- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nekem volt DTK, Chieftech, és kétféle Enermax (aktív és passzív PFC-s). Tapasztalatok: DTK régi tápok (pl. sima ATX, 230W) viszonylag hangosak (a mai tápokhoz képest), új DTK (P4 compatible) elég halk, viszont baromira melegedett vele a gép (tük zárt a táp alja; 1 venti).
Chieftech halk, de az automatikus fordulatszám-szabályzás miatt egy idő után már megnő a zajszint (szubjektíve sok volt nekem...).
Enermax P-VE sorozat: egy fokkal hangosabb, mint az 1 ventis Chieftech; kb. ugyanazokkal a tünetekkel (persze jobban hűti a gépet).
Enermax AX-VE sorozat: ez az, ami nekem maximálisan bejött. Manuális fordulatszám-szabályzás (le van csavarva minimumra, így langyosnál egy kicsit melegebb levegőt fúj ki), gyakorlatilag nulla zajszint...
Zalman tápokkal én is szemeztem, de két dolog nem tetszett: automatikus fordulatszám-szabályzás + ár...
Mindent egybevéve, továbbra is maradok Enermax-párti... Amíg nem lesz pénzem egy passzív hűtésű tápra...:D -
Torry
addikt
Van egy ismerősöm, alig akartam elhinni:
CODEGEN 350W-os tornya van és ami benne:
3 vinyó
1 cdiró+1 dvd olvaso+1dvd iró
5db hűtő
1400Athlon nem XP hanem a sima
meg TI4200 extra hűtéssel
szóval..... -
Tibi98
tag
Üdv.
Kipróbáltam,srácnál mai napig megy.Egyventis mercury 400W-os gyári ventije 5 V-ról,plusz egy másik bontott tápventit a meghajtogatott hűtőfelület fölé raktam (dekopír+fúró) szintén 5V-al hajtva.Baromi halk,hideg az egész.Működik már 1,5 éve. -
Monya78
veterán
UP!
SENKI??? -
Monya78
veterán
UP!
-
Monya78
veterán
Valaki próbálta már a tápegységben a ventit a gyáritól kisebb fordulatszámon járatni? Nem káros?
Valaki rakta már a Zalman vga hűtő, kiegészítő ventijét a tápegységbe rakni? -
dwiki
senior tag
Az Antec tápok valóban halkak, főleg a TruePower S típus (ilyen van a Sonatamban :))
).
Viszont külön asszem csak TruePower kapható (hiányzik az s) ami - mármint az s-
az extra ''halkságra'' utal.
Amúgy asszem nem annyira olcsó kategória, bár ez nem tuti, meg kinek mi az
olcsó (lehet hogy neked a 25 drága, akkor a 18 meg ócsó ugye... :) -
Charlie
tag
Hát most már tényleg nem tudom mi a helyzet ?
Azt mondjátok meg melyik a halkabb 350-es táp Aopen-FSP vagy Enermax ? -
Mosqu!to
addikt
hát én amikor vízhűtést beizzítottam, akkor nagyon hangos volt, elromlott, hertában már nem volt a listán, ezért vettem egy 300w-os enermaxot. ég és föld a 2 közt a külömbség, persze melegedés terén is(itt a levicom nyert, nálam is mindig max langyos volt, enermax meg elég soxor meleg. viszont hang beli külömbség is van.)
kgabesz: nővérem ott dolgozott, szal tudom, h mért:) -
Charlie
tag
És melyik volt Aopen vagy FSP ?
Az Enermax tényleg halkabb ? -
Mosqu!to
addikt
nekem ugyan ilyenem volt, csak 420w-osban. ajánlani nem tudom. stabil volt, meg minden, viszont:
1. egy enermax táp halkabb
2. állandóan sípolt kikapcsolás után(cserélték másikra, az is.)
3. nincs ventilszabályzó
a hertában már aszem nem is lehet kapni, mert állandóan baj volt velük, és elegük lett, hogy állandóan küldték vissza a hibás darabokat a gyártóhoz. -
Charlie
tag
Az Aopen ugyanaz mint az FSP ?
Melyikben van Papst venti ? -
törölt tag
Szvsz minden táp halk, ha kiszeded belőle a ventit(néhol többes számban), kivágod a rácsot, amin keresztülfúj és beleteszel Zalman FM01-e(ket)t pár száz forintért és a dobozában található ellenálláson keresztül kivezeted az alaplapra. :DDD
Low End megoldás, de nálam bejött egy Codegen 420W-nél. Így is forog 1800-2000et, hangja pedig gyakorlatilag nulla és nem is melegszik. Persze a gari bukott, de csak a drágább alkatrészeknél foglalkozok ien kérdésekkel
[Szerkesztve] -
Killberk
aktív tag
Coolink AP400X12 (350W) is halk táp.
-
AceTom
aktív tag
Nekem egy régebbi DTK tápom van, és nemtom, de sztem eléggé hangos...
Most pl. csend van ugye, és így eléggé zavaró... A halk tápok ehhez képest milyenek lennének??? -
_az
senior tag
Fsp 350W-ot én is néztem, van esetleg belőle 400-as is???? Fejlesztés esetére ehe-ehe... Ja meg néztem antec tápokat is, olyanokat merre lehetne találni?????
Hozzátenném, hogy Acorp 300-as tápom van, mégpedig a legoccsóbb... 3 éves...
:) ja és nincs tervemben 25000 ft-os tápot venni, mert asszem nem használnám ki. Csak egy nagggyon halk táp kéne, ami elvinne a későbbiekben egy új ''lelket'' is... :) -
risingtide
csendes tag
Én is a héten olvastam a cikket.Nekem tuti, hogy egy Tagan fog csücsülni a fullvizes K8 mellet, bár még ez is zzzzzajos egy homestúdióban :F ,de vizes tápot nem merem megkockáztatni, pedig nekem az lenne az igazi.Ha április végéig nem találok magyar forgalmazót akkor valószínü, hogy a német eBay-ről rendelek (~80 euro).Remélem addig olvasok valami hazai felhasználói kritikát róla.
-
dr. rozmark
tag
-
CDColt
tag
Ja, viszont egy dolog idegesít a Z.-ban. A tápventi nem csatlakozik az alaplapra, ezért a bios nem látja. Persze ennek gyk. értelme úgysincs, mert a Z. saját magát vezérli, ha nem melegszik, lehúzza a fordszámot minimumra és beáll 20db-re.
-
quigon
tag
Ezzel a tapasztalattal nem sokra mész,de azért ide írom.A táp nagyon jól néz ki,rohadt csendes a két venti ellenére .Órák után is csak picit langyos,köszönhető ez a ventiknek és
a tápban lévő bordáknak.2 kilónál nehezebb.8 db vinyót vagy cd-t tudsz rákötni,meg 2 flopyt.Kb fél méteresek a vezetékek,ezért ajánlott a nagy házakba is. -
CDColt
tag
Zalman 400W tápom van, előtte egy Chieftek 360W volt. A Zalman egyszerűen hangtalan mellette. Javasolom, hogy menjél be a Pixelbe (ha Bp.-i vagy) és a helyszínen hallgasd meg. Én akkor döntöttem a Zalmann mellett. Azóta minden Zalman a gépemben hűtés terén (táp, Radeon9700 passzív heatpipe, 4 db. ZMF1 rendszerventi és a 7000Cu procihűtő). A gépnek nap közben gyk. nincs hangja.
-
Gorneck
legenda
Nekem egy 400w-os DTK tápom van (12,5k-ért) és néha rámjön a pánikroham hogy most megy vagy sem!
Tudom, tudom nem egy Zalman, nem egy TT, nem egy Enermax és nem egy Chieftek, de a célnak tökéletesen megfelel! -
erdoke
titán
Én hirtelen egy Thermaltake PurePower 480 W-osat vettem (550 W peak), és ez tudja automatán szabályozni a két 8 cm-es venti fordulatszámát, rá lehet kötni alaplapi venticsatira, illetve van hozzá kétféle szabályzó poti (PCI helyre ill 5,25-ös helyre szerelhető). Minimumra szabályozva nagyon halk, 17 dB-t ad meg a gyártó.
-
kgabesz
tag
tud valaki valamilyen tapasztalatot mondani erről a tápról?
LEVICOM SPS-350XB-P
[Szerkesztve] -
_az
senior tag
Hmm... klassz linkek. Felfrissítem a német tudásom :)
DE A PIXEL ÁRAI MÁR KEVÉSBÉ TECCENEK!!!!! Az a táp 20 rongyot ér?????
Má megin lemaradtam a zárakkal...
BURZSOÁ!!!!! :DDD -
intelfan
aktív tag
Aopen-t meg Zalman-t lehet kapni itthon.
www.pixel.hu vagy www.varazspalca.hu
Még egy kis olvasnivaló. :)
[L]http://www.dirkvader.de/page/mr-fortron.html[/L]
[L]http://www.silentpcreview.com/article106-page1.html[/L]
Ezt a ledes, fordulatszámszabályzós változatot lehet most a legtöbb helyen kapni Aopen-ből. -
_az
senior tag
Üdv.
A Bit-tech oldalán találtam egy cikket 3 halk tápról:Globalwin SAF520, Zalman ZM400B-APS, Tagan TG480-U01.(asszem jól írtam)
Csupa jókat mondnak min3ról... Használ valaki ilyeneket?????
Merre lehetne ezeket beszerezni? Pláne ez a Tagan érdekelne, mert számomra tök új név, viszont agyondicsérték.
Amúgyis tele a ...(hócipőm) a gépem turbinahangjával és ebben a táp is ludas.
Megaztán kellene hoszútávra jó psu, mert a nyáron esetleg be kéne ruházni egy K8-ra is...
Szal várok minden infot ezekkel a kütyükkel kapcsolatban.
THX :)
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Keresünk dokkolókat
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest