- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
Új hozzászólás Aktív témák
-
mglita
tag
Sziasztok! Van valakinek esetleg JBL 9.1-es soundbarja? A felfelé sugárzók esetében tapasztalható lejátszás közben statikus zaj, ha fülhöz tesszük. Tapasztalta esetleg ezt valaki?
Köszönöm előre is!
-
laci12234
tag
Sziasztok van egy samsung hw-t450 és az lenne a kérdésem hogy mennyit ér ez a smart hangzás ér valamennyit érdemes azon hallgatni ??
meg elvileg birja a dolby digitált de a tv én nem lehet bekapcsolni esetleg tud valaki segíteni ??
meg lenne még 1-2 kérdésem -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Max 60 ezerért milyen soundbart tudtok ajánlani?
Filmezéshez lenne főképp használna.Egyik haver felesége bízott meg, hogy adjak neki tippet, hogy haver születés napjára milyet vegyen. De én sajnos nem vagytok otthon ebben a témában.
Hirtelen ezt találtam:
[link]Előre is Köszönöm a segítséget!
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
TV-hez szeretnék egy soundbart, amivel élvezhetőbb lenne a TV adások hangja és filmek külső lejátszóról.
Nem kell sem atmos és egyéb hangzatos dolgok, esetleg csak bluetooth.
A TV egy LG 50PV350; digitális kábeltv és egy médialejátszó van HDMI-vel a TV-re kötve, amik a források.Milyen megoldások jöhetnek ilyenkor szóba? A felettem, Mexel által belinkelt Blitzwolf például?
Lehet egyébként használt is. 20-30 ezer Ft-ból jó lenne megúszni.
A TV-n optikai és HDMI csatlakozás van még, ha jól emlékszem. A médialejátszót optikaival tudnám összekötni a soundbarral, ha jól rémlik, 1 HDMI foglalt és lehet, hogy nincs több. (WD TV HD media player). RCA csatlakozás is van a médiaplayeren, azt hiszem.Igaziból akkor a TV-ből menne egy kábelen a hang a hangprojektorba, a médialejátszóból meg menne a kép a TV-be, a hang meg a hangprojektorba. Megoldható ez így vajon?
-
mexel
veterán
Nem csak a tv-t nézik vele, sőt leginkább a tv-box-ot. Mivel ahogy írtam most tesztelésre rá van kötve egy 2.1-es régi logitech, ez bőven sok mélyet ad, le is kellett venni belőle. ( csak a párbeszédek is mélyek eléggé sajnos)
Közben nézegettem Blitzwolf és Xiaomi soundbar-okat, ebből az első az HDMI-s és auto ki-be kapcs is megy. Ezeket talán már olcsón be lehet szerezni, vagy ehhez hasonlót.
Valami ilyenre gondoltam, talán a tv hangjánál többet tudnak. Mondjuk lehet hogy valami külön mélynyomós jobb lenne, nem bízom az ilyen kis dobozkákban -
Quetz
őstag
A lényeg, legyen valami mély benne, ha afilmben van valami mélyhang az hallatszódjon, és a párbeszédek is tiszták legyenek.
A félreértések elkerülése végett írom, a TV adásokban kiherélik a mélyeket és általában szar a hangminőség. Akkor vegyél bármit, ha más forrásból néznétek filmeket, sorozatokat. Amúgy csak pénzkidobás szerintem.
-
mexel
veterán
Sziasztok, máshol tettem fel a kérdést, itt kellett volna, de úgy látom többen kérdeznek itt is
Itt lenne a kérdés, ha valakinek van ötlete köszönöm előre is. Közben az MM-ben láttam már kb 50-ig Sony, Pana, JBL, Samsung és PolkAudio cuccokat. Leginkább ezek amik érdekelnének, van-e tapasztalatvalamelyikkel? Vagy vegyek ezekből és tesztelgessem?A másik topikban írták, ( eszembe sem jutott) hogy csakHDMI-s lesz ami automatikusan tud ki-be kapcsolni ( CEC-el). Feltételezem ezek az olcsóbbak nem mind olyanok. ( még nem jutottam el a specifikációjukig)
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy teljesen idevág de hátha valaki használja úgy ahogyan én szeretném.
Asszonyt zavarja a tv hangja ha aludni szeretnea tv hangja a hangprojektoron keresztül szól.
A tv össze van kötve egy hang projektorral optikai kábellel, összetudom párosítani a fejhallgatót bluetooth-al a hangprojektorral vagy csak a tv-vel lehet?
Azért kérdezem mert ha a fejhallgatón bekapcsolom a bluotooth jó lenne ha a hangprojektorról levenné a hangot, ha viszont kikapcsolnám a fejhallgatót automatikusan visszajönne a hang a hangprojektorra.
Remélem sikerült értelmezhetően leírnom.Köszönöm!
-
gaalbali
friss újonc
Sziasztok!
Házimozis topicból irányítottak ide az alábbi problémámmal:Van egy Sony HTRT3 rendszerem, Sony KD55XE8096 TV-m HDMI Arc-on összekötve. A hang egy idő után elkezd szaggatni, vagy teljesen el is megy. A hifit ki-be kapcsolva megjavul egy darabig megint. Kábelt már cseréltem, nem oldotta meg.
Van valakinek ötlete/tapasztalata mit okozhatja? -
rizso
addikt
Sziasztok!
LG 50LF652V hátulján 3 HDMI csati van. Hdmi arc szabadon hagyva a soundbarnak (JBL BAR 5.1), a másik kettőben UPC set-top-box és Xbox vannak bedugva.
Ez a lánc így jó lesz, vagy át kéne dugdosni ezt-azt?
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy rendszer kiépítésében, remélem jó helyre írok.
Adott egy LG 42LB670V okostv, egy PS4, egy AppleTV, UPC router és egy soundbar rendszer. A TV és a soundbar a falra rögzítve, a többi eszköz alattuk egy szekrényben vannak. Szeretnék egy olyan kábelezést kiépíteni, amiben minden hang (kivéve a PS4 mert azt fejhallgatón használom) a soundbaron szólal meg: kábeltv, AppleTV, tv hangjai. Viszont hogy minden szép legyen, a tv-hez a lehető legkevesebb kábelt szeretném felvinni.Sajnos sem a TV-n, sem a soundbaron nincs elég HDMI In. Eredetileg az volt a terv, hogy vagy a soundbarba vagy a TVbe bekötök mindent és onnan viszem tovább a képet vagy a hangot a másik eszközbe. Így valami öszvér megoldást kell találnom.
1. Egyik ötletem, hogy minden eszköz HDMI-t bekötök a TVbe és onnan optikain visszakötöm a hangot a soundbarba. Ez így működhet, viszont a kábelek száma túl sok lesz…
2. Másik ötletem, hogy egy HDMI közösítőn az AppleTV-t, a PS4-et, és a UPC settop boxot közösítem és 1 HDMI kábelt viszek tovább TV-be, majd egy HDMI ARC-os kábelt vissza soundbarba. Ez esetben tudtok ajánlani olyan közösítőt, ami automatikusan vált a bejövök jelek alapján?
3. Más ötlet esetleg?Köszi,
Pomk -
Sziasztok! 25, nagyon max 30e Ft-ig milyen hangprojektort ajánlotok ami max 8,5cm magas? Filmezéshez kell nem audiofil fateromnak. (101cm led LG tv-hez)
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Segítsetek!
Kaptam egy 10 hangszórós hangprojektort, aminek egy jack dugós kábele van, semmi más. Ha a tv fejhallgató bemenetébe dugom, szól, csak nagyon halkan. Állitólag ha alapból erősitős lenne a tv-m nem lenne semmi gond.
Tudtok esetleg konkrét megoldást arra hogy hangra keltsem ezt? Fejhallgató erősitő megoldhatja a problémát? Vagy egy aktiv sub?
Nagy összegeket nem akarok erre költeniKöszi a válaszokat
-
mj1981
tag
válasz
Falcon Heavy #93 üzenetére
Pl a jbl nek is van nyomó nélkülie.....nem halottam szolni, de kiemelkedő márka.
-
Osiris
őstag
Sziasztok,
Van egy HW-J450 soundbarom ami korábban egy Samsung TV-vel használtam toslinken összekötve. Akkoriban ha a TV-t bekapcsoltam a soundbar is automatikusan bekapcsolt (ha kapott jelet a toslinken) és kikapcsolat ha nem volt hang vagy a TV-t kikapcsoltam.
Ugyanezt a soundbart jelenleg egy Sony Bravia TV-vel használom, szintén toslink összeköttetéssel, de most a soundbar akkor is magától bekapcsol, ha a TV ki van kapcsolva (hiába kapcsolom ki kézzel a soundbart, pár percen belül újra bekapcsol).
Találtam ezt a leírást a Samsung oldalán, de nálam ez alapján nem lehet kikapcsolni az "Auto Power Link" funkciót a soundbaron, nem jelenik meg a leírásban említett "OFF - POWER LINK" felirat akárhogy nyomkodom a távirányítót.
Esetleg a Sony TV-n kellene valami funkciót kikapcsolni, hogy ne ébressze fel a toslinken rákötött hangeszközt? Találkoztatok már ilyen problémával? Mi lehet a megoldás? -
Falcon Heavy
csendes újonc
Sziasztok,
Olyan eszközt keresek, ami bluetoothról játszik zenét és nincs külön mélynyomója. Létezik olyan soundbar, ami jó minőségű hangot ad? 100k a keret rá.
Bose Solo 5-öt nézegettem, de a 2db kis hangszóró nem tűnik meggyőzőnek. Esetleg van valami alternatíva?
Köszi
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Egy 20nm-es szobába néztem ki ezt a sony cuccot. [link] Egy genius 5.1-es terméket vált. Van ilyen valakinek, meg van vele elégedve? Illetve érdemes lehet erre beruházni, vagy van ár/érték arányban érdemesebb vétel?
-
Bali27
addikt
Sziasztok.
Igaz még nem vettem emg a tv-m, de már most gondolkodom hogy kössem össze a géppel.
AZ a helyzet hogy (ajtó fölött kell elvinnem mindenképp) és ezért összesen 7-m-es HDMI-kábelre lenne szükségem.
Az a kérdés hogy van jelveszteség Full HD-nál egy 10m-es kábellel?Mivel a HDMI a hangot is átviszi a hang ha rá van kötve egy 5.1-es (igaz régebbi)házimozi scart csatlakozóval
akkor is hozza pl az 5.1-es hangot?
Válaszotok előre is köszönöm! -
Botosil1985
csendes tag
Sziasztok.olyan problémám lenne hogy nekem van egy Samsung ps51e490 plazma tv.tegnap kaptam paromtol egy Samsung hw-j355 hangprojektor t.nem akar csatlakozni az istenért se bluetooth on. A tv be nincs külön olyan menü hogy Bluetooth, de ugye a 3D szemüveg csatlakozik rá. Ezrtis mertem megvenni a hangprojektort. Valaki tud segíteni. Telefonra csatlakozik a hangprojektort.Köszönöm
-
Szerintetek ez megér ennyit, illetve elég egy 30nm2 nappaliba?
-
balgab84
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék venni egy hangprojektort, de sajnos nem nagyon értek hozzá, de van egy, ami úgymond jónak tűnik, sony-tól SONY HT-CT 390 tipus, árban, olyan max 100 ezerig gondoltam. Köszi előre is a segítséget.
-
sting2
addikt
.
-
sting2
addikt
Szerintetek egy nyáron vásárolt LG NB 3530 nagyjából mennyiért adható el?
-
supercow
őstag
Sziasztok, egy LG LAS350B-t vettünk pár napja. Egy ideje nézegettem, a tv hangját akartam erősebben, tisztábban hallani, főleg a mély hangok miatt és az angol nyelvű sorozatokhoz. Nagyon bevált, asszony is dicséri, külön plusz pont jár az auto bekapcs miatt és a tv távjával megy, az is LG.
Kisebb szobába elég, ára is elviselhető. -
Laca1212
őstag
-
Hansolo67
csendes tag
Sziasztok. Érdemes 2.0 soundbar-t venni? Konkrétan LG LAS260B amire gondolok.
-
GoZoL
senior tag
Üdv!
Kinek van tapasztalata JBL SB 400 vagy Yamaha YAS 203-as soundbart tekintve? Köszi!
-
sai
aktív tag
Sziasztok.
Karácsonyra (tudom, hogy még odébb van) szeretném meglepni magam egy hangprojektoral. Ki is néztem egy LG LAS450H esetleg ezzel van valakinek valamilyen tapasztalata? Vagy ki mit tud ajánlani? Elvárásaim: filmezéshez és zene halgatáshoz is jó legyen, szépen be teritsen egy kb 35nm eres nappalit. Csatlakozás: legyen rajta optikai bemenet és airplayes legyen,usb sem hátrány. LG tv-ém van. Àrban max 50.000-60.000ft.
Köszönöm -
mys84
csendes tag
Bocsi elírtam philips 8161 es a mélyláda
-
mys84
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Philips hts8141 es fejegységem és összeakarom hozni egy philips hts8141 es mélyládájával!csak ugye az egyiknek szögletes a másiknak kerek a soobwoofer kábelje!Valahogy megoldható? -
nrbi001
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Panasonic SA-PT160-as házimozim lecserélem a héten. Kérdés,hogy még milyenre.. Árban max 50ig szánok rá, kettőt néztem : egy LG HT503PH-DH vagy LG NB3540 soundbár lesz a következő... esetleg ehhez hasonló. Bár a soundbár oldalához annyi szól h kevesebb a zsinor és nem kell bukdácsolni a hangfalakba. Ti melyiket ajánlanátok? Kb egy 10-15m2-es szobába lesz..
Köszi
ui : LG márkahű ember vagyok -
törölt tag
Ide lehet jönni Soundbar, Hangprojektor és egyberendszer (kivéve Onkyo, Denon: azok a házimozi erősitő topik), olcsó lejátszót tartalmazó kompakt szettekre irányuló kérdésekkel.
-
Serpiko
addikt
Mi a véleményetek erről (Samsung) ilyet tervezek venni a kisszobába.
-
-igu-
veterán
A vezetékmentes megoldást alapból elfelejtheted. Sok zsinórral nem kell számolnod: tápfesz be, jel be, mélyládába át - ez 3 zsinór, akár össze is kötegelheted. Ezen kívül van még ugye a mélyláda tápfesze. Ennyi.
A mélyládát külön is meg tudod venni, nem kell, hogy a gyári rendszerhez tartozzon - csak kapjon jelet, oszt világbéke.
Mondanám, hogy Yamahát vegyél, mert az jó - de nem mondom, mert bár magam azt használok, nem mai darab már, és valószínűleg vannak már szebb hangú/funkcionalitásban bővelkedőbb/jobb ár/érték arányú cuccok. Úgyhogy nem mondom, hogy Yamaha-t vegyél, de hallgass meg párat, ha van lehetőséged, és azt válaszd, amelyik a legkevesebb kompromisszummal jár. -
dodoal9
csendes tag
Sziasztok!Szeretnék tőletek itt a fórumban segítséget kérni mivel látom hogy ti tapasztaltak vagytok házimozi terén.Vásárolni szeretnék egy hang cuccot a tv-hez de a szoba kialakítása nem alkalmas több hangszóró elhelyezésére.Nézegettem ezeket a hangprojektorokat és nagyon megtetszettek.Mindenképp olyat szeretnék amihez van mélynyomó is lehetőleg vezeték nélküli(ha nem az az sem gond).Árban 80-100e amit ráköltenék.Szeretném ha segítenétek ajánlani típusokat amik ebbe az árba beleférnek.Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
JuanD
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen nappalihoz (bal oldalon van egy oszlop, felette előszoba, alatta konyha) lehet hangprojektort használni? -
VateRicsi
aktív tag
Végül nem vettem meg a Denont, úgyhogy már nem aktuális a kérdésem. Maradtam a hagyományos 5.1-nél, főleg mert a nappali kialakítása nem lett volna jó a hangprojektor számára. Műszakilag érdekes dolog a hangprojektor, de ha hátul is vannak a hangfalak az a biztos.
-
VateRicsi
aktív tag
Ha megveszem, utána mindenképpen le fogom ide írni a saját véleményemet, bár már erősen gondolkodóba estem. Eddig nem bíztam az ilyen virtuális térhangzásban, de nagyon olcsón tudnám megvenni, ezért gondoltam hogy adok neki egy esélyt. Konkrétan a Denon DHT-FS5-ről van szó 50-60 ezer környékén, bolti árat meg 130-140 körül találok. Bár volt már olyan tévém is amire az árgép 300 ezres (régi) árat hozott ki, pedig 150-nél nem ért többet.
-
VateRicsi
aktív tag
Köszi a választ! Elég gáz, hogy egy olyan 100 ezer forintnál drágább termékről nincs semmi írás a neten, aminél pont a szubjektív véleményekre adnék, nem a technikai paraméterekre. Vagy jól szól, vagy nem, ezt nem lehet kiolvasni abból hogy hány Hz és hány watt van az adatlapján. Lehet hogy keresek valahol egy bemutatótermet vásárlás előtt, mert nem szeretném hogy meglepetés érjen.
-
VateRicsi
aktív tag
Látom eléggé halott a topic, de azért hátha....
Szóval egy Denon hangprojektort akarnak "rámsózni", erről keresek véleményeket. A neten nincs sok info vagy teszt (legalábbis magyar). Ez már eleve gyanús, mert az utóbbi időben bármit vettem, mindig rengeteg leírást és véleményt találtam róla. A másik kérdésem általános: ha a hátsó fal és a kanapé között több mint két méter van, akkor már romlik a térhangzás? Ha bárki tud ezekről valamit, akkor megköszönöm a választ. -
-igu-
veterán
válasz
greatdoki #58 üzenetére
Évek óta használok Yamaha hangprojektort, maximálisan meg vagyok vele elégedve. A szoba 20nm-es.
A projival egy a gond: nem szabad a hátsó falra húzódni, mert az onnan visszaverődő hangnyalábok nem lesznek pontosak. 1-1.5 m-re elég elköltözni onnan.
A képen látszik, mire gondolok:Mélyláda mindenképpen kell a cucchoz.
Nem ismerem a mai hangprojektor-felhozatalt, de 150+valamennyiért már elég rendesen van választási lehetőség.
Elsőre én se nagyon hittem a dologban, de amikor sikerült összelőni (fentebb olvasható egy hosszabb írásban), meglepődtem. Eddig egyetlen ember volt, aki nem hallotta ki a térhangzást, mindenki más meggyőzőnek tartotta.
Amióta használjuk, eszünkbe se jutott más megoldás, nem jelentkezett hiányérzet.
Ahogy a fenti írásomban is említettem, egy Yamaha+Magnat rendszert váltottunk le vele (az eredeti ára kb. 180e Ft volt annak is, ugyanúgy, mint a Yamaha proji+Wharfedale mélyláda rendszernek), és nagyságrendbeli javulás van hangzás terén.
A kényelmi faktorról meg még nem is beszéltem... -
greatdoki
tag
itt is hullaszag van?
[link]vagy tud valaki segíteni?
-
zaer
csendes tag
Az úgy kezdődött.....
Szerettem volna venni egy hangprojektort. Hetekig a teszteket olvasgattam, a pénztárcámhoz mérten keresgéltem.( max.140.000-ig) Nem igazán lehet projektort kapni, inkább webáruházakban lehet megrendelni. Megnézni, meghallgatni, kipróbálni szinte lehetetlen. Egy JVC THBA1-t szerettem volna, de akkor sehol sem tudták beszerezni.
Így mindent felkutatva vettem meg ezt a Panasonic hangprojektort, kiállítási darabként.
A hangja nagyon szép és tiszta. A mélynyomó hangerő szintjét kicsit vissza is kell vennem, mert engem szinte már zavar. A hangereje több mint megfelelő egy 20 négyzetméteres szobában. Nagyon praktikus a vezeték nélküli mélynyomó. A térhatása, kicsit lehetne jobb, de ez mégsem egy 5.1 rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Opel topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Villanyszerelés
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest