- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #748 üzenetére
Helló!
Igen, jól gondolod!
A nagy koncerteken is az a megszokott, hogy a gitár alap elé, mondjuk egy SM57-es mikrofont tesznek a megfelelő helyre.Így a gityós saját maga tudja a hangzást beállítani a színpadon, Te pedig azt kapod a nézőtéren amit a tag saját maga effektez, torzít, stb...
Basszus gitárt nem szokás így, hiába van mögötte is saját kombó/alap. Azt vonalból szokás a keverőbe juttatni, vagy a pick-upról, vagy az alap erősítőjének a kimenetéről.
-
PapaMaci
őstag
válasz
commanDOS #644 üzenetére
De ha már itt járunk, akkor azért azt is tudni kellene, milyen hangváltó, milyen mértékben, merre teker a fázison! Jó, beleteszek egy kondit, +90 fok, egy tekercs -90 fok (vagy fordítva) Közben belenyulok a hangszínszabályzóba is, az még +-90 fok és lehet, hogy pont 180 foknál járnak a fázisaink, tán pont a keresztváltási frequencia körül, és akkor nem hallom a mélyeket, a hangszórók meg nem csak szólnak, hanem szállnak is. Szóval belerakhatsz egy kondit, aluláteresztesz, de köszben nem tudsz semmit az egyéb paraméterekről.
-
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #625 üzenetére
Szia! Én rendezvényszervező cégnél vagyok technikus, illtve "irodista".
20-án (többek között) az Erzsébet téren csináltük az Európa Túra megnevezésű rendezvénysorozat első állomását, neves fellépőkkel két oldalt ledfallal, line-array (10db nagy Vertec Sub) analóg/robot/led fénytechnika, taposó kordon, aggregátor, front keverés, monitor keverés, személyzet, kiegészítő programok áram ellátása, laptopk, plazma monitorok, 2 millió FT körüli összeg volt.
Ma épült ugyan ez két helyen, Balatonfüreden és Győrben.
Csak a hang és fény 1 millió felett van helyszínenként, Ledfal, aggregátor, szállítás, szállás, ellátás nélkül! Csak a motyó 2 napra, de úgy hogy az első nap a setup, amire kedvezmény jár.Ha konkrétam kíváncsi vagy az álltalad leírt szollgáltatás árára, akkor küldj egy privit!
-
kapcs-ford
őstag
válasz
commanDOS #426 üzenetére
Régen használtunk tojástartót próbateremben.
Jelenleg nekem nincs rá szükségem mert a szoba kialakításából kifolyólag nagyjából ''szerencsés'' és a monitoroknak köszönhetően nem kell agyonbömbőltetni. Pedig a szomszéd az otthonában fúr-farag melózik szóval néha ráhúzatom mikor lemegyek a boltba mert még járatós a cucc.
Ismeritek a Soulwax -ot? -
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #412 üzenetére
Kinyúlik vagy nem nyúlik talán mindegy is sztem. hiszen egy jó tülcsérnek nem kell doboz, ott csak keletkeznetnek nem kellő rezgések. Így meg csak a tölcsér szólhat.
Mélyeket szokták inkább tölcséressel küldeni, de én annyira nem szeretem. Inkább egy reflex láda.
Egy roadshow-n fel volt pakolva oldalanként 6-6 tölcséres sub, és 4-4 SRX top láda JBL-ből. Aztán egyszer Vertec (line array) ládák jöttek az SRX reflex ládák helyett közép/magas tartományra. És kitalálta valaki, hogy ne fektetve rakjuk egymásra a sub-okat (2oszlop3sor) hanem állítva(3oszlo2sor). Iszonyat szar lett... Mintha kioltogatták volna a tölcséres ládák egymást. Pedik ilyenkor arra is figyeltünk, hogy jobbos-balos láda. visszapakoltuk... -
pweisz
senior tag
válasz
commanDOS #405 üzenetére
Ja csak technikában kicsit korszerübb
Van láda is, ott hátérban az szerintem a mélynyomó lessz, ami akkor mint több ruhás szekrény, de az is valami tölcséres cucc(Talán hátul terhelt exponenciális tölcsér, de aztán persze lehet hogy nem). Ja hopp egy tölcsér, csak mennyi munka lehet benne mire kikésérletezték a tölcsér tágulását meg hosszát, hajaj. -
kapcs-ford
őstag
válasz
commanDOS #380 üzenetére
otthonra szeretnéd a nappaliba?
Atttól hogy nagy attól még nem biztos hogy jobban fog szólni kivéve ha egy koncerterem méretű a nappalid.
''két 240 Wattos 3utas Pioneer van..az abszolút szobába otthoni használatra van. az meg azért nemtúl kicsi ''
Lehet hogy egy 30wattos hangfal szebben szólna ugyanis nagyjából illeszkedik egy átlagos szoba méretéhez.
''a mélyek szép feszesen, pattogósan szólnak''
Azt elhiszem..
Akusztikailag egy szoba alakja a legxarabb a zenehallgatáshoz és 2x240wattal csak rontani lehet a helyzeten ezért vannak rohadt drága akusztikapanelek melyekkel lehet valamennyire kompenzálni.
[Szerkesztve] -
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #388 üzenetére
Namost profi azért én sem vagyok ám.
A KoRn Az télleg fasza volt. igaz, én sziget elött nem szerettem. De ott hallotam a Pink Floyd feldolgozásukat, és azóta szeretenm őket.
Nekem is gond egy kicsit, hogy amikor valami techo szerűt hallgatok, akkor nem üt a cucc annyira mint ahogy azt a zene kívánja. Viszont ilyen akusztikus dolgoknál szép. Lehet hogy több féle ládám lesz...
Szigeten Bassement, Underworld is szólt nagyot, meg tavaly a Faithless.
Csak nem tetszett mert a bemérőmikrofon sztem túl alacsonyan volt, és mivel hagyták beleszólni a hangzásba, kicsit mindig változott az. Legalábbis én így vettem észre.
Mint amikor a szél elfújja a magasakat. -
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #386 üzenetére
Milyen stílus?
Minden.
Minden zenét gyüjtök. Ha minőségit akarok hallgatni akkor álltalában DTS formátumú dolgok, valami koncert. Stílus mindegy.
Yello, Sting, Mike Oldfield, PINK FLOYD (bakelitről, vagy remasterelt), U2
Ami szépen szól és magyar, az Balázs Elemér Group (world/jazz).
De főleg akusztikus zenék, egyre kevesebb elektronikus zenét hallgatok. Akusztikusba beleértem a Korn-t, System Of A Down. Nagyon tetszik benne a cin, tam.
Szerk: és persze Zorán koncertek! mindent hangosan!
[Szerkesztve] -
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #382 üzenetére
hm, én sem vagyok pénzes. Érdemes gyakran benézni ilyen media-m, saturn boltokba sztem, néha találni jó akciókat. Én pl 90e-ért vettem Denon erősítőt, meg CD/DVD deck-et. Teljesen meg vagyok vele elégedve, igaz kellet hogy vegyek még egy sub-ot is mert az izlésemnek annyira nem felelt meg, dehát igazából nem is tudtam jó körülmények között meghallgatni.
Nem csúcskategória de árához képest nagy tudású receiver.
B&W, KEF, JBL álló dobozokat is lehet már venni nem túl drágán.
Nekem Terratec kártyám van a gépben, és koaxiálisan digitálisan van kötve az erősítőre. De igazából inkább kiírom a dolgokat. az úgy jobb. Loseless hangformátumokat szoktam, ''szerezni'' azok azért sokkal jobbak mint az mp*, vagy CD képek (DTS/DD)
hát így ennyi, vagy használtan, dehát ez tök szubjektív, szóval, én csak leírtam a véleményem! -
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #380 üzenetére
Igen, szóval egy lábdob, cin, tam, perka, chimes, bass, gitár hangját elég komoly, nagy dinamikájú felszerkóval lehet tényleg élethűen visszaadni. De nem emiatt olyan nagyok ezek elsősorban.
Jó meglátás, nincs annyi kütyü, kódolók/dekódolók a hang útjában mint amikor megvettél egy lemezt és hallgatog a pio ládákon, 2x240W-os erősítővel?!
A magas tölcséres, mert a magas hangok hullámhossza nagyon kicsi, emiatt kis felületen, kis kilengésekkel lehet csak előállítani őket (elektromechanikus módszerrel). De messzire kell elszólniuk viszonylag, illetve jó ha iránya is van. (méllyekkel ellentétben)
akkor azt mondom, hogy 3, de min 2 útban hajtsad a hangfalaidat, jah és ehhez végy ilyen hangfalat. Vegyél egy csillió fontos előfokot, meg úgy 6 monoblokkot, illetve az ezekhez illő kiegészítőket, éééés TESSSÉK!
Viccet félretéve, 100-150W sztem elég egy átlag szobába. Én most belekezdtem a térhangba, amivel kicsit bajban vagyok, mert keskeny helységem van hozzá. Vesszem boldogan a DTS lemezeket meg koncerteket, és pöcsölök... -
Bigya
őstag
válasz
commanDOS #378 üzenetére
Helló!
Amit koncerten hallotál az nagy valószínűséggel olyan teljesítményre van kitalálva, megépítve, hangolva, hogy otthonodban nem ajánlom használatát...
Főleg teljesítményében térnek el az ilyen motyók. Ebből aztán sok más dolog adódik. pl hogy milyen mágneseket használtak, meg egyébb anyagokat. Milyen rendszerű a láda. Milyen messzire szóljanak el stb... (JBL Line Array pl élveszhetetlen azokon a helyeken az adott területen ahova nem lett tervezve. Vagy félre kalkulálták)
Én személyszerint nem javaslom a PA cuccokat szobába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Politika
- Videó stream letöltése
- Kerékpársportok
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest