegő is távozik (hasznosítatlanul!), igy a bent levő levegő átlaghőfoka is magasabb lesz, ami a hűtés hatásfokát rontja.
Míg az (felül) elszívó ventillátos megoldás a belső légáramlást nem zavarja annyira, a felül levő meleget viszi ki a házból, a benti levegő hőmérséklete alacsonyabb lesz. (bár a prociventi is eléggé kavarja a levegőt)
Na szép az elméletem a tapasztalathoz?:C
Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest