Új hozzászólás Aktív témák

• Petrisz

tag

Ma vettem egy Logitech X-140 hangfalat. Nekem a 2+1-es, 4.1, 5.1, 7.1 szettek kizártak, nem fér el, nem tudom hová tenni. Ez a pár X-140 nem foglal vészesen sok helyet.
    Szokásos Logitech külső szerint elég visszafogott, elegáns, masszív, láthatóan a jobbak közé tartozik a sztereó hangfalak közt. Súlya is van.
    Nem kell neki külső adapter. Az egyik hangfalat kell a kettőhúszba dugni, a másikat a hangkártyára, a kettő között meg egy viszonylag vaskos kábel viszi egzik irányba a hangot, a másikba az áramot. Érdekes módon a bekapcsoló tekerenytű, hangerőszabályzó pont nem azon a hangfalon van, amelyiket a konnektorba dugod.
    A hangerőszabályzón kívül van rajta egy mély/magas tónusszabályozó, egy fejhallgató kimenet.
    Extraként ven rajta szintén az előlapon egy vonalbemenet is, amire rá lehet dugni egy MP3 lejátszót is, anélkül, hogy a számítógép háta megetti kábeldzsungelben kellene matatni a hangfal eredeti bemeneti dugasza után. Még nem tudom, hogy ezt én fogom-e használmi a gyakorlatban. Ha az iPodot rádugom firewiren a gépre, az úgyis a gép audio kimenetén fog nyomulni.
    Hangzás: A hangfalak kétutasak. Nem hallani semmiféle zavaró sípolást, ha éppen nem szól semmi, csak be van kapcsolva a hangfal. Mikor viszont megszólal, az egészen korrekt, legalábbis 8-9000 forintért. Egészen nagy hangerő mellett sem torzít, a szobámat simán betölti. A magas hangok jók, a mélyek szépek. Összességében azért kicsit tompának tűnik a hangzás. Lehet, hogy a közízlésnek megfelelően mindent basszusgazdagabb elektronikus zenékhez hangolnak? Nem is a legmagasabb hangokkal van talán a baj, hanem valahol a magas és a közép között valahol van egy kis luk, ahol kevésbő jönnek ki a hangok. Talán. No mindegy, azért asztali számítógépes hangfalak világában mondom, egészen jól, szépen szól.
    Mindent egybevetve nekem jó vétel volt. Ha lenne az előlapon egy mikrofon csatlakozó, hogy a hangfalon ne csak a fejhallgatót, hanem az abba beleépített mikrofont is ráköthessem, az lenne a tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák