Hirdetés

Aktív témák

• REAL WORLD

tag

Szisztok!

Túl vagyok a vásárláson, most megyek a dobozhoz a fát megrendelni. Szóval csak csinálok. Nekem jó lesz és ÉN csinálom. Szeretek barkácsolgatni, szerelgetni. Jó hobbi.
    Lenne egy kérdésem! Sajnos az anyagiak miatt csak 2 menetben tudtam beszerezni a cuccost, de még nem az 5.1-hez csak a 2 hátsó. Igyekeztem mindenből ugyan olyat venni, de a váltó nem stimmel.
    Először vettem egy MNC 39802-t. Ez 2 utas, 8 ohmos, 250W-os, a vágási frekvenci 4000Hz, a vágási meredekség pedig mély: 12 dB/Oct, magas: 6 dB/Oct.
    A másik váltó (már csak ilyen volt): MNC 39803. Ez egy 3 utas, 8 ohmos, 400W-os, a vágási meredekség 12 dB/Oct. A vágási frekvencia állítható! Na itt kezdődik a baj! A katalógusban így szerepel:
    800/6000Hz
    1600/5000Hz
    800/7000Hz
    1600/7000Hz
    Az mondták, hogy nyugodtan használhatom a 3 utast (értelemszerűen csak 2 cuccot kötök rá).
    A másik váltón egyértelmű, hogy melyik a magas, melyik a mélyközép és melyik a bemenet. Itt is megvan a bemenet. Majd, mivel 3 utas 3 lehetőség. Woofer, Midrange, Tweeter. Nekem az első és a 3. kell. Ezekhez A, B, - illetve E, F, - (Midrange-> C, D, -) kötési lehetőségek tartoznak. A kérdés, hogy nekem tulajdonképpen hova is kell kötnöm? Hogyan fog változni a Vágási freki és mennyiben fog különbözni a másiktól? Ha kérhetném a válszotok egy kezdő szintjén is érthetőek legyenek, mert ez lesz az első hangfalam és nem vagyok még profi... :))

Aktív témák